-
Střední hrnec s poklicí 32 l | HENDI, Budget Line
bez DPH: s DPH: -
Hrnec vysoký s poklicí, 17 l | HENDI, Budget Line
bez DPH: s DPH: -
Hrnec na mušle s poklicí, pr. 18 cm, 2,3 l | HENDI, 625002
bez DPH: s DPH: -
Hrnec na mušle s poklicí, pr. 24 cm, 5 l | HENDI, 625101
bez DPH: s DPH: -
Hrnec na mušle s poklicí, pr. 20 cm, 3 l | HENDI, 625057
bez DPH: s DPH: -
Hrnec vysoký s poklicí Ø 400 mm 50 l | HENDI, Budget Line
bez DPH: s DPH: -
Hrnec vysoký s poklicí Ø 360 mm 37 l | HENDI, Budget Line
bez DPH: s DPH: -
Hrnec vysoký s poklicí Ø 450 mm 71 l | HENDI, Budget Line
bez DPH: s DPH: -
Střední hrnec s poklicí 14 l | HENDI, Budget Line
bez DPH: s DPH:
Gastro hrnce
(525)Všechny kategorie v sekci Gastro hrnce
Kvalitní profi hrnce jsou základním vybavením každého gastronomického zařízení - ať už se jedná o velkou restauraci nebo menší bar. Gastro hrnce se liší především svými rozměry, objemem a materiály, ze kterých jsou vyrobeny. Existují nízké, střední a vysoké gastro hrnce o různých objemech ( gastro hrnec může pojmout jak 5 tak i 100 litrů vody). V důsledku toho se každý gastro hrnec používá na něco jiného.
Při výběru profi hrnce je důležité zvážit, jaké produkty se v něm budou vařit a na jakém typu sporáku se bude hrnec používat (zda na plynovém, elektrickém, indukci nebo sklokeramice). Podívejte se na naši nabídku profesionálních a kvalitních hrnců!
Jak vybrat do gastronomie ty správné profesionální hrnce?
Správně zvolené profesionální a kvalitní hrnce přispějí k výjimečné chuti pokrmů a zároveň vám budou v kuchyni sloužit mnoho let. Při výběru nádobí je důležité vzít v úvahu následující body.
Typy hrnců pro catering
Existují následující typy hrnců pro catering:
- Nízké hrnce - toto nádobí se vyznačuje nízkou výškou a přitom širokou varnou plochou. Jsou ideální pro dušení zeleniny, masa a luštěnin. Nízký gastro hrnec umožňuje vařit pokrm pomalým způsobem, takže připravované suroviny získají více chuti a dušené maso bude šťavnatější.
- Střední hrnce - tento typ hrnců se vyznačuje vyššími bočními stěnami, díky čemuž jsou tyto gastro hrnce více objemnější. Střední hrnce jsou nejlepší pro vaření polévek nebo omáček. Díky možnosti ohřívat ingredience ze všech stran umožňují snadnou redukci tekutin.
- Vysoké hrnce - profesionální hrnce s největším objemem a výškou jsou nádoby, ve kterých lze vařit různé pokrmy. Díky jejich menšímu průměru mohou tekutiny snadno pronikat do ostatních ingrediencí, což umožňuje rovnoměrné rozložení chuti v celém pokrmu. Vysoké gastro hrnce jsou ideální zejména pro větší stravovací zařízení, kde je třeba připravit velké množství pokrmů. Lze je použít k vaření těstovin, polévek a velkého množství zeleniny.
- Kastroly pro veřejné stravování - ačkoli jejich výška je podobná jako u středních kastrolů, vyznačují se jednou rukojetí. Lze je použít také k přípravě omáček (zejména pokud je třeba pokrm vařit při nízké teplotě po delší dobu), ale dobře poslouží i k vaření zeleniny nebo k přivedení tekutin k varu.
- Speciální hrnce - do tohoto typu hrnců patří veškeré nádobí určené k vaření určitého druhu surovin, jako jsou například mušle, chřest, ryby nebo mléko. Díky použití neobvyklého tvaru umožňují tyto profesionální cateringové hrnce plně využít chuť každé suroviny. Profesionální hrnce s výpustí jsou naopak ideální pro cedění velkého množství zeleniny.
Materiály používané při výrobě gastro hrnců
Profesionální hrnce by měly být nejen správně přizpůsobeny typu vařených surovin, ale měly by být také vyrobeny ze správného materiálu. Zde se podíváme na nejoblíbenější suroviny používané k výrobě tohoto nádobí:
- Nerezová ocel - je slitina kovů (včetně oceli, uhlíku a chromu), která se stala velmi oblíbenou v restauračním a pohostinském průmyslu. To vše proto, že gastro hrnce nerez se snadno čistí a jsou odolné vůči mechanickému poškození. Při výběru tohoto typu nádobí je nezbytné věnovat pozornost tomu, zda byly nerezové gastro hrnce vylisovány z jednoho plechu nerezové oceli - to zaručuje, že nádobí bude vzduchotěsné. Neméně důležité je zvolit správný typ dna hrnce - vícevrstvé kapslové dno (skládající se ze dvou vrstev nerezové oceli rozdělené vrstvou hliníku) umožňuje rovnoměrný rozvod tepla a také možnost použití gastro hrnce nerez na indukčním vařiči.
- Hliník - stále vzácnější materiál pro nádobí. Dobře vede teplo a je také nerezovým materiálem. Hliníkové hrnce bohužel nelze mýt v profesionálních myčkách, protože dochází k degradaci hliníku.
- Litina - profesionální hrnce na vaření z litiny se vyznačují odolností vůči extrémně vysokým teplotám a dobrým udržováním tepla. Profesionální kuchaři si je vybírají kvůli možnosti získat přírodní nepřilnavý povlak z olejů, takže vaření v takovém hrnci může být zdravější než v hrnci s umělým nepřilnavým povrchem. Toto nádobí se také může stát zajímavým doplňkem interiéru podniku, zejména restaurace v retro stylu.
- Smaltovaná ocel - tento materiál se při výrobě nádobí používá stále méně. Smaltovaný povlak je však velmi hygienický - jeho hladkost a těsnost zabraňuje hromadění bakterií na jeho povrchu. Navíc se ze smaltovaných hrnců neuvolňují škodlivé látky, a to ani při zahřátí na velmi vysoké teploty. Smaltované ocelové hrnce pro gastronomii jsou ideální pro vaření mušlí, škeblí a dalších mořských plodů.
Profesionální hrnce - záruka úspěchu každého stravovacího zařízení
Výběr gastro vybavení pro stravovací zařízení může rozhodnout o tom, zda bude restaurace nebo bar úspěšný, či nikoli. Koneckonců pro příchozí zákazníky bude důležitá jak chuť jídla, tak čas potřebný k jeho přípravě. Výběrem kvalitních hrnců pro catering můžete potřebné suroviny uvařit během chvilky a získat plnou chuť. Je však důležité zvolit správné nádobí pro catering - přestože můžete uvařit omáčku ve vysokém hrnci nebo chřest v nízkém hrnci, nebude to optimální a chuť nemusí být uspokojivá. Gastro hrnce na vaření pro catering by měly být správně zvoleny také z hlediska materiálu, ze kterého jsou vyrobeny - pokud vaše provozovna používá indukční vařič, budou jedinou možností nerezové hrnce s kapslovým dnem.
Náš obchod nabízí široký sortiment nádobí pro přípravu různých druhů surovin, od omáček a polévek až po zeleninu a ryby. Naše vysoce kvalitní výrobky se hodí do každé profesionální kuchyně - zajistí, že připravované jídlo bude plné chuti i vůně a příprava nebude trvat příliš dlouho. Prohlédněte si celou naši nabídku a kontaktujte nás - rádi vám pomůžeme vybrat to správné vybavení pro vaši kuchyni!