Cena bez DPH: 31 Kč
Cena s DPH: 37 Kč
Dostupnost: 14 dnů
Množství na skladě: 100 ks +
Náklady za dopravu: od 139 Kč
V košíku

Jestli máte dotaz, kontaktujte nás!

+420 593 035 134 info@gastromania.cz Zákaznický servis je vám k dispozici od pondělí do pátku od 8:00 do 16:00.
Informace:
váha: 0.4 kg
EAN kód: 5904816004106

Rychlo sůl nakládací Vit-C - 400 g | BROWIN, 410020 - Popis:

Domácí uzeniny jsou výjimečně chutné a obvykle zmizí ze stolu během chvilky. Při vytváření nových receptů a chuťových kompozic byste neměli zapomínat ani na správný způsob konzervace uzenářských výrobků. Díky tomu si na nich budeme moci déle pochutnávat a budou bezpečné pro konzumaci. Jedním z takových účinných způsobů konzervace je použití rychlo sůl. Jaké jsou největší výhody jeho použití?

• Zachovává mikrobiologickou bezpečnost - ochrání vaše speciality před růstem nežádoucích mikroorganismů, především Clostridium botulinum - bakterie botulismu.
• Zvýrazňuje přirozenou barvu masných výrobků - snadno a účinně chrání vaše výrobky před ztrátou jejich přirozené červenorůžové barvy.
• Pro suché a mokré nakládání - vyberte si pro sebe nejvhodnější způsob konzervace masa.
• Jednoduché použití - na obalu najdete stručný a jasný návod k použití.
• Je zdravotně nezávadný - výrobek splňuje všechny bezpečnostní normy.

Co je nakládací sůl, jinak známá jako nakládací sůl nebo rychlo sůl? Nejedná se o nic jiného než o směs nejodizované kuchyňské soli a dusitanu sodného (dusitanů), v našem výrobku obohacenou o askorbát sodný (vitamin C). Rychlo sůl nakládací chrání maso před ztrátou jeho přirozené červenorůžové barvy a především chrání výrobek před růstem nežádoucích mikroorganismů, především bakterií botulismu. Přídavek antioxidantu (vitaminu C) snižuje zbytkové dusitany, čímž účinně omezuje tvorbu nitrosaminů. Urychluje přeměnu dusitanů na oxid dusnatý, čímž zlepšuje barvu masných výrobků. Je také vynikajícím stabilizátorem. Použití rychlo soli vám také umožní další zpracování masa, např. při uzení, sušení a zrání.

Použití při přípravě 1 kg masa:

Mokrý způsob: 58-65 g rychlo soli dejte do 1 l studené vody, přidejte 4 g cukru a případně oblíbené koření. Maso v marinádě naložte na 7-14 dní do lednice.

Suché nakládání porcovaného masa: maso potřete 18-25 g rychlo soli a případně vaším oblíbeným kořením. V lednici nechte uležet 3-7 dní (tloušťka masa 1 cm-1 den tvrdnutí).

Suché nakládání masa na klobásy: do 1 kg mletého masa přidejte 13-17 g rychlo soli a oblíbené koření. Hotovou směs nechte 1 den v chladničce.

Složení: nejodizovaná sůl, protispékavá látka: Dusitan sodný, antioxidant: askorbát sodný (0,3 %).
Rychlo sůl nakládací Vit-C - 400 g | BROWIN, 410020 - Recenze:
Pouze zákazníci, kteří si dané zboží zakoupili mohou přidat recenzi.
Rychlo sůl nakládací Vit-C - 400 g | BROWIN, 410020 - Vrácení a reklamace:

V případě, že zakoupené zboží vám z jakéhokoliv důvodu nebude vyhovovat, jako spotřebitel, jej můžete vrátit do 14 dnů ode dne zakoupení. Vrácení zboží se řídí článkem 5. našich obchodních podmínek. Doporučujeme vyplnit formulář který lze stáhnout v níže uvedeném odkaze a zaslat ho spolu se zbožím na naší provozní adresu. Výměna zboží na jiné je rovněž možná. Doporučujeme se před odstoupením nebo výměnou domluvit s naším obchodním oddělením. V případě reklamace zboží vyplňte reklamační formulář který je pod odkazem níže.

Reklamační formulář

Formulář pro odstoupení od smlouvy