Cena bez DPH: 114 Kč
Cena s DPH: 138 Kč
Dostupnost: 14 dnů
Množství na skladě: 100 ks +
Náklady za dopravu: od 139 Kč
V košíku

Jestli máte dotaz, kontaktujte nás!

+420 593 035 134 info@gastromania.cz Zákaznický servis je vám k dispozici od pondělí do pátku od 8:00 do 16:00.
Informace:
výška 167 mm
váha: 0.016 kg
průměr: 25 mm
EAN kód: 5904816913033

Hustoměr, ukazatel obsahu cukru 0 - 29 st. Blg | BROWIN, 405550 - Popis:

Hustoměr pro měření koncentrace cukru vyjádřené v Ballingových stupních.

• Pro nastavení cukru vína, piva - měřič je nezbytný při výrobě zmíněných alkoholů.
• Nerozbitná zkumavka - vyrobená z plastu, díky čemuž je odolná proti rozbití.
• Barevně vyznačené rozsahy doporučených koncentrací - rozsahy koncentrace cukru vhodné pro danou fázi kvašení vína a piva jsou vyznačeny na stupnici hustoměru.
• Stupnice od 0 do 29°Blg - hustoměr umožňuje širokou škálu měření.
• Snadné měření - přístroj se extrémně snadno používá. Měření se provádí přímo.

Cukroměr je měřící zařízení nezbytné pro přípravu domácího piva, vína a dalších nápojů. S jeho pomocí můžete rychle a jednoduše změřit obsah cukru v testované tekutině.

Plastová zkumavka, která je součástí měřiče, je odolná a nerozbitná.

Přístroj je kalibrován při teplotě 20°C, proto je nejlepší provádět měření v podobných teplotních podmínkách.

Odečítání měření je snazší díky barevným rozsahům popsaným na stupnici podle typu nápoje a fáze fermentace.

Způsob použití:
Zkouška vinného moštu

Chcete-li provést měření, jednoduše vložte cukroměr do zkumavky a naplňte ji dostatečným množstvím kapaliny, aby plovák volně plaval a nedotýkal se dna a stěn zkumavky. Kapalina by měla být bez pevných částic a plynových bublin. Výsledek se odečte ze stupnice na základě horního menisku. Pro usnadnění jsou rozsahy počátečních koncentrací cukru v moštu označeny různými barvami na stupnici pro různé typy vín, která chceme získat:
• bordó oblast (22 - 25°Blg) - dezertní vína (sladká),
• žlutá oblast (15 - 22°Blg) - stolní vína (suchá),

Pozor:
Pro správnou fermentaci je důležité, aby koncentrace cukru před jejím začátkem nepřesáhla 22 až 25°Blg.
Pokud preferujete velmi sladká vína, přidejte cukr ve více dávkách, např. 1., 5. a 12. den kvašení. Po ukončení fermentace lze víno také dosladit.

Testování pivní mladiny
Obsah cukru v pivní mladině se měří stejným způsobem jako u vína.
Rozsah doporučených počátečních koncentrací cukru v mladině je vyznačen na stupnici jantarovou barvou (8 - 10°Blg).
Fermentace pivní mladiny se považuje za dokončenou, když je odečet v rozmezí označeném zeleně (0 - 2°Blg).

Sada obsahuje:
• plovák (hustoměr) se stupnicí koncentrace cukru ve °Blg,
• zkumavka (plastová) - k provedení měření.

Rozměry produktu:

cukroměr:
• výška 16 cm
• šířka 1,2 cm

zkumavka:
• výška 16,7 cm
• vnější průměr 2,5 cm
• vnitřní průměr 1,95 cm
Hustoměr, ukazatel obsahu cukru 0 - 29 st. Blg | BROWIN, 405550 - Recenze:
Pouze zákazníci, kteří si dané zboží zakoupili mohou přidat recenzi.
Hustoměr, ukazatel obsahu cukru 0 - 29 st. Blg | BROWIN, 405550 - Vrácení a reklamace:

V případě, že zakoupené zboží vám z jakéhokoliv důvodu nebude vyhovovat, jako spotřebitel, jej můžete vrátit do 14 dnů ode dne zakoupení. Vrácení zboží se řídí článkem 5. našich obchodních podmínek. Doporučujeme vyplnit formulář který lze stáhnout v níže uvedeném odkaze a zaslat ho spolu se zbožím na naší provozní adresu. Výměna zboží na jiné je rovněž možná. Doporučujeme se před odstoupením nebo výměnou domluvit s naším obchodním oddělením. V případě reklamace zboží vyplňte reklamační formulář který je pod odkazem níže.

Reklamační formulář

Formulář pro odstoupení od smlouvy