Cena bez DPH: 109 Kč
Cena s DPH: 132 Kč
Dostupnost: 14 dnů
Množství na skladě: 100 ks +
Náklady za dopravu: od 139 Kč
V košíku

Jestli máte dotaz, kontaktujte nás!

+420 593 035 134 info@gastromania.cz Zákaznický servis je vám k dispozici od pondělí do pátku od 8:00 do 16:00.
Informace:
délka 125 mm
šířka 3 mm
výška 186 mm
váha: 0.003 kg
EAN kód: 5908277717766

Bakteriální kultury pro jogurt 2,5 g | BROWIN, 411240 - Popis:

• Domácí jogurt na dosah ruky - optimálně vybrané kultury bakterií mléčného kvašení vám umožní rychlou přípravu lahodného domácího jogurtu! Bakterie lze použít také k zakysání smetany a na výrobu jogurtu a pařených sýrů se syřidlem.
• Vysoká kvalita - díky použití lyofilizace, speciální metody sušení, která je jednou z nejdokonalejších metod konzervace potravin, si tyto kultury zachovávají svůj plný potenciál po dlouhou dobu.
• Na 25 l mléka - jedno balení jogurtových kultur o hmotnosti cca 2,5 g vám umožní připravit tento skvělý základ pro zdravou a také bezlepkovou stravu až z 25 l mléka!
• A nejen pro jogurtovač - pokud jogurtovač ještě nemáte, můžete mléko s bakteriemi úspěšně nalít do nádoby, jako je termoska nebo sklenice s víčkem, a nechat ho na teplém místě. Podívejte se, jak je to snadné!
• Jednoduché složení - extrémně jednoduché a přehledné složení znamená, že výběrem našich bakterií ovlivníte kalorie, zaručíte si zdravé produkty bez gramu chemikálií a zdraví škodlivých látek! Složení: Složení: Streptococcus thermophilus, laktóza.

Chcete si vychutnat zdravý jogurt bez sladidel a chemických přísad? Připravte si lahodný domácí jogurt, a to ve vaší domácnosti! Pomohou vám optimálně vybrané kultury bakterií mléčného kvašení, díky nimž si snadno a rychle vyrobíte jogurt i zakysanou smetanu! S jejich pomocí snadno připravíte hustý jogurt, který může být základem pro váš vlastní domácí jogurtový sýr. Jelikož tyto bakterie patří do skupiny termofilních bakterií (tj. bakterií odolných vůči vysokým teplotám), lze je použít i k přípravě pařených sýrů! Díky použití lyofilizace, speciální metody sušení, která je jednou z nejdokonalejších metod konzervace potravin, si tyto kultury zachovávají svůj plný potenciál po dlouhou dobu. Jedno balení kultur vám umožní připravit jogurt až z 25 l mléka! Jejich použití je snadné a můžete je používat s jogurtovačem i bez něj!

Způsob použití:
U čerstvého kravského mléka se doporučuje pasterace při teplotě 65 °C po dobu 30 minut. Zahřejte 3 l nízko pasterovaného nebo čerstvého mléka na 43-44 °C. Malé množství nalijte do sklenice a rozpusťte v něm asi 0,3 g jogurtových bakterií. Tuto dávku vlijte do teplého mléka a důkladně promíchejte. Počkejte přibližně 20 minut a udržujte teplotu 43-44 °C (aby se bakterie před aktivovaly). Čisté nádoby naplňte do 3/4 mlékem s bakteriemi a pevně uzavřete. Ponechte na teplém místě, např. u radiátoru, několik hodin (nejlépe přes noc). Pokud používáte jogurtovač, nalijte bakteriemi naočkované mléko do nádoby přístroje, nastavte teplotu na 45 °C a nechte 6-8 hodin jogurt zrát. Pokud je po této době stále příliš tekutý, prodloužíte dobu zrání. Čím delší je doba zrání, tím intenzivnější je chuť jogurtu. Po ukončení procesu zrání uložte jogurt do chladničky a skladujte jej tam ke spotřebě - maximálně 3-5 dní. Optimální pH pro správný rozvoj bakteriálních kultur v jogurtu je 6 až 7. Do hotového jogurtu se těsně před konzumací přidávají přísady, jako jsou ořechy, müsli nebo ovoce.

Složení: Streptococcus thermophilus, laktóza

Doba použitelnosti zohledňuje, že výrobek lze přepravovat při teplotách nižších než 30 °C po dobu až 7 dnů.

Hmotnost: přibližně 2,5 g

Hmotnost bakteriálních kultur se může lišit v závislosti na jejich účinnost.
Bakteriální kultury pro jogurt 2,5 g | BROWIN, 411240 - Recenze:
Pouze zákazníci, kteří si dané zboží zakoupili mohou přidat recenzi.
Bakteriální kultury pro jogurt 2,5 g | BROWIN, 411240 - Vrácení a reklamace:

V případě, že zakoupené zboží vám z jakéhokoliv důvodu nebude vyhovovat, jako spotřebitel, jej můžete vrátit do 14 dnů ode dne zakoupení. Vrácení zboží se řídí článkem 5. našich obchodních podmínek. Doporučujeme vyplnit formulář který lze stáhnout v níže uvedeném odkaze a zaslat ho spolu se zbožím na naší provozní adresu. Výměna zboží na jiné je rovněž možná. Doporučujeme se před odstoupením nebo výměnou domluvit s naším obchodním oddělením. V případě reklamace zboží vyplňte reklamační formulář který je pod odkazem níže.

Reklamační formulář

Formulář pro odstoupení od smlouvy