-
Kuchyňský robot FP1000, 230x250x435 mm | BARTSCHER, 150148
bez DPH: s DPH: -
Barový drink mixér FN-A1IL | REMIDA, 7110701
bez DPH: s DPH: -
Drink Mixer 650 ml, 160x205x500 mm | BARTSCHER, 135105
bez DPH: s DPH: -
Trojitý mixér na koktejly | HAMILTON BEACH, HMD400P-CE
bez DPH: s DPH: -
Drink Mixer dvojitý 2x700 ml, 330x195x480 mm | BARTSCHER, 135102
bez DPH: s DPH: -
Barový drink mixér FN-A2IL | REMIDA, 7110711
bez DPH: s DPH: -
Nádoba mixovací k mixéru Drink Mixer | BARTSCHER, 135109
bez DPH: s DPH: -
Drink Mixer 318x229x521 mm | HAMILTON BEACH, HB-HMD400-CE
bez DPH: s DPH:
Frappé shakery, drink mixéry
(9)Kategorie Frappé shakery, drink mixéry | GASTROMANIA.CZ zahrnuje širokou nabídku barmanských mixérů na přípravu koktejlů, frappé, shaků a smoothie. Vybavujeme a servisujeme bary, restaurace, cukrárny a další gastronomické zařízení.
Frappé shakery a drink mixéry používáme nejčastěji pro barové zařízení na míchání nápojů a drinků. Jsou určeny pro práci v barech, diskotékách a všech prostorech, kde se podávají míchané nápoje. Taková zařízení jsou vybavená systémem, který umožňuje spustit motor pouze tehdy, když je nádoba v pracovní poloze. Drink mixéry jsou přístroje, které mají polykarbonátové nádoby nebo nádoby z nerezové oceli o objemu obvykle v rozmezí od 0,5 do 1 litru. Na trhu existují také modely, které umožňují míchání současně ve 2 nebo 3 nádobách. Nápoj se míchá ve svislé poloze pomocí míchadla.
Mixéry pro přípravu koktejlů jsou vždy na 230V a jsou primárně využívány na míchání drinků a nápojů, včetně kávových jako např. frappé, které jsou ve tekuté formě bez větších částeček, a neměly by být zaměňovány s blendery. Profesionální barové mixéry, používáme především k drcení ovoce, ledu a zmrzliny a tím se dosáhne rozmixování do tekuté formy. Drink mixéry mají standardně možnost mixování také kávových nápojů často nazývané frapovače
Průvodce mícháním koktejlů
Při přípravě koktejlů by měl být přísně dodržován recept (přesný poměry jednotlivých surovin), technika mixování, dobré chlazení, velikosti porcí, vhodné dekorace, je-li to nutné, ale rovněž použíti vhodného skla (odpovídajícímu k danému drinku jak velikostně, tak designem). I malá odchylka od receptu může úplně změnit charakter míchaného nápoje. V receptu míchaných nápojů se obvykle podává v jedné dávce, pokud se nejedná o recept na více porci, které jsou ale označené.
Mixovací technika
Mixologií můžeme jednoduše označit jako nauku o směšování nápojů. Mixologie je umění nebo dovednost připravování míchaných nápojů. Následující techniky mixování patří k nejjednodušším. Povšimněme si, že míchání není jen mechanickým mícháním, tj. fyzickou činnosti, ale umění správně kombinovat přísady podle přísných pravidel a určitým způsobem:
- způsob výdeje: nalévání ingrediencí přímo na led umístěné ve sklenici – on the rocks. Nalévání lze nazvat formou mixování, ale bez využití mixéru na koktejly.
- příprava míchaného nápoje ve sklenici, tzv. mixing glass – v míchací sklenici připravujeme drinky, které se míchají s kostkami ledu, ale podávají bez ledu. Většinou řidší a čiré nápoje.
- způsob míchání v barmanském sklenici: míchání ingrediencí s ledem v kruhovém pohybu s cílem maximalizovat vychlazení koktejlů, potom se nalije do sklenice, bez ledu. Tuto techniku se používá při přípravě např. Martini.
- příprava míchaného nápoje přímo ve sklenici, tzv. straight way: mícháme intenzivně barovou lžičkou průhledných ingrediencí, které se snadno spojují spolu s jemně drceným ledem, virovým pohybem nebo pomocí drink mixéra.
- metoda blenderování: drcení vetších porcí emulzních složek v elektrickém mixéru na nízkých otáčkách po dobu 20-30 sekund, s jemně drceným ledem. Nápoje průhledné můžeme mixovat o něco déle na vyšších otáčkách. Mějte na paměti, že na led v každé mixovací nádobě se nalívá v pořadí od nejhustší po řídíš konzistencí.
- kombinovaný způsob: pro lepší chlazení long drinků, mimo míchání v nádobě nebo v šejkru, nápoj se cedí přes led, který je ve sklenici a eventuálně se smíchá s nějakým koktejlem.
- metoda shakerování: třepání hustých ingrediencí jako je mléko, smetana, vejce, likérů, krémů, atd. s ledem v šejkru, který má 3 částí, třepeme energicky a rychle 8-15 sekund, držíme pevně oběma rukama, dnem k sobě a děláme krátké pohyby „oči-prsa“. Drink přelíváme přes sítko, které je připravené na nádobce, kde drink vlijeme.
Druhy koktejlu
Nauka o míchaných nápojích, tedy mixologie, rozděluji nápoje na studené a teplé, alkoholické a nealkoholické a do všech je možné použít Frappé shaker, drink mixér. Te dále dělíme na nápoje malé, neboli short drinks, kterých porce je 60-100 ml a také nápoje velké, neboli long drinks, který porce překračuje 100 ml a muže dosáhnout až 250 ml i více.
Obor zabývající se mícháním nápojů:
- dle obsahu alkoholu: alkoholické, nealkoholické (soft drinks)
- dle pozice vůči menu: před jídlem, aperitivy, po jídle, digestivy
- dle velikosti porce: krátké (short drinks) – do 10 cl, střední (medium drinks) – do 20 cl, dlouhé (long drinks) – až 30 cl a více
- dle obsahu cukru: suché (dry), polosuché (medium dry), sladké (sweet)
- dle teploty: studené, teplé (hot drinks)
- dle technologického postupu