-
Kráječ na knedlíky | GASTRO TIP, 6830009
bez DPH: s DPH: -
Stroj na krájení hranolek | HENDI, 630402
bez DPH: s DPH: -
Kráječ Profi Line 250, červený | HENDI, 210086
bez DPH: s DPH: -
Elektrická řezačka klobás | HENDI, 265109
bez DPH: s DPH: -
Nářezový stroj, pr. 250 mm | HENDI, Profi Line
bez DPH: s DPH: -
Náhradní ostří na krájení hranolek 11 mm | HENDI, 630419
bez DPH: s DPH: -
Stroj na těstoviny | HENDI, 226407
bez DPH: s DPH: -
Kráječ Ø 195 mm | HENDI, Profi Line
bez DPH: s DPH: -
Nářezový stroj, pr. 220 mm | HENDI, Profi Line
bez DPH: s DPH: -
Teflonový nůž do kráječe 210017 | HENDI, 975756
bez DPH: s DPH: -
Teflonový nůž do kráječe 210000 | HENDI, 975749
bez DPH: s DPH: -
Teflonový nůž do kráječe 210048 | HENDI, 975732
bez DPH: s DPH: -
Teflonový nůž do kráječe 210031 | HENDI, 975800
bez DPH: s DPH: -
Automatický kráječ na uzeniny a sýr | MA-GA, A912
bez DPH: s DPH: -
Kráječ Ø 300 mm | HENDI, Kitchen Line
bez DPH: s DPH: -
Ruční kráječ klobás | HENDI, 222805
bez DPH: s DPH: -
Ruční kráječ na brambory 100-150 kg/h | SAMMIC, CF-5
bez DPH: s DPH: -
Stroj na těstoviny, 200x185x160 mm | HENDI, Kitchen Line
bez DPH: s DPH:
Nářezové stroje
(252)Všechny kategorie v sekci Nářezové stroje
Gastronomické kráječe jsou specializované kuchynské stroje, které jsou nezbytným vybavením obchodů s potravinami, supermarketů, stravovacích zařízení nebo cateringových firem. Najdete je také v restauracích, hotelech nebo jídelnách. V našem internetovém obchodě najdete širokou nabídku kráječů na uzeniny a sýry, chléb, zeleninu a další druhy potravin. Tyto profesionální kráječe zajišťují bezpečné používání, snadno se obsluhují a rychle čistí.
Umožňují efektivní krájení výrobků na rovnoměrné plátky nastavené tloušťky. Umožňují zachovat si vysokou úroveň estetiky podávaných výrobků. Skutečnost, že krájejí efektivně a esteticky, má také další klíčovou výhodu: neplýtvají potravinami, což je obzvláště důležité nejen v gastronomii. Podívejte se na širokou nabídku vysoce kvalitních kráječů, které jsou k dispozici v Gastromanii!
Proč investovat do profesionálních kráječů?
Investice do profesionálních gastronomických strojů je skvělá volba, pokud je pro konání akce důležitá rychlost, přesnost a hygiena zpracovávaných potravin. Nářezové stroje minimalizují riziko plýtvání v důsledku nesprávného krájení a výrazně urychlují práci. Jejich nákup se rychle vrátí, protože ušetřený čas lze věnovat úkolům v kuchyni, které nelze automatizovat. Navíc jsou mimořádně odolné a mohou spolehlivě sloužit dlouhá léta. Zpříjemňují práci v kuchyni nebo u pultů v obchodě s potravinami!
Kráječe pro gastronomii - typy
V našem obchodě je k dispozici široká škála kráječů, které jsou nezbytnou součástí vybavení gastronomických zařízení. Patří mezi ně:
- nářezové stroje na uzeniny - jsou konstruovány tak, aby se nepřehřívaly ani při intenzivním a dlouhodobém používání. Nejčastěji jsou vybaveny hladkým ostřím a jsou určeny ke krájení uzenin, včetně klobás, salámů, šunky a dalších druhů masa;
- kráječe chleba a knedlíků – dobře se hodí jak na křehké pečivo, tak na měkký nebo tvrdý chléb plný zrn. Nakrájejí je na rovnoměrné a estetické kousky, které jsou připraveny k servírování zákazníkům. Chleba nedrtí ani neškubou, čímž zajišťují rovnoměrný řez;
- nářezové stroje na sýry - obvykle jsou vybaveny snadno čistitelným teflonovým nožem s nepřilnavým povrchem. Jsou vhodné pro krájení měkkých i tvrdých sýrů. Umožňují krájení bez rozpadání nebo trhání a umožňují upravit řez, takže můžete krájet sýr na sendviče, sýrová prkénka i do salátů;
- kráječe na zeleninu- rychle a přesně nakrájí tvrdou i měkkou zeleninu, jako jsou rajčata, okurky, papriky nebo cibule. Můžete s nimi připravit krásné sendviče a saláty, které potěší esteticky nakrájenými plátky. Některé přístroje umožňují také krouhání nebo dokonce strouhání zeleniny do salátů.
Poloautomatický, automatický nebo snad ruční kráječ?
Ruční kráječe jsou nejzákladnější a také nejlevnější variantou. Vyžadují sice ruční obsluhu, ale výrazně ulehčují a urychlují zaměstnancům práci. Jsou ideální pro použití v domácích kuchyních, malých stravovacích zařízeních nebo obchodech, kde je na prvním místě kvalita řezu, nikoli jeho rychlost.
Poloautomatický gastronomický kráječ kombinuje vlastnosti manuálních a automatických modelů. Krájí rychle a efektivně s minimální pomocí zaměstnance. Používají se zejména v jídelnách nebo prodejnách uzenin a sýrů. Automatická varianta je základem tam, kde je efektivita krájení rozhodující. Obvykle je vybaven mechanismem, který sám pohybuje výrobky, krájí je a dopravuje na speciální desku nebo do zásobníku, což usnadňuje následné balení potravin.
Na co si dát pozor při výběru profesionálních kráječů?
Při výběru kráječe na uzeniny, sýry nebo zeleninu je důležité věnovat zvláštní pozornost parametrům, jako jsou:
- průměr nože, který ovlivňuje cenu kráječe, ale také jeho výkon;
- vyhotovení z nerezové oceli, která se snadno čistí a je hygienická;
- hmotnost a rozměry, aby se co nejlépe přizpůsobily dostupnému prostoru;
- nastavitelná tloušťka plátků pro ještě větší všestrannost kráječe;
- ochranný kryt nože, který zajišťuje vyšší úroveň bezpečnosti;
- velikost podávacího stolu a maximální rozměry krájeného produktu.
Velkou výhodou každého kráječe je vestavěný brousek, který snižuje potřebu vlastní údržby.
Podívejte se na širokou nabídku produktů v Gastromanii! V případě jakýchkoli dalších dotazů se neváhejte obrátit na naše specialisty, kteří Vám rádi pomohou vybrat ten správný gastronomický kráječ dle Vašich potřeb!