V naší společnosti známe slabá místa gastronomických kuchyní. Proto jsme do naší nabídky vybrali separátory tuku a škrobu, do kterých investujete pouze jednou a provždy. Robustní, vyrobené z nerezové oceli, se čtyřmi supertěsnícími klipy a praktickým kulovým vypouštěcím ventilem pro vylévání tuku. Jejich výrobce, kterým je firma Hendi, není třeba představovat. Jelikož jsme jejím oficiálním partnerem, nabízíme také atraktivní ceny a zajišťujeme okamžitou dostupnost. Objednejte si lapače a separátory tuku pohodlně online - rozlučte se s problémem ucpaných odpadů a strachem z kontroly. Jednejte a vydělávejte bez obav!

V nabídce najdete pouze gastronomické separátory tuku určené výhradně pro gastronomické provozovny. Hlavní rozdíl mezi jednotlivými modely je v kapacitě - pokud potřebujete, pomůžeme vám vybrat ten správný! Jste srdečně zváni!

číst dál >

Jak vybrat separátory škrobu a tuku?

Odlučovače škrobu a tuku v naší nabídce kombinují všechny nejdůležitější funkce, jako jsou:

  • trvanlivost a odolnost proti korozi nerezové oceli;
  • 100% těsnost (čtyři klipy);
  • dvě komory (jedna pro tuky a oleje, druhá pro kaly, případně další pevné látky);
  • univerzální vstupní a výstupní připojení;
  • kulový ventil pro rychlé vypouštění tuku.

Dostupné separátory škrobu a tuku se liší především objemem (30 l, 60 l nebo 180 l), což v praxi odpovídá malé, střední nebo velké kuchyni. Separátor tuku by měl splňovat požadavky normy EN 1825 nebo DIN 4040. Podle nich by kapacita (jmenovitá velikost) odlučovače měla záviset na čtyřech faktorech, kterými jsou:

  • maximální denní průtok odpadních vod (ze všech zdrojů napojených na odlučovač, např. dřez, myčka, umyvadlo);
  • teplota odpadních vod;
  • obsah tuku v odpadní vodě;
  • obsah detergentů v odpadní vodě.

V praxi se pro poslední tři faktory berou pevné průměry, takže klíčovou informací je denní spotřeba vody v daném objektu; je vhodné počítat s malou rezervou. Rádi vám poradíme!

Jak funguje separátor tuku a musíte ho mít?

Každé stravovací zařízení by mělo mít separátor tuku. Cena separátoru tuku se pohybuje od cca 7 000 do 15 000 kč. Závady v kanalizačním systému nebo právní a ekologické důsledky mohou generovat výdaje mnohonásobně vyšší. Obvykle je na separátor napojena mycí technika nebo jiné kuchyňské vybavení. Zařízení je založeno na gravitaci a oddělování lehčích (oleje) nebo těžších (usazeniny) látek od vody, které klesají na dno nádrže nebo se oddělují v samostatné komoře.

Oddělením tuků a kalů od vody se předchází usazování tuků ve vypouštěcím potrubí, poruchám kanalizace a s tím spojenému potenciálnímu riziku znečištění životního prostředí. Pokud má nemovitost vlastní čistírnu odpadních vod, je pro její účinnost důležité i použití a výběr odlučovače.

Instalace odlučovače tuku - co potřebujete vědět?

Separátor tuku by měl být instalován co nejblíže zdroji odpadních vod. V malých a středně velkých stravovacích zařízeních se dobře osvědčuje umístit odlučovač tuků pod podlahou. Ve velkých zařízeních se odlučovače instalují v technických místnostech nebo v kanalizačních systémech venku. K odlučovači je třeba mít snadný přístup. Při jeho vyprazdňování berte v úvahu také nepříjemný zápach - raději jej přemístěte dále od provozovny a hostů nebo oken okolních bytů.

Zveme Vás k nákupu na našem e-shopu, rádi Vám se vším poradíme! Dodáváme veškeré vybavení (strojní, gastronomické, technické vybavení, nádobí) a poskytujeme projekční, servisní a instalační služby. Rádi se s Vámi podělíme o naše zkušenosti!