Mlýnky gastro, které najdete v naší nabídce, představují rychlý způsob zpracování potravin i ve velkém množství. Gastro řezačky a mlýnky umožňují nejen mletí, ale také krájení, trhání nebo drcení. Navzdory všeobecnému přesvědčení nejsou určeny pouze ke zpracování masa. Lze je použít i na sýry, zeleninu, ovoce, ryby a další potravinářské suroviny. V závislosti na nástavci, nebo možnostech nastavení konkrétního přístroje lze dosáhnout jemného nebo hrubého sekání.

Tyto gastronomické mlýnky jsou skvělým pomocníkem při přípravě nádivek do knedlíků, přípravě tataráků, salátů, burritos, lasagní a mnoha dalších. Hodí se také pro mletí ořechů do dortů a drcení pochutin na zmrzlinové polevy. Tyto mlecí stroje jsou něčím, co vám výrazně usnadní a urychlí práci v gastronomii a co je nejlepší - k jejich obsluze často ani není potřeba síla lidských rukou!

číst dál >

Na co si dát pozor při výběru mlýnku pro gastronomii?

Pokud si pořizujete mlýnky pro gastro průmyslové, dejte si pozor na:

  • zda jsou vyrobeny z nerezové oceli - ta se snadno čistí, snadno se otírá, není porézní a nepřenáší pachy na potraviny;
  • spotřebiče měly správné rozměry vzhledem k prostoru, který je v kuchyni k dispozici - často je důležitá i hmotnost výrobku;
  • rozměry hrdla, sítka, nálevky a přítomnost tlačných kolíků;
  • celkový výkon, energetická účinnost, napětí a výkonnost výrobku;
  • kapacita stroje v kg/h.

Mlýnky - typy

V Gastromanii nabízíme různé kuchynské stroje, které zefektivní a zpříjemní práci v kuchyni. Někdy je dokonce nutné řezačky a mlýnky pro restaurace pořídit, jelikož manuální práce není při některých operacích dostatečně efektivní. Mlýnky se dělí především podle účelu použití. Níže se budeme zabývat nejběžnějšími typy těchto strojů používaných v kuchyních.

Mlýnky na maso

Mezi jednu z hlavních možností patří mlýnky na maso. Ty se dodávají v podobě malých ručních modelů i automatizovaných velkých strojů. Ruční mlýnek na maso má kliku a vstupní otvor, do kterého se vkládá produkt určený k mletí. Jsou jednoduché na obsluhu, vyrobené z materiálů, jako je nerezová ocel a snadno se čistí. Mohou být trvale namontovány na gastronomické stoly.

Automatické mlýnky na maso zase představují způsob, jak rychle a efektivně zpracovat velké množství potravin. Často jsou navrženy pro nepřetržitý provoz a mají zvýšenou odolnost proti poškození. Jejich kapacita se udává v kg/h. Řezačky gastro mohou být vybaveny reverzním režimem (užitečným v případě, že se mlýnek na maso ucpe), nastavitelným výkonem, bezpečnostními spínači nebo protiskluzovými nožičkami.

Stroje na mletí sýra, parmazánu a strouhanky

Mlýnky na sýr se osvědčí především v pizzeriích, pekárnách, barech a restauracích, zejména italských. Zajišťují vysokou produktivitu, zabraňují ulpívání sýra na částech strojů, výsledkem bude dokonale nastrouhaný produkt. Některé jsou vhodné také pro výrobu strouhanky, která je přísadou do mnoha pokrmů - včetně kotlet, nuget a nákypů. Tyto mlecí stroje umožňují nastavit hrubost strouhaných produktů.

Síta na zeleninu

Pro mletí a pasírování zeleniny a ovoce jsou ideální síta na zeleninu. Ty mají podobu mísy s klikou a jsou opatřeny noži. Chcete-li je pohodlně a rychle používat, jednoduše umístěte mísu do hrnce odpovídající velikosti a poté začněte zpracovávat zeleninu. Síta na zeleninu mohou mít různou kapacitu a průměr. Umožňují přípravu salátů, zeleniny na sushi a příloh k pokrmům.

Mlýnky na obilí

Sortiment společnosti Gastromania zahrnuje také mlýnky na obilí. S nimi si můžete v restauraci vyrobit vlastní mouku, která bude dokonale přizpůsobena zvolenému použití. Můžete si tak být stoprocentně jisti její čerstvostí a složením. Konstrukce těchto mlýnků je jednoduchá, což umožňuje jejich snadné čištění. Mohou být také dodávány ve formě nástavců pro kuchyňské roboty.

Prozkoumejte širokou nabídku mlýnků, které náš obchod Gatromania nabízí. Naše nabídka zahrnuje pouze pečlivě vybrané produkty od uznávaných výrobců.