Cena bez DPH: 1153 Kč
Cena s DPH: 1395 Kč
Dostupnost: 14 dnů
Množství na skladě: 100 ks +
Náklady za dopravu: od 139 Kč
V košíku

Jestli máte dotaz, kontaktujte nás!

+420 593 035 134 info@gastromania.cz Zákaznický servis je vám k dispozici od pondělí do pátku od 8:00 do 16:00.
Informace:
délka 340 mm
šířka 250 mm
výška 398 mm
objem: 8 l
váha: 2.54 kg
EAN kód: 5904816016970

Nerezový odšťavňovač 8 l | BROWIN, 800508 - Popis:

Odšťavňovač je praktické zařízení, které se hodí do kuchyně každého milovníka domácích zavařenin. Díky němu může každý snadno připravovat chutné a zdravé šťávy pro sebe i své blízké po celý rok. Odšťavňovač ocení zejména majitelé pozemků, zahrádek a domácích sadů, kteří si chtějí vychutnat vlastní šťávu ze sezónního ovoce. Sadu nádobí lze použít také jako parní hrnec.

• Praktické, pro přípravu šťávy z různých druhů ovoce - pro přípravu šťávy z různých druhů ovoce, zahradních a lesních plodů, měkkých, polotvrdých a tvrdých.
• Rychlá příprava dokonalé šťávy - za maximálně jednu hodinu získáte dokonalou šťávu i z toho nejtvrdšího ovoce.
• Pohodlné použití - odšťavňovač je určen pro použití na všech typech sporáků. Příprava sady je velmi jednoduchá - stačí vrstvit tři příslušenství ve správném pořadí. Hotovou šťávu lze snadno přelít přímo do lahví nebo sklenic pomocí odtokové hadice.
• Efektivní - objem 8 l je úsporným řešením, které umožňuje snadno zpracovat i větší množství ovoce a získat velké množství šťávy. V případě potřeby se přístroj osvědčí také jako účinný pařák.
• Vysoká kvalita - odšťavňovač je vyroben z velmi pevné nerezové oceli, odolné vůči namáhání a teplotám.

Odšťavňovač, se kterým snadno připravíte jak správné množství šťávy pro aktuální potřeby, tak zásoby na podzimní a zimní období. Díky výsledným lahodným a zdravým šťávám si budete moci vy i vaši blízcí vychutnávat chuť oblíbeného ovoce po celý rok.

Sada se skládá ze tří překrývajících se nádob, víka a hadice se svorkou. Horní nádoba (č. 1) - na ovoce (až 8 litrů). Prostřední nádoba (č. 2) - na šťávu, kterou lze pomocí hadicové svorky přelít do lahví nebo sklenic. Spodní nádoba (č. 3) - na vodu. Odšťavňovač lze používat na jakémkoli typu sporáku.

Soupravu lze s úspěšně použít také jako napařovací hrnec.

Odšťavňovač je vyroben z nerezové oceli s velmi vysokou pevností, odolné vůči namáhání a teplotě. Při správném používání podle návodu bude účinně sloužit po mnoho let.

Používání odšťavňovače
Naplňte hrnec 3 vodou asi 2 cm pod horní okraj. Poté na něj položte nádobu č. 2 a na ni nádobu č. 1. Do příslušenství č. 1 vložte předem připravené, omyté ovoce. Měkké ovoce, jako jsou borůvky, jahody, maliny nebo rybíz, vložte celé, nerozmačkané. Tvrdé ovoce, jako jsou jablka nebo hrušky, nakrájejte na kousky menší než 3 cm. Ovoce posypte 100 až 600 g cukru v závislosti na kyselosti ovoce a na tom, jak sladká má být hotová šťáva. Přikryjte víkem a uzavřete svorkou na hadici (doporučujeme zaháknout hadici za ucho příslušenství č. 2).

Připravenou soupravu postavte na zdroj tepla (plynový sporák, elektrický vařič apod.) a pomalu přiveďte vodu k varu. Jakmile voda začne vřít, snižte teplotu, aby se kolem příslušenství netvořila nadměrná pára. Vlivem páry a zvýšené teploty začne z ovoce vytékat šťáva, která se nahromadí v hrnci č. 2.

Doba potřebná k získání šťávy, počítaná od okamžiku, kdy voda začne vřít (objevení páry v horním hrnci), je následující:
- pro měkké ovoce (např. jahody, maliny): 20-30 minut;
- pro polotvrdé ovoce (např. černý rybíz, borůvky): 1 minuta: 30-40 minut;
- pro tvrdé ovoce (např. jablka, hrušky): 30 minut: 45-60 minut.

V tabulce v návodu je uvedena přibližná doba přípravy různých druhů ovoce, přibližné množství cukru, které je třeba přidat, a předpokládaná výtěžnost šťávy.

Po zhruba 15 minutách varu vody otevřete svorku na odtokové hadici - šťávu, která se nahromadila hadicí, nalijte přímo do lahví nebo sklenic. Ihned po naplnění ji uzavřete nebo zavíčkujte. Naplněné láhve a/nebo sklenice uzavřené uzávěry nebo twist-off víčky vložte do hrnce s vodou a pasterujte 30 minut (od okamžiku varu vody).

Upozornění! Abyste získali šťávu vysoké kvality a dlouhé trvanlivosti, provádějte všechny operace při přípravě šťávy s absolutní čistotou. K čištění částí odšťavňovače používejte dostupné mycí prostředky, ale vyhněte se ostrým kartáčům, drátěnkám a práškům, které by mohly odšťavňovač poškrábat. Stejně důkladně umyjte i sklenice, láhve, víčka a uzávěry. Je dobré je umýt několik hodin předem a nechat je uschnout dnem vzhůru.

Nádoby tvořící odšťavňovač lze také mýt v myčce nádobí.
Rozměry:
1. nádoba na ovoce:
objem: 8 L ovoce
Ø vněj.: 24,8 cm
Ø vnitř.: 24,6 cm
Ø otvoru: 26,3 cm
výška otvoru: 0,3 cm
celková výška příslušenství: 16,1 cm
délka příslušenství (s úchyty): 33,8 cm
Ø otvoru síta: 0,48 mm

2. nádoba na šťávu s hadicí:
Ø vněj.: 25,0 cm
Ø vnitř.: 24,8 cm
Ø otvoru: 26,3 cm
výška otvoru: 0,3 cm
celková výška příslušenství: 16,0 cm
délka příslušenství (s úchyty): 34,0 cm
hadice: délka 42 cm, Ø 1,1/0,9 cm
Ø otvoru k uvolňování páry: 10/3,2 cm
výška otvoru: 5,7 cm
Ø vnitř. otvoru k odtoku džusu: 0,8 cm
Ø vněj. výstupu: 1,0 cm

3. příslušenství na vodu
Ø vněj.: 23,5 cm
Ø vnitř.: 22,9 cm
Ø otvoru 25,5 cm
výška otvoru: 1,3 cm
celková výška příslušenství: 11,5 cm
délka příslušenství (s úchyty): 32,3 cm

4. víko:
Ø vněj.: 26 cm
Ø otvoru: 24,3 cm
výška: 5,9 cm

Délka: 34 cm
Šířka: 25 cm
Výška: 39.8 cm
Hmotnost: 2.54 kg
Objem: 8.0 l
Nerezový odšťavňovač 8 l | BROWIN, 800508 - Recenze:
Pouze zákazníci, kteří si dané zboží zakoupili mohou přidat recenzi.
Nerezový odšťavňovač 8 l | BROWIN, 800508 - Vrácení a reklamace:

V případě, že zakoupené zboží vám z jakéhokoliv důvodu nebude vyhovovat, jako spotřebitel, jej můžete vrátit do 14 dnů ode dne zakoupení. Vrácení zboží se řídí článkem 5. našich obchodních podmínek. Doporučujeme vyplnit formulář který lze stáhnout v níže uvedeném odkaze a zaslat ho spolu se zbožím na naší provozní adresu. Výměna zboží na jiné je rovněž možná. Doporučujeme se před odstoupením nebo výměnou domluvit s naším obchodním oddělením. V případě reklamace zboží vyplňte reklamační formulář který je pod odkazem níže.

Reklamační formulář

Formulář pro odstoupení od smlouvy