Praktické a odolné sítko je neméně důležité než dobrý hrnec na těstoviny a to zejména v profesionální kuchyni. Na našem eshopu nabízíme vložky na těstoviny, cedníky,  které vám usnadní a urychlí vaření nejen těstovin,  ale také rýže, knedlíků a dalších moučných výrobků. Varné vložky do hrnce slouží jak k vaření různých surovin v jednom univerzálním hrnci , tak k jejich cezení. Vzhledem k potřebám a požadavkům profesionálních kuchyní nabízíme především cedníky vyrobené z vysoce kvalitní nerezové oceli 18/10  uznávaných značek, jako jsou Hendi, Contacto a Stalgast.

číst dál >

Kovové sítko - varná vložka a sítko v jednom

Většina vložek v naší nabídce je praktickým řešením 2 v 1 - to znamená, že slouží k vaření a zároveň k cedění těstovin, rýže, knedlíků a dalších. Umožňují rychle uvařit porci ingrediencí nebo jídla a poté ji scedit a vložit přímo na talíř, abyste mohli stejnou vodu použít k uvaření další porce pokrmu. Vložky na těstoviny jsou vybaveny úchyty a  většina z nich také háčky, které umožňují jejich zavěšení na okraji gastro hrnce a tím pádem důkladné okapání pokrmu. Kuchaři tak ušetří  čas a jejich práce je pohodlnější, což se projeví v efektivitě.

Vložky na těstoviny se dodávají v různých podobách. Můžete se rozhodnout pro univerzální model - vysoký a objemný perforovaný koš s úchyty, který se dobře hodí pro vaření těstovin,  rýže nebo moučných výrobků. Pokud však v kuchyni připravujete velké množství různých druhů těstovin, doporučili bychom vám spíše varné vložky do hrnce speciálně určené pro tento účel.

Kovová sítka naopak nejsou vždy vhodná pro napařování. I zde doporučujeme speciální vložky do hrnců (mělkčí a hustěji perforované) nebo přírodní bambusové koše. Obě řešení umožňují rychlé a zdravé vaření bez ztráty vitamínů.  Fungují ovšem trochu jinak - v případě pochybností vám rádi poradíme.

Vložka do hrnce pro různé druhy těstovin

Pro vaření těstovin obvykle doporučujeme sítka složená ze čtyř částí, tzv. "čtvrtek". Lze je používat samostatně nebo současně pro vaření různých druhů těstovin. Každá z nich má vlastní rukojeť a háček, za který ji lze zavěsit na okraj hrnce, aby mohla okapat přebytečná voda. Použitím stejného hrnce a stejné vody, pouze dodržením různých dob vaření, může kuchař připravit těstoviny pro několik pokrmů, aby efektivně obsloužil hosty najednou nebo si jednoduše urychlil práci v kuchyni.

Základem pro výběr cedníků, ať už víceúčelových, nebo určených speciálně pro vaření těstovin, jsou gastro hrnce pro stravování. Vložky se liší velikostí nebo tvarem - je třeba je přizpůsobit průměru, tvaru a objemu hrnců.

Cedník z nerezové oceli 18/10 - odolný a hygienický

Všechny vložky na těstoviny a cedníky které nabízíme v našem obchodě jsou výrobky osvědčených značek, jako jsou Hendi, Contacto nebo Stalgast - výrobců známých ve světě  gastronomie. Jsou vyrobeny z nerezové oceli 18/10, tzn. s přídavkem niklu a chrómu, které zajišťují vysokou odolnost,  trvanlivost, hygienu a bezpečnost při styku s potravinami a snadné čištění. Nerezová ocel je odolná vůči poškození  a teplu,  nereaguje s kyselými/alkalickými/ složkami a většinou čisticích prostředků. Ocelový hrnec na těstoviny lze obvykle čistit v průmyslové myčce nádobí nebo ručně pomocí kartáče a přípravků určených pro nerezovou ocel. Snadno se čistí i po zaschnutí zbytků potravin - stačí jej namočit. Po důkladném vysušení nezůstanou na nádobí žádné  šmouhy. K odstranění barevných skvrn (od minerálních usazenin) stačí trocha octa nebo kyseliny citronové.

Na stránkách Gastromania.cz můžete nejen zakoupit produkt, který potřebujete, ale také využít profesionální podpory  odborníků v oboru. Rádi Vám poradíme s výběrem zboží, navrhneme a vybavíme pro Vás celé zázemí podniku.