Bakteriální kultury pro zrání masa - 2 g | BROWIN, 410017
Cena bez DPH:
51 Kč
Cena s DPH:
57 Kč
Jestli máte dotaz, kontaktujte nás!
+420 593 035 134
info@gastromania.cz
Zákaznický servis je vám k dispozici od pondělí do pátku od 8:00 do 16:00.
Informace:
délka | 100 mm |
šířka | 5 mm |
výška | 100 mm |
váha: | 0.002 kg |
EAN kód: | 5904816000955 |
Bakteriální kultury pro zrání masa - 2 g | BROWIN, 410017 - Popis:
• Zrající maso na dosah ruky - od nynějška si můžete pochutnávat na vlastnoručně připraveném zrajícím mase. Kultury vám umožní připravit mimo jiné vepřovou panenku, svíčkovou, šunku nebo krkovici.• Zrání masa již za 10 dní - dokonale vybrané bakteriální kultury umožňují rychlé a hlavně bezpečné zrání masa v domácích podmínkách!
• Mimořádná bezpečnost - při použití našich bakteriálních kultur pro zrání masa máte jistotu, že vaše domácí výrobky jsou chráněny a zabezpečeny proti růstu škodlivých mikroorganismů.
• Výrazná chuť a vůně - výrobek nejen urychluje zrání masa, ale také mu dodává zvláštní a jedinečnou vůni a chuť, která potěší všechny vaše blízké.
• Na 10 kg masa - lahvička bakteriálních kultur pro zrání masa vám umožní připravit přibližně. 7 kg vašich oblíbených zrajících výrobků!
Optimálně vybrané bakteriální kultury pro rychlé a bezpečné zrání porcovaného masa, např. vepřové kotlety, panenky, kýty nebo krkovice. Bakteriální kultury: urychlují proces zrání, chrání před rozvojem škodlivých mikroorganismů, dodávají charakteristickou chuť a vůni zrajícímu masu. Jedna lahvička vystačí na 10 kg masa.
Recept na zrání vepřové panenky:
Složení: 1: Dusičnan draselný: 1 kg vepřové panenky (2 kusy po 0,5 kg), 2 g dusičnanu draselného (1/3 čajové lžičky), 75 g nejodované soli (3,5 polévkové lžíce), 0,2 g bakteriálních kultur (1/10 lahvičky), 1 čajová lžička cukru, 1 l vody.
Pro přípravu solného nálevu přidejte do 1 l vody dusičnan draselný, sůl a cukr. Rozpusťte kulturu ve 100 ml solného roztoku a přidejte ji do solného roztoku. Přibližně 50 ml solného roztoku s kulturami použijte k injektáži masa. Poté vložte maso do nálevu na 36 hodin při pokojové teplotě, aby se přidané bakterie aktivovaly. Po uplynutí této doby maso osušte papírovou utěrkou a nechte dále sušit 48 hodin v chladničce (+7 °C). Pátý den procesu zcela suché maso udíme při teplotě do 35 °C po dobu 4 hodin, dokud nezmění barvu na jasně oranžovou. K uzení použijte ovocné třísky (třešně nebo švestky). Po vyuzení uchovávejte maso při teplotě do 22 °C po dobu 2 dnů. Pro dosažení nejlepších výsledků pak vepřové maso vakuově zabalte a uložte do chladničky na minimálně 4 dny. Místo vakuového balení lze vepřovou panenku skladovat také při teplotě +7 °C a přibližně 80% vlhkosti, např. v nádobě s odkapávací deskou a přístupem vzduchu. Vyzrálá vepřová panenka je hotová za 10 dní (0,5 kg kusy) nebo 20 dní (1 kg kus). Pro ještě výraznější chuť prodloužíte zrání.
Složení: Staphylococcus carnosus, Staphylococcus xylosus, Lactobacillus sakei, Pediococcus pentosaceus.
Skladujte při teplotě: ≤ -17 °C
Doba trvanlivosti zohledňuje možnost přepravy výrobku při teplotách nižších než 30 °C po dobu až 7 dnů.
Bakteriální kultury pro zrání masa - 2 g | BROWIN, 410017 - Recenze:
Bakteriální kultury pro zrání masa - 2 g | BROWIN, 410017 - Vrácení a reklamace:
V případě, že zakoupené zboží vám z jakéhokoliv důvodu nebude vyhovovat, jako spotřebitel, jej můžete vrátit do 14 dnů ode dne zakoupení. Vrácení zboží se řídí článkem 5. našich obchodních podmínek. Doporučujeme vyplnit formulář který lze stáhnout v níže uvedeném odkaze a zaslat ho spolu se zbožím na naší provozní adresu. Výměna zboží na jiné je rovněž možná. Doporučujeme se před odstoupením nebo výměnou domluvit s naším obchodním oddělením. V případě reklamace zboží vyplňte reklamační formulář který je pod odkazem níže.