Novinka
Bestseller
Cena bez DPH: 120 Kč
Cena s DPH: 145 Kč
Dostupnost: 14 dnů
Množství na skladě: 100 ks +
Náklady za dopravu: od 139 Kč
V košíku

Jestli máte dotaz, kontaktujte nás!

+420 593 035 134 info@gastromania.cz Zákaznický servis je vám k dispozici od pondělí do pátku od 8:00 do 16:00.
Informace:
výška 245 mm
váha: 0.06 kg
průměr: 22 mm
EAN kód: 5904816914863

Multimetr pro měření koncentrace cukru a potenciálního obsahu alkoholu | BROWIN, 405551 - Popis:

Novinka na trhu! 
Indikátor používaný k měření koncentrace cukru v moštu nebo pivní mladině vyjádřené v g/l nebo Ballingových stupních a ke stanovení potenciálního obsahu alkoholu ve víně nebo pivu (%).​ Jeden Ballingův stupeň (1°Blg) odpovídá přibližně 10 g cukru v 1L šťávy (moštu).​ Toto zařízení je odstupňované při teplotě 20°C. ​​Hlavní prvky měřiče - plovák (hustoměr) se třemi stupnicemi (pro koncentraci cukru v g/l a ve stupních Blg); a potenciální obsah alkoholu v %,​- zkumavka - k provedení měření.

ZKOUMÁNÍ MOŠTU
Pro provedení měření by měla být zkumavka naplněna do 2/3 její výšky analyzovaným moštem nebo pivní mladinou. Kapalina by měla být bez pevných částic a plynových bublin. Množství kapaliny by mělo být takové, aby plovák umístěný ve zkumavce volně plaval a nedotýkal se dna a stěn zkumavky.
Příklad:
Předpokládejme, že odečet u testovaného moštu byl 20 stupňů Blg, což odpovídá obsahu cukru 200g/l a znamená, že potenciální obsah alkoholu ve víně bude 9,6 %.

Pozor:
Pro usnadnění jsou rozsahy počátečních koncentrací cukru v moštu označeny různými barvami na stupnici pro různé typy vín, která chceme získat:
- bordó oblast (22 - 25 Blg°) - dezertní vína (sladká),
- žlutá oblast (15 - 22 Blg°) - stolní vína (suchá),
Pro správný průběh fermentace je důležité, aby koncentrace cukru NEPŘESAHOVALA před jejím začátkem 22 až 25 Blg°. Pokud preferujete velmi sladká vína, přidejte cukr ve více dávkách, např. 1., 5. a 12. den kvašení. Po ukončení fermentace lze víno také dosladit.

TESTOVÁNÍ PIVNÍ MLADINY
Obsah cukru v pivní mladině se měří stejným způsobem jako u vína. Rozsah doporučených počátečních koncentrací cukru v mladině je vyznačen na stupnici jantarově (8 - 10 Blg°). Fermentace mladiny se považuje za ukončenou, když je odečet v rozmezí označeném zeleně (0 - 2 Blg°).

Rozměry produktu:
- multimetr:
výška 21,2 cm
průměr 1,75 cm
- zkumavka:
výška 24,5 cm
vnější průměr 2,2 cm
vnitřní průměr 2,0 cm
Multimetr pro měření koncentrace cukru a potenciálního obsahu alkoholu | BROWIN, 405551 - Recenze:
Pouze zákazníci, kteří si dané zboží zakoupili mohou přidat recenzi.
Multimetr pro měření koncentrace cukru a potenciálního obsahu alkoholu | BROWIN, 405551 - Vrácení a reklamace:

V případě, že zakoupené zboží vám z jakéhokoliv důvodu nebude vyhovovat, jako spotřebitel, jej můžete vrátit do 14 dnů ode dne zakoupení. Vrácení zboží se řídí článkem 5. našich obchodních podmínek. Doporučujeme vyplnit formulář který lze stáhnout v níže uvedeném odkaze a zaslat ho spolu se zbožím na naší provozní adresu. Výměna zboží na jiné je rovněž možná. Doporučujeme se před odstoupením nebo výměnou domluvit s naším obchodním oddělením. V případě reklamace zboží vyplňte reklamační formulář který je pod odkazem níže.

Reklamační formulář

Formulář pro odstoupení od smlouvy