-
Lapač slupek a škrobu 100kg/h | GASTRO-TIP, ŠKBZ 6 L/N
bez DPH: s DPH: -
Lapač škrobu a slupek k 789060 | STALGAST, 789003
bez DPH: s DPH: -
Pro škrabky ŠKBZ12/20/40 | GASTRO-TIP, LS-2/N
bez DPH: s DPH:
Lapače škrobu a slupek
(6)Separátory slupek jistě nejsou prioritní volbou při sestavování kuchyňského vybavení pro stravovací zařízení - to je však velká chyba. V konečném důsledku jsou to právě doplňky a detaily, které rozhodují o tom, zda bude restaurace nebo bar fungovat efektivněji a účinněji než konkurence. Separátory na slupky, které vznikají při používání loupaček, je přesně to, co zabrání ucpání restauračního potrubí a minimalizuje riziko poruch a zbytečných prostojů.
Díky řadě dostupných velikostí můžete lapače škrobu a slupek snadno přizpůsobit kapacitě loupačky cibule, nebo škrabky na brambory a prostoru v kuchyni i aktuální poptávce. Prohlédněte si naši nabídku a postarejte se o každý detail ve své kuchyni.
K čemu potřebujete separátor slupek?
Separátor slupek u loupaček pro veřejné stravování je část stroje, která slouží k oddělení a odstranění slupek a dalšího odpadu vznikajícího při loupání ovoce a zeleniny spolu se špinavou vodou. Jeho hlavní funkcí je zadržovat odpad a škrob vznikající při používání škrabky na kořenové zeleniny, aby se nedostal do kanalizace, což výrazně usnadňuje udržení vysoké účinnosti a čistoty. Nejen pokud jde o kuchynské stroje na loupání zeleniny, ale také pokud jde o bezpečnost a efektivitu celé kuchyně.
Slupky a další odpad se odvádějí z loupaných produktů a zadržují se v separátoru, což je obvykle čtvercové nebo kulaté síto. Tím se zabrání vniknutí slupek do kanalizace - ty se pak snadno zlikvidují nebo zpracují.
Separátor slupek v Gastromanii - výhody
- Efektivita- separátory zvyšují efektivitu loupání tím, že umožňují nepřetržitý provoz. Minimalizují totiž riziko ucpání odtoků a poruch způsobených ucpaným potrubím.
- Hygiena- oddělením odpadu od oloupaných výrobků a jejich zastavením předtím, než se dostanou do kanalizace, je udržována hygiena a zajistí se průtok a čistota potrubí. To je důležité zejména v kuchyních veřejného stravování, kde jsou standardy velmi vysoké.
- Úspora času- automatické zastavení loupání zkracuje dobu potřebnou k čištění a vyčištění odtoků. To je důležité zejména v rušných restauračních kuchyních, kde se stroje na loupání cibule nebo brambor používají každý den.
- Ochrana kanalizace- separátor také pomáhá chránit části kanalizace a potrubí před poškozením nebo ucpáním nahromaděným odpadem.
Kde je separátor slupek užitečný?
Profesionální nerezové separátory slupek se budou hodit v různých typech stravovacích zařízení, kde je třeba rychle a efektivně připravit velké množství ovoce a zeleniny. Tyto stroje pro veřejné stravování se osvědčí zejména v:
- restauracích
- prodejnách rychlého občerstvení,
- hotelech,
- cateringových společnostech,
- jídelnách
- rychlých občerstveních,
- food trucích,
- potravinářských závodech.