Hustoměr, ukazatel obsahu cukru 0 - 29 st. Blg | BROWIN, 405550
Cena bez DPH:
114 Kč
Cena s DPH:
138 Kč
Jestli máte dotaz, kontaktujte nás!
+420 593 035 134
info@gastromania.cz
Zákaznický servis je vám k dispozici od pondělí do pátku od 8:00 do 16:00.
Informace:
výška | 167 mm |
váha: | 0.016 kg |
průměr: | 25 mm |
EAN kód: | 5904816913033 |
Hustoměr, ukazatel obsahu cukru 0 - 29 st. Blg | BROWIN, 405550 - Popis:
Hustoměr pro měření koncentrace cukru vyjádřené v Ballingových stupních.• Pro nastavení cukru vína, piva - měřič je nezbytný při výrobě zmíněných alkoholů.
• Nerozbitná zkumavka - vyrobená z plastu, díky čemuž je odolná proti rozbití.
• Barevně vyznačené rozsahy doporučených koncentrací - rozsahy koncentrace cukru vhodné pro danou fázi kvašení vína a piva jsou vyznačeny na stupnici hustoměru.
• Stupnice od 0 do 29°Blg - hustoměr umožňuje širokou škálu měření.
• Snadné měření - přístroj se extrémně snadno používá. Měření se provádí přímo.
Cukroměr je měřící zařízení nezbytné pro přípravu domácího piva, vína a dalších nápojů. S jeho pomocí můžete rychle a jednoduše změřit obsah cukru v testované tekutině.
Plastová zkumavka, která je součástí měřiče, je odolná a nerozbitná.
Přístroj je kalibrován při teplotě 20°C, proto je nejlepší provádět měření v podobných teplotních podmínkách.
Odečítání měření je snazší díky barevným rozsahům popsaným na stupnici podle typu nápoje a fáze fermentace.
Způsob použití:
Zkouška vinného moštu
Chcete-li provést měření, jednoduše vložte cukroměr do zkumavky a naplňte ji dostatečným množstvím kapaliny, aby plovák volně plaval a nedotýkal se dna a stěn zkumavky. Kapalina by měla být bez pevných částic a plynových bublin. Výsledek se odečte ze stupnice na základě horního menisku. Pro usnadnění jsou rozsahy počátečních koncentrací cukru v moštu označeny různými barvami na stupnici pro různé typy vín, která chceme získat:
• bordó oblast (22 - 25°Blg) - dezertní vína (sladká),
• žlutá oblast (15 - 22°Blg) - stolní vína (suchá),
Pozor:
Pro správnou fermentaci je důležité, aby koncentrace cukru před jejím začátkem nepřesáhla 22 až 25°Blg.
Pokud preferujete velmi sladká vína, přidejte cukr ve více dávkách, např. 1., 5. a 12. den kvašení. Po ukončení fermentace lze víno také dosladit.
Testování pivní mladiny
Obsah cukru v pivní mladině se měří stejným způsobem jako u vína.
Rozsah doporučených počátečních koncentrací cukru v mladině je vyznačen na stupnici jantarovou barvou (8 - 10°Blg).
Fermentace pivní mladiny se považuje za dokončenou, když je odečet v rozmezí označeném zeleně (0 - 2°Blg).
Sada obsahuje:
• plovák (hustoměr) se stupnicí koncentrace cukru ve °Blg,
• zkumavka (plastová) - k provedení měření.
Rozměry produktu:
cukroměr:
• výška 16 cm
• šířka 1,2 cm
zkumavka:
• výška 16,7 cm
• vnější průměr 2,5 cm
• vnitřní průměr 1,95 cm
Hustoměr, ukazatel obsahu cukru 0 - 29 st. Blg | BROWIN, 405550 - Recenze:
Hustoměr, ukazatel obsahu cukru 0 - 29 st. Blg | BROWIN, 405550 - Vrácení a reklamace:
V případě, že zakoupené zboží vám z jakéhokoliv důvodu nebude vyhovovat, jako spotřebitel, jej můžete vrátit do 14 dnů ode dne zakoupení. Vrácení zboží se řídí článkem 5. našich obchodních podmínek. Doporučujeme vyplnit formulář který lze stáhnout v níže uvedeném odkaze a zaslat ho spolu se zbožím na naší provozní adresu. Výměna zboží na jiné je rovněž možná. Doporučujeme se před odstoupením nebo výměnou domluvit s naším obchodním oddělením. V případě reklamace zboží vyplňte reklamační formulář který je pod odkazem níže.