-
Plynový sporák s 5 hořáky a s konvekční troubou | HENDI, 225707
bez DPH: s DPH: -
Gastronomická váha - do 15 kg | HENDI, 580233
bez DPH: s DPH: -
Kráječ na knedlíky | GASTRO TIP, 6830009
bez DPH: s DPH: -
Nůž na chleba a dezerty HACCP bílý 30 cm | HENDI, 843154
bez DPH: s DPH: -
Struhadlo střední, 315 mm | HENDI, 856321
bez DPH: s DPH: -
Gastronádoba GN ½ 100 mm | HENDI, Budget Line
bez DPH: s DPH: -
Pouzdro - pro sada nožů G 8296 b | GIESSER MESSER, 401030303720
bez DPH: s DPH: -
Sítko k mlýnku na maso, pr. otvorů 4,5 mm | HENDI, 282243
bez DPH: s DPH: -
Pečící plech GN 1/1 perforovaná | HENDI, 808306
bez DPH: s DPH: -
Pánev WOK bez poklice, pr. 36 cm | HENDI, 3-PLY
bez DPH: s DPH: -
Brašna na 10 ks nožů, 51x50 cm | HENDI, 856277
bez DPH: s DPH: -
Lopatka hliníková 0,125 l | HENDI, 521205
bez DPH: s DPH: -
Krájecí podložky HACCP sada 6 kusů | HENDI, 826300
bez DPH: s DPH: -
Konvekční pec, 4 plechy 43,8x31,5 cm | HENDI, H90
bez DPH: s DPH: -
Nerezová metlička 35 cm | HENDI, 511732
bez DPH: s DPH: -
Zahradní plynový gril 650x540x840 mm | HENDI, Master Maxi
bez DPH: s DPH: -
Konvektomat, 4x GN 2/3 | HENDI, 225929
bez DPH: s DPH: -
Litinová pánev, kulatá o průměru 26 cm | HENDI, 629949
bez DPH: s DPH: -
Multifunkční pánev 490x310x195 mm | BARTSCHER, 150340
bez DPH: s DPH:
Vybavení kuchyně
(16725)Všechny kategorie v sekci Vybavení kuchyně
Kuchyň – srdce restaurace
Srdcem každé dobré restaurace, školní a závodní jídelny kavárny, cukrárny, pekárny a také každé cateringové firmy je kuchyň. Mít vybavenou kvalitním a funkčním kuchyňským nářadím kuchyň, je jedním ze základních pilířů úspěchů v profesionální gastronomii. Musí být vždy propojena funkčně s ostatními místnostmi v restauraci či zařízení, a hlavně se skladem a sálem, kde se vydává jídlo. Vybavení kuchyně je značnou položkou v rozpočtu celé restaurace. Naneštěstí zařízení kuchyně je poměrně drahá záležitost, proto před jeho zakoupením je potřeba si jej dobře promyslet a vybrat nejvíce optimalizovaný Vašim požadavkům každého gastroprovozu. Je ale na škodu na něm zbytečně šetřit, protože kvalitní stroje a zařízení pro gastronomii budou sloužit restauraci léta, a levnější zařízení mohou rychle dosloužit a pak potřebují neustálé opravy aby je udržet v provozu schopném stavu, nebo nakonec výměny. Je potřeba si pamatovat, že zařízení v profesionální kuchyni budou se používat neustále, a nejen občasně tak jak je tomu v domácnosti. Kvalita a výdrž profesionálních kuchyňských spotřebičů musí být tedy poměrně vysoká, a s tím se pojí poměrově i vyšší cena.
Profesionálně poradíme ve výběru vybavení vaší kuchyně
Investice do vybavení profesionální kuchyně přinese každé restauraci značné zisky. Pro firmu Gastromania CZ vhodný výběr gastronomického vybavení pro každou kuchyň je prioritní. Nabízíme zařízení nejlepší kvality renomovaných světových výrobců jako jsou CHEFFY, STALGAST, HENDI, DICK, GIESSER MESSER, ROBOT COUPE, TOMGAST, EDESA, EDENOX, ASBER, KROMET, LOZAMET, DE BUYER, CAMBRO, CHEF CHOICE, UNIS, JANPOL, BARTSCHER, RATIONAL, APS a CONTACTO. Poradíme Vám jak nejlépe vybavit gastronomický provoz tak, aby jeho kuchyň se opravdu stala důležitým srdcem v komplikovaném organizmu jako je restaurace. V naší nabídce v rámci kategorie „Vybavení kuchyně“ najdete vše nezbytné vybavení pro profesionální kuchyně, od zařízení pro mechanické a tepelné zpracování potravin, přes kuchyňské náčiní, nádoby, profesionální hrnce, kuchyňské doplňky a příslušenství a také cukrářské pomůcky, až po oděvy pro kuchaře a číšníky. Pomůžeme vybrat každý element pro Vaši kuchyň – od nejmenších detailů jako lžičky na cukr, po velký konvektomat.
Přístroje pro tepelné zpracování – varná technika
Jak je známo, tepelné zpracování potravin je podstatou vaření. Díky takovému zpracování maso a produkty rostlinného původu se stávají pro člověka lépe stravitelné. Mimo to, tepelně opracovaná potrava nabírá požadovanou chuť, vůni, barvu i konzistenci, a tedy všech těchto vlastností, které klient si přeje najít v potravě, kterou si v restauraci koupil. Nejvíce známými zařízeními používaných pro tepelné zpracování potravin ve velkokapacitních kuchyních, gastronomii a gastroprovozech jsou trouby a pece, sporáky, varné desky, mikrovlnné trouby a přístroje pro smažení a vaření. Před koupi jednotlivých přístrojů se vyplatí dobře rozmyslet, jaké přístroje budou vhodné pro naši gastropovozovnu. Stačí nám základní vybavení jako je sporák, nebo budeme potřebovat varnou desku? A možná že chceme dát prostor naši fantazii a budeme využívat znalosti našeho šéfkuchaře a umožníme mu práci v konvektomatu, který dává prakticky neomezené možnosti v přípravě potrav? Níže vám představíme krátkou charakteristiku jednotlivých přístrojů.
Pece a trouby
Trouby jsou převážně součástí gastro sporáku, a pece jsou nejčastěji volně stojícím přístrojem osazeným na dřevěném podstavci. Rozlišujeme klasické horkovzdušné pece, konvektomaty a pizza pece. Jak zvolit nejvhodnější gastro pec? Samozřejmě vše záleží od individuálních potřeb klienta. Konvektomaty jsou obecně nejčastěji doporučovaným řešením všech profesionálů. Ohřívají potravu při použití vodní páry a horkého vzduchu, které mohou pracovat najednou nebo samostatně. V takové peci můžeme připravit na různých stupních několik různých potrav najednou např. Pečenou husu a koláč. Jak je známo je to tuk, který přenáší vůni, proto profesionální konvektomaty mají funkci vysátí tuku ze vzduchu v komoře, díky čemu vůně různých pokrmů se nepřenáší. Moderní pece mají také funkci regeneraci potrav, kynutí těsta, cook-hold (uchovávání hotových jídel v teple), pasterizace, uzení a také rychlého schlazeni. Velkou výhodou konvektomatu je možnost libovolného nastavení parametrů práce. Stále více oblíbenu funkcí je možnost uložení do paměti několik nejčastějších program pečení potravin.
Pece na pizzu
Pokrmy, které k nám přicházejí z kuchyní jiných států, se stávají ve světě gastronomie stále více oblíbené. Nepochybně nejvíce „módní“ je pizza. Tím pádem nabídka výrobců gastronomického zařízení je čím dál tím pestřejší. Pro přípravu pizzy mohou být využívané elektrické pece s jednou komorou nebo dvěma, modernější pece s infračerveným zářením nebo tzv. řetízkové. Tunelové pece ohřívají pokrmy tím, že na ně naráží proud teplého vzduchu. Díky tomu se teplo rychleji dostane dovnitř pokrmu. Takové pece jsou dobře izolované, a minimum tepla se uvolní ven. Děje se tak mezi jinými proto, že jsou „průchozí“ – pokrm vkládáme z jedné strany, a hotový bereme z druhé strany. Díky tomu se velmi zvětšuje výkon pečení. Kromě toho pečení v řetízkových pecích, se může pochlubit přirozenou chutí a aroma, jsou také více šťavnaté než připravované na tradiční způsob. Pece pro pizzu jsou navržené pro zpracování pouze jednoho druhu pokrmu. Nahřívají se na teplotu až 500°C, protože kromě spirál v její komoře, se nachází často také vložka, vyrobena z přírodního kamene (žuly, čediče nebo vulkanické lávy), která se velmi silně nahřívá. Taková vysoká teplota je nezbytná pro přípravu opravdové pizzy za několik minut.
Přístroje pro smažení
Pro jednotlivé způsoby smažení, jsou přizpůsobeny přístroje pro smažení. Desky na způsob plotny jsou doporučené pro bez tukové smažení, pánve pro smažení na nízké hladině tuku nebo pro dušení, a fritézy pro smažení v tuku.
Přístroje pro vaření
K profesionálním přístrojům pro vaření patří zejména varné kotle a parní kotle. Varné kotle jsou základním vybavením každé profesionální kuchyně. Je jich nesčetně množství druhů. Mohou být stacionární nebo sklápěné, ohřívané plynem, elektricky nebo párou. Kotle můžeme rozdělit podle typu ohřívání:
- kotle s přímým ohřevem, ve kterém se nahřívá pouze dno kotle, proto je zde možnost lehce připálit připravované jídlo, doporučené pro vaření vody a kompotu,
- kotle s nepřímým ohřevem, kde se nahřívá nejen dno kotle ale také boky, jídlo se tak ohřívá rovnoměrněji, což zabraňuje připálení
Tlakové kotle ohřívají potravu vodní párou při zvýšeném tlaku, díky čemu je čas přípravy kratší až trojnásobně, a potraviny tratí méně vitamínů a minerálních látek než při vaření ve vodě.
Mikrovlnné trouby
Dnes si restauraci, a ještě více jídelnu, neumíme představit bez tak zásadního přístroje jako je mikrovlnná trouba. Její základním úkolem je rychlé ohřátí jídla nebo její rozmražení. Ohřívání v mikrovlnné troubě je o 60-70% rychlejší než při použití konvenčních metod. Zdrojem mikrovlnného záření v mikrovlnných troubách je magnetron. V našem obchodě prodáváme základní typy mikrovlnných troub, které jsou používány hlavně v domácnostech, a také profesionální trouby jako vybavení gastronomických provozů. Proč profesionální mikrovlnné trouby jsou lepší? Ve standardních troubách ohřívané jídlo je umístěno na otočném talíři. Mikrovlnné záření je směřováno celý čas ve stejném směru, proto jídlo nebude nikdy ideálně rovnoměrně ohříváno. V profesionálních mikrovlnkách se nacházejí dva magnetrony, díky čemu se mikrovlnné záření rozkládají rovnoměrně, potrava nemusí být umístěna na otočném talíři a celé jídlo bude ohřáto na identickou teplotu.
Nádobí – profesionální nádoby
V naši nabídce v kategorii „kuchyňský inventář“ máme také široký výběr profesionálních nerezových hrnců, nádob na pečení a zapékání, kuchyňských mis, profesionálních pánví, rendlíků, různých druhů gastronádob, vík na gastronádoby, forem, plechů, pánví a woků. Máme zde formy obdélníkové, kulaté, rozkládací, na dorty, bábovky, formičky na cukroví, a taky netypické formy na pečení. V internetovém obchodě www.gastromania.cz je také speciální oddělený obor „cukrářské potřeby“, ve kterém nabízíme produkty vybrané konkrétně pro potřeby profesionálních cukrářů. Jsou mezi nimi různě druhy vykrajovátek, značkovačů, štětců, válečků, pytlíků a dávkovačů, kuchařských stěrek, špachtlí, hořáků na karamelizování a mnoho drobných nástrojů pro práci s cukrářskými surovinami. Nezapomněli jsme ani na různé typy přístrojů pro dekoraci.
Další kuchyňské potřeby
Na stránkách gastromania.cz nabízíme také i jiné potřebné v profesionální gastronomii přístroje. Najdete zde vysoké kvality profesionální vakuové baličky, váhy pro gastronomické provozy, kuchyňské teploměry, špalky, masodesky a taky oblečení pro kuchaře.
V naši nabídce najdete všechny potřebné prvky k vybavení profesionální kuchyně restaurace, baru, jídelny, školních jídelen, kaváren, pizzerie a všech ostatních gastronomických zařízeních, také cukráren, pekáren, mlékáren a také průmyslových zpracovatelů potravin. V naši firmě Gastromania CZ pomůžeme Vám zařídit Vaši kuchyň a odpovíme na veškeré dotazy.
Kuchyňské vybavení je klíčová a zcela stěžejní podmínka pro pružné fungování jakékoliv gastronomické provozovny. Je zřejmé, že je to právě kuchyně, která je jako tlučící srdce každé restaurace, baru a jiných gastronomických provozoven. Právě proto je tak důležité, aby vybavení každé kuchyně bylo promyšlené a profesionální. Kuchyňské vybavení, to nejsou jen základní zařízení pro tepelnou úpravu potravin, ale také různé specializovaná a sofistikovaná zařízení a přístroje pro rychlou a bezpečnou práci. Vyplatí se investovat do kvalitnějších zařízení, která jsou vyrobena z prvotřídních materiálů. Ten hlavní cíl není kupovat to nejdražší vybavení na trhu, ale precizně vybírat kvalitu materiálů, ze kterých jsou zařízení vyrobena a také dát na názory a recenze lidí, kteří je již stihli otestovat. Kuchyňské vybavení to je nádobí a kuchyňský příbor, gastronomické přístroje a zařízení pro ohřev, gastronomický oděv, balicí stroje, kuchyňské váhy, teploměry a časovače a příslušenství pro moderní gastronomii – molekulární gastronomii. Pokud Vás zajímají jednotlivé kuchyňské pomůcky, neváhejte si přečíst tento článek až do konce, a dozvědět se více informací a tipů!
Prvotřídní kuchyňské náčiní
Jednou z nejdůležitějších částí kuchyňského vybavení je kuchyňské nádobí. Díky kvalitnímu nádobí je snadné perfektně připravit, a zároveň krásně naservírovat skvělé pokrmy pro Vaše hosty. Samozřejmě základem pro každého kuchaře jsou profesionální hrnce a pánve, bez kterých by jen stěží bylo možné předvádět kuchařský um. Pánve se využívá k restování nebo smažení masa, zeleniny a dalších surovin. Hrnce jsou určené k vaření. Profesionální hrnce jsou nepostradatelnými pomocníky při vaření polévek či omáček. Speciální místo v kuchyni mají také mísy a misky. Jsou to právě misky, které přijdou vhod pro přípravu salátů, dipů nebo k marinování masa a dalších potravin. Jsou praktické, protože v nich lze rovněž servírovat brambory, zeleninu a také saláty. Nesmíme také zapomínat na pečicí plechy, které jsou zcela základním vybavením každého gastronomického podniku. Pečicí plechy a zapékací mísy jsou velmi odolné vůči vysokým teplotám. Takové kuchyňské nádobí lze umístit i ve velmi rozehřáté troubě. Rozlišujeme plechy na maso, specializované plechy na lasagne, grilovací plechy a také profesionální formy na moučníky a dorty. Plnohodnotné kuchyňské vybavení obsahuje také například pekáče, kuchyňské mísy a nádoby, vědra, odměrky nebo hmoždíře.
Jaké kuchyňské nářadí a náčiní zvolit do své restaurace?
Je jasné, že žádná gastronomická provozovna nemůže správně fungovat, pokud nemá kvalitní, profesionální vybavení kuchyňského nářadí a náčiní. Toto náčiní a pomůcky výrazně usnadňují každodenní práci při přípravě pokrmů pro hosty. Kuchyňské nářadí je vyrobeno z velmi kvalitních materiálů, které jsou odolné vůči škodlivým vlivům vnějších faktorů, jako například voda, a také vůči vysokým i nízkým teplotám, či mechanickému poškození. Kuchyňské nářadí to není jen vařečka, naběračka na polévku, nebo klasické kuchyňské špachtle, ale také velmi pokročilé a sofistikované příslušenství. Každodenní práce v kuchyni je velmi náročná a stojí zato si ji co nejvíce zjednodušit. V tom pomohou například kuchyňské kleště na šneky, nebo příbor pro servírování ledu, porcovací lžíce a porcovače na zmrzlinu, gastronomické trychtýře pro odměření přesného množství surovin, gastronomické lopatky, kuchyňské síta atd. Nezapomeňte také na kvalitní kuchyňské nože, které jsou pravou rukou každého dobrého kuchaře, a jen stěží si lze vaření bez nich představit.