Cena bez DPH: 51 Kč
Cena s DPH: 62 Kč
Dostupnost: 14 dnů
Množství na skladě: 100 ks +
Náklady za dopravu: od 139 Kč
V košíku

Jestli máte dotaz, kontaktujte nás!

+420 593 035 134 info@gastromania.cz Zákaznický servis je vám k dispozici od pondělí do pátku od 8:00 do 16:00.
Informace:
délka 19 mm
šířka 19 mm
výška 105 mm
váha: 0.017 kg
EAN kód: 5908277712105

Klar-zyme - čistící prostředek, 17 g | BROWIN, 401640 - Popis:

Domácí víno není vždy čiré, takže může být zapotřebí vysvětlení. Bohužel si nikdy nemůžeme být zcela jisti, zda se jedná o zákal způsobený kladně nabitými molekulami (např. bílkovinami) nebo záporně nabitými molekulami (např. polyfenoly) či jinými sloučeninami organického původu. Před použitím konkrétního čistícího prostředku je vhodné provést odběr vzorků na malém vzorku vína (cca 1 l). To nám umožní vybrat správný čistící prostředek. Proces čiření obvykle trvá přibližně týden. Důležité je také pamatovat na to, abychom čisticí prostředky nepředávkovali. Při příliš velké dávce může dojít k druhotnému zakalení nebo můžeme způsobit změnu barvy našeho vína.

Klar-zym je účinný enzymový přípravek s pektolytickými vlastnostmi a má dvě použití. Lze jej přidávat po ukončení kvašení k čiření vín, zejména švestkových, dýňových, banánových apod. a přidávat před kvašením, zejména do švestkových, dýňových nebo banánových setů, usnadňuje z nich extrakci šťávy. Enzymový komplex zajišťuje rozklad většiny vysokomolekulárních pektinových a škrobových sloučenin, které způsobují zákal.

Významné vlastnosti:
- Objem 10 ml
- Na 50 l
- Pro čiření vína
- Zvyšuje výtěžnost šťávy z lisování

Způsob použití:
Před použitím přípravek zředíme vodou v poměru 1:10 a přidáme do moštu nebo vína. Důkladně promícháme a necháme pod pokličkou na teplém místě. Pro extrakci šťávy z ovoce po dobu 1 dne a pro čiření vína po dobu 5-7 dnů, v závislosti na množství zákalu ve víně. Po uplynutí této doby šťávu vymačkejte nebo víno odkalte z kalů. Přípravek funguje nejlépe při teplotě 30-35 °C a jeho nejvyšší aktivita nastává při pH 4,5.

Složení:
voda, glycerin, pektolytické enzymy, síran amonný, konzervant: sorban draselný.
Klar-zyme - čistící prostředek, 17 g | BROWIN, 401640 - Recenze:
Pouze zákazníci, kteří si dané zboží zakoupili mohou přidat recenzi.
Klar-zyme - čistící prostředek, 17 g | BROWIN, 401640 - Vrácení a reklamace:

V případě, že zakoupené zboží vám z jakéhokoliv důvodu nebude vyhovovat, jako spotřebitel, jej můžete vrátit do 14 dnů ode dne zakoupení. Vrácení zboží se řídí článkem 5. našich obchodních podmínek. Doporučujeme vyplnit formulář který lze stáhnout v níže uvedeném odkaze a zaslat ho spolu se zbožím na naší provozní adresu. Výměna zboží na jiné je rovněž možná. Doporučujeme se před odstoupením nebo výměnou domluvit s naším obchodním oddělením. V případě reklamace zboží vyplňte reklamační formulář který je pod odkazem níže.

Reklamační formulář

Formulář pro odstoupení od smlouvy