-
Plynový sporák s 5 hořáky a s konvekční troubou | HENDI, 225707
bez DPH: s DPH: -
Konvekční pec, 4 plechy 43,8x31,5 cm | HENDI, H90
bez DPH: s DPH: -
Zahradní plynový gril 650x540x840 mm | HENDI, Master Maxi
bez DPH: s DPH: -
Konvektomat, 4x GN 2/3 | HENDI, 225929
bez DPH: s DPH: -
Salamandr 600 | HENDI, 264706
bez DPH: s DPH: -
Multifunkční pánev 490x310x195 mm | BARTSCHER, 150340
bez DPH: s DPH: -
Plynový sporák s 5 hořáky na otevřeném podstavci | HENDI, 225806
bez DPH: s DPH: -
Indukční deska, bufetová 1 kW | FINE DINE, 239551
bez DPH: s DPH: -
Gril na dřevěné uhlí, 770x380x760 mm | HENDI, Patio
bez DPH: s DPH: -
Kontaktní gril PANINI rýhovaný povrch | HENDI, 263655
bez DPH: s DPH: -
Toster + 2 kleště na toasty | HENDI, 261163
bez DPH: s DPH: -
Fritéza 4 l | HENDI, Kitchen Line
bez DPH: s DPH: -
Indukční vařič, 3,5 kW | HENDI, 3500 D XL
bez DPH: s DPH: -
Kynárna, 8x 600x400 mm | HENDI, 225967
bez DPH: s DPH: -
Ohřívací lampa, 453x360x(h)790 mm, černá | HENDI, 273913
bez DPH: s DPH: -
Indukční fritéza 8 l | HENDI, Kitchen Line
bez DPH: s DPH: -
Průběžný toustovač, jednotlivý 1,34 kW | HENDI, 261200
bez DPH: s DPH: -
Mikrovlnná trouba s grilem 1,05 kW | HENDI, 281710
bez DPH: s DPH: -
Multipánev 550 mm | HENDI, 239605
bez DPH: s DPH: -
Skleněný kryt k válečkovému opékači párků 268704 | HENDI, 268711
bez DPH: s DPH:
Varná technika
(5726)Všechny kategorie v sekci Varná technika
- Pánve sklopné
- Sporáky a vařiče
- Gastro fritézy
- Grilovací desky, plotny - lávové grily
- Varné kotle
- Vodní lázně
- Výrobníky horké vody a vařiče těstovin
- Grily na gyros a kebab
- Palačinkovače
- Gastro vaflovače
- Opékače a toustovače
- Salamandery
- Varné stoličky
- Ohřívače a teple vitriny
- Pece a konvektomaty
- Pečící trouby
- Mikrovlnné trouby
- Příslušenství pro varné bloky
Varná technika
Pro získání vhodných chuťových vlastností: vůně, vzhledu, konzistence, chutě jsou potraviny tepelně zpracovávany. Proto opravdu nutnou součástí každého gastronomického provozu jsou kvalitní termické přístroje. V Gastromania.CZ máme připravený široký výběr vynikajících gastro technologií. Termické stroje jsou základem každého gastro provozu, profi kuchyni, restaurací a potravinářského provozu pro průmyslové zpracování potravin (řeznictví, uzenářství, mlékárenský průmysl a konzervaci ovoce). Kromě toho mezi zařízeními k tepelnému zpracování patří: profesionální sporáky a vařiče, pečící trouby, mikrovlné trouby, velkokapacitní pece, gastro fritézy, grilovací desky, výrobníky horké vody a vařiče těstovin, multifunkční udírny, grily na gyros a kebab, stroje na přípravu palačinek, stroje na pečení vaflí, topinkovače a toustovače, toastery a salamandery a také pánve výklopné.
V gastronomii, gastroprovozech a ve velkokapacitních kuchyních používáme taky stolní varná zařízení, jako výdejní vodní lázně, velkokapacitní varné kotle, stoličky, ohřívače a opékače a konvektomaty. Mezi výrobky v oddělení varná technologie naleznete taky nutné příslušenství: podstavce, spojovací lišty a dveře pro varné bloky. Varné zařízení pro profesionální gastronomii dělíme do několika modulových řad. V naší nabídce najdete nejtypičtější řady 390, 600, 640, 650, 700 a 900. Číslo řady označuje prostě šířku přístroje v milimetrech.
Profesionální gastro zařízení
Disponujeme mnoha variantami profesionálních vařidel. Najdete zde elektrické nebo plynové sporáky, taky varianty volně stojící, elektrické, plynové a indukční stolní vařiče. Elektrické a plynové fritézy jsou navrženy pro profesionální používání v gastro zařízeních. Nabízíme fritézy dvojité i jednoduché, a aby toho nebylo málo najdete zde i nutné příslušenství – koše pro fritézy a náhradní díly na fritézy. V široké škále výrobků zařazených v oddělení velkokuchyňská zařízení naleznete i profesionální grily a grilovací plochy. V nábidce kontaktní grily: sklokeramické a litinové, grilovací plotny elektrické a plynové, stolní lávové grily, grily na kuřata, a také rozmanité druhy zahradních grilů. Pokud hledáte stroje na kebab, najdete je taky v našem obchodě. Máme elektrické a plýnové grily na kebab, gyros a doner kebab. Pro restaurace a fast foody nabízející americkou kuchyni mámé připravenou vhodnou nábidku: opékače párků – rollery, párkovače hot-dog, stroje na pečení vaflí a různé topinkovače, toustovače, opékače toastů a topinek. Najdete zde i multifunkční profesionální udírny a udírny pro rybáře. Pro naše zákazníky máme připravenou také bohatou nabídku vodních lázní neboli výdejních ohřívacích van. Nabízíme různé varianty: pojízdné, stolní a volně stojící vodní lázně. A podle provozních energií je dělíme na elektrické a plynové. Vyhřívané skříňky, tepelné vitríny, termokomory a dokonce i infračervené lampy na ohřev jídla jsou často vyhledávanou položkou našeho e–shopu Gastromania.CZ. Regenerátory pro udržování teploty jídel umožňují zvýšit ergonomií práce v gastroprovozech, gastronomii, profi velkokuchyních, restauracích, hotelích, školní a závodní jídelnách.
Varné linky a varné bloky
Profesionální kuchyňské linky se skládají ze zařízení speciálně přízpůsobených k tomuto účelu. Většina základních ohřívacích zařízení jako: elektrické a plynové smažící pánve, sporáky s troubou, gastro fritézy, grilovací desky a lávové grily, varné kotly, profesionální vodní lázně a vaříče těstovin jsou vyráběny takovým způsobem aby umožňovaly jejich seskládání do varných linek (řada zařízení umístěných v línii np: pod stěnou) nebo varných ostrovů (řada zařízení umistěných uprostřed místnosti v podobě ostrovu). Jednotlivé díly které tvoří varné linky nazýváme varnými bloky, všechny tyto zařízení, spojovací lišty a také neutrální moduly jsou součástí takzvané varné modulárni technologie. Kuchyňské gastro linky, v závislosti od výrobce se především charakterizují jednotnými designem – to znamená že všechny elementy sestavy varné linky nebo varného ostrovu jsou udržovány v jednotném vizuálním stylu díky čemu tyto sestavy vypadají velmi profesionálně (někteří výrobci je vyrábějí přímo v ozdobném designu díky čemu je možné vytvořit otevřenou kuchyni kde má zákazník možnost sledovat práci kucharů). Navíc všechna zařízení zahrnující varné linky lze spojovat pomocí montážních šroubů nebo speciálních spojek takovým způsobem že mezi pracovními deskami jednotlivých zařízení nevznikají žádné mezery nebo škvíry ve kterých by se v budoucnu mohly hromadit nečistoty, špína nebo mastnoty. Nezanedbatelnou výhodou spojených kuchynských zařízení je jejich zamezení proti nechtěnému pohybu co podstatně zvýšuje komfort a estetiku místnosti pracoviště. Důležitou výhodou Varné modulární technologie, je fakt že v případě montáže jako varný ostrov lze všechny přípojky jako: elektrické rozvody 230V a 400V, plyn, voda i odpad, připojit způsobem že nejsou vidět, což ovlivňuje ergonomii práce a estetiku. Každou kuchyňskou linku je nutno předem navrhnout podle individuálních potřeb dané restaurace – Firma Gastromania.CZ nabízí v tomto ohledu své profesionální služby.
Profesionální varná technika v nabídce Gastromania.cz!
V naší nabídce najdete všechny druhy varné techniky, které jsou nezbytnou součástí základního profesionálního kuchyňského vybavení pro restaurace, hotely, bary, školní a firemní jídelny, jídelny v nemocnicích a vojenských jednotkách, kavárny, pizzerie a mnohé další stravovací zařízení ale také jako doplňkové zařízení v cukrárnách, pekárnách a průmyslových závodech na zpracovávání potravin. Pomůžeme Vám s výběrem vhodné varné techniky a také Vám doručíme vybrané profesionální velkokapacitní sporáky, trouby, volně stojící sporáky a stabilní sporáky vhodné pro Vaše potřeby, s nejoptimálnějším typem napájení a způsobem přeměny energie na teplo (elektrickou, plynovou, keramickou nebo indukční). Prodáváme velkokapacitní gastronomické sporáky nejlepších světových výrobců: Lotus, RM Gastro, Redfox, Bertos, MBM, Kromet, Lozamet, Egaz, Fagor a mnoho dalších, ale také zařízení nižším nárokem na kvalitu, kde je nejdůležitější cena.
Nejlepší velkokapacitní sporáky – Tepelné zpracování pomocí profesionální varné techniky
Většina technologických procesů v gastronomii zahrnuje tepelnou úpravu pokrmů. Mezi hlavní procesy v profesionální kuchyni patří tyto: blanšírování, sušení, tavení, pečení a také smažení. Tyto procesy probíhají během tepelné výměny – to znamená, že to úzce souvisí s výměnou energie. Pohyb tepla je možný pouze v případě, že existuje rozdíl teplot mezi zdrojem tepla (např. varnou deskou elektrického hořáku) a přijímačem (např. nerezový hrnec). Existují tři typy přenosu tepla: vedení (pevnými látkami, plyny nebo kapalinami), proudění (kapalinami a plyny) a sáláním (v plynech a vakuu).
K nejznámějším zařízením pro tepelnou úpravu potravin jsou profesionální sporáky a sporáky s vestavěnou troubou, profesionální volně stojící sporáky s poličkou a také stolní vařiče.
Stolní vařiče – rozdělení gastronomických sporáků podle zdroje energie
Varná technika- plynové sporáky Tato zařízení jsou vybavena hořáky sestavenými z trysky, ventilu s knoflíky, směšovače plynu a vzduchu a hořáku (litinová základna s otvory pro plamen). Běžným vybavením hořáků jsou dvojité nebo trojité plamenové prstence. Moderních profesionální sporáky jsou vybaveny řadou bezpečnostních prvků, které zamezují výbuchu plynu, např. bimetalická nebo elektromagnetická, která při zhasnutí plamene uzavře přívod plynu. Profesionální plynové sporáky jsou obvykle vybaveny 4 plynovými hořáky o výkonu 1 až 9 kW, ale existují i zařízení se 2, 6, 8 nebo dokonce 12 hořáky. Stolní sporáky jsou obvykle definovány jako zařízení s jedním hořákem, které je umístěno na pracovní desce.Varná technika- elektrické sporáky
Jsou vybaveny topnými deskami, obvykle vyrobenými z litiny, běžně známými jako elektrické plotýnky. Takové plotýnky se obvykle skládají ze spirálového topného tělesa a litinového pouzdra, na které se přenáší teplo. V závislosti na výkonu ohřívače se rozlišují standardní a rychlovarné plotýnky. Ty jsou nejčastěji označeny červenou tečkou uprostřed. Elektrické plotýnky můžeme rozdělit podle tvaru na kulaté, obdélníkové nebo čtvercové. Profesionální elektrické sporáky jsou často vybaveny tepelným spínačem – po zahřátí na určitou teplotu se napájení odpojí a po ochlazení plotýnky se opět zapne. Toto řešení výrazně snižuje spotřebu energie. Existují také sporáky vybavené varným senzorem, který reaguje na přítomnost nádoby. V závislosti na modelu se výkon jednotlivých elektrických sporáků pohybuje od 1 do 6 kW a je obvykle dodatečně regulován termostatem. Elektrické plotýnky vyžadují zvláštní péči personálu – nesmí se nechat náhle ochladit – například nalitím studené vody (kvůli teplotním rozdílům by mohly prasknout), měly by být také často čištěny a mazány speciálním konzervačním prostředkem.
Varná technika- sklokeramické sporáky
Sklokeramické kuchyňské sporáky jsou vybaveny hladkou sklokeramickou deskou ze zátěžového materiálu, žáruvzdorného keramického skla o tloušťce přibližně 4 mm. Sklokeramická deska má topné zóny, které jsou nahřívány topnými spirály ukrytými přímo pod deskou. Sklokeramické volně stojící sporáky a stolní sporáky mohou být vybaveny řadou moderních funkcí: dvojité topné zóny – pro větší hrnce, pánve nebo kastroly, HiLight zóny – superrychlé vaření, varné zóny označené písmenem P o výkonu nejméně 3 kW, které umožňují okamžité přivedení k varu a následné vrácení se na předem stanovenou teplotu. Indukční varné desky a sporáky pro gastronomii: U zařízení tohoto druhu se používá specifický typ keramické varné desky, který vizuálně vypadá jako standardní sklokeramická deska. Rozdíl je však zásadní, pokud jde o topný článek – zdrojem tepla není topná spirála, ale dno hrnce nebo jiného nádobí přizpůsobeného pro práci na indukční varné desce. V indukční desce je ukrytá cívka se silným magnetickým polem, které působí přímo na dno hrnce, vytváří vibrace díky pulzujícímu proudu v cívce a tím hrnec ohřívá. Předpokladem pro indukční ohřev je proto použití hrnců, pánví, rendlíků nebo jiných nádob se speciálním silným dnem, ve kterých je možný účinek vířivého magnetického pole. Výhodou indukčních zařízení je především jejich vysoká tepelná účinnost a úspora energie – ve srovnání s keramickými sporáky o téměř 25%, stejně jako 30% snížení doby vaření, generování tepla přímo v nádobě, díky čemuž je indukční varná deska studená. Indukční varné desky však mohou být pro lidi s kardiostimulátory nebezpečné – vířivé magnetické pole může narušit provoz tohoto typu zařízení.
Stolní sporáky- rozdělení profesionální varné techniky podle konstrukce
Profesionální vybavení pro stravování je téměř vždy vyrobeno z vysoce kvalitní nerezové oceli určené pro přímý kontakt s potravinami. Kuchyňské stoly mají proto nerezový povrch a vyztuženou konstrukci pro vysoké zatížení. Profesionální sporáky lze dále rozdělit na: - profesionální stolní sporáky – umístí se na stůl nebo na podstavec. Obvykle se vyrábějí ve dvou typech- 1 nebo 2 hořákové - kuchyňské stoly a sporáky pro varné linky, termobloky a restaurační ostrůvky (řady 600, 700 nebo 900) – navržené k sestavení v profesionálních kuchyňských linkách s dalšími zařízeními. Taková zařízení mohou často také fungovat samostatně jako volně stojící. Obvykle jsou k dispozici jako 2, 4 nebo 6 hořákové sporáky s hloubkou 600, 700 nebo 900 mm a výškou 850 nebo 900 mm (v závislosti na výrobci). Všechna zařízení určená k instalaci na topné ostrůvky nebo na profesionální kuchyňské linky jsou vybaveny tzv. komínkem usnadňující odvod tepla a zplodin (v případě plynových sporáků), - profesionální, volně stojící sporáky- zařízení, která nejsou určená k montáži do profesionálních varných kuchyňských linek. Existuje ve variantách 4, 6, 8 a také 12 hořákových s výškou 850 nebo 900mm (v závislosti na výrobci). Volně stojící sporáky nejsou vzadu vybaveny komínkem. Kromě toho lze všechny sporáky rozdělit ještě podle doplňujících funkcí: - sporáky s plynovou nebo elektrickou troubou, - sporáky na stoličce s nebo bez police, - sporáky zabudované ve skříňce s uzamykatelnými dveřmi nebo bez nich, - sporáky s vestavěným topným tělesem s jinou funkcí, např. s grilovací deskou. Pokud nejste spokojeni s naší nabídkou, nebo nemůžete najít vhodné zařízení, poraďte se s námi, rádi Vám pomůžeme!