Cena bez DPH: 2259 Kč
Cena s DPH: 2734 Kč
Dostupnost: 14 dnů
Množství na skladě: 100 ks +
Náklady za dopravu: od 139 Kč
V košíku

Jestli máte dotaz, kontaktujte nás!

+420 593 035 134 info@gastromania.cz Zákaznický servis je vám k dispozici od pondělí do pátku od 8:00 do 16:00.
Informace:
délka 400 mm
šířka 415 mm
výška 220 mm
objem: 9 l
materiál: litina
váha: 12.04 kg
EAN kód: 5904816005417

Závěsný litinový kotlík s pánví, 2v1, 9 l + 3 l | BROWIN, 330515 - Popis:

• Univerzální kotlík - vysoko kvalitní litinový hrnec s nohama, úchopem pro zavěšení na trojnožce, poklicí a rukojetí na její zvedání. Hrnec lze umístit na ohniště, a poklici použít jako pánev.
• Větší možnosti přípravy chutných jídel v přírodě - nádoba umožňuje použití jak uzavřeného litinového kotlíku, tak hrnce a samostatně poklice, ideální jako pánev. Kotlík je vybaven úchopem pro zavěšení na trojnožce.
• Ideální vaření a smažení nad ohněm - kotlík s velkým objemem (9 l) a možností použití poklice (3 l) jako pánve je skvělou alternativou k grilu pro rodinná nebo přátelská setkání. Umožňuje vaření chutných a aromatických jedno hrncových jídel i smažení na pánvi.
• Univerzální konstrukce - kotlík lze postavit na nožičky nebo zavěsit na trojnožce, jak u ohně, tak na ohništi. Poklice jako pánev je ideální pro použití na roštu trojnožce.
• Výborný materiál - kvalitní litina, která se tradičně skvěle hodí k přípravě jídel a je ideální pro venkovní posezení.
• Zpevněná rukojeť - zajišťuje bezpečné a pohodlné zvedání poklice.

Velmi užitečný a zároveň efektní kotlík z kvalitní litiny - hrnec s nohama, úchopem pro zavěšení na trojnožce, poklicí a rukojetí na její zvedání. Hrnec lze umístit na ohniště a poklici použít jako pánev. Rukojeť je zpevněná, což zajišťuje pohodlné zvedání poklice.

Díky těmto možnostem použití je kotlík ideální pro vaření a smažení v přírodě - na zahradě nebo na chatě, zejména při využití ohniště a trojnožce. Při kempování umožní připravit chutná jednohrncová jídla nad ohněm.

Velká kapacita nádoby umožňuje přípravu atraktivních rodinných jídel a solidních porcí pro skupinu přátel.

Plochou poklici kotlíku lze zasypat žhavým uhlím, což zajistí rovnoměrnější proces vaření jídel nebo pečení chleba.

Objem hrnce: 9 l

Objem poklice: 3 l

Materiál: litina

Vybrané rozměry:

• Ø spodní vnější 29 cm
• Ø vnější na vrcholu hrnce 37 cm
• Celková výška hrnce s poklicí 21 cm
• Výška bez poklice 14 cm

Litinové nádobí je tradiční, vynikající materiál, díky kterému jídla připravovaná na ohni získávají výjimečné chuťové a aromatické vlastnosti a zachovávají více zdraví prospěšných hodnot. Aby litinové nádoby sloužily co nejlépe a nejdéle, je třeba dodržovat určitá pravidla.

Použití:

Před prvním použitím je třeba litinový kotlík vypálit. K tomu je třeba potřít kotlík olejem, naplnit vodou a umístit na rozžhavené ohniště; zavřít a vařit cca 30 minut. Po uplynutí této doby nechat kotlík vychladnout, mezitím opatrně přetřít stěny horkou vodou pomocí utěrky na tyči nebo dřevěné lžíce (Pozor! Kotlík bude velmi horký!). Jinou metodou vypálení kotlíku je nalít do něj 1 l oleje a vypalovat po dobu 30 minut. Při tomto procesu olej změní barvu. Pozor! Při vypalování kotlíku tímto způsobem nelze přidávat další olej nebo vodu! Proces vypalování je třeba neustále kontrolovat a nenechávat kotlík bez dozoru, protože olej může vyteč a zapálit se.

Pro správnou údržbu kotlíku je třeba ho před a po každém použití důkladně umýt a rozetřít lžičku jedlého oleje na jeho vnitřní povrch. Nepokládejte prázdný kotlík nad zdroj tepla a nezapomínejte na náhlé změny teploty nádoby. Litina je velmi citlivá na vysoké teplotní rozdíly.

Kotlík je třeba zahřívat postupně - pokud je teplota příliš vysoká, litina se může stát křehkou a prasknout. Zahřátou litinu není třeba zalévat studenou vodou. To způsobí termický šok a následné prasknutí kotlíku. Také se nedoporučuje používat detergenty na mytí - litinu je nejlepší mýt pouze vodou. Dovoleno je přidání písku nebo soli, které pomohou odstranit obtížnější nečistoty, stopy rzi nebo připáleniny.

Pozor! Litinová nádoba slouží pouze k přípravě jídla. Není určena k uchovávání pokrmů!
Závěsný litinový kotlík s pánví, 2v1, 9 l + 3 l | BROWIN, 330515 - Recenze:
Pouze zákazníci, kteří si dané zboží zakoupili mohou přidat recenzi.
Závěsný litinový kotlík s pánví, 2v1, 9 l + 3 l | BROWIN, 330515 - Vrácení a reklamace:

V případě, že zakoupené zboží vám z jakéhokoliv důvodu nebude vyhovovat, jako spotřebitel, jej můžete vrátit do 14 dnů ode dne zakoupení. Vrácení zboží se řídí článkem 5. našich obchodních podmínek. Doporučujeme vyplnit formulář který lze stáhnout v níže uvedeném odkaze a zaslat ho spolu se zbožím na naší provozní adresu. Výměna zboží na jiné je rovněž možná. Doporučujeme se před odstoupením nebo výměnou domluvit s naším obchodním oddělením. V případě reklamace zboží vyplňte reklamační formulář který je pod odkazem níže.

Reklamační formulář

Formulář pro odstoupení od smlouvy