Kráječe na zeleninu a ovoce jsou kuchynské stroje, které významně přispívají k efektivitě kuchyně. V gastronomii je doba servírování pokrmů téměř stejně důležitá jako jeho samotná chuť. Proto je tak důležité zjednodušit jednotlivé procesy vaření - například pomocí kráječe.

V Gastromanii jsme pro vás připravili širokou nabídku kráječů na krájení a sekání prakticky všech druhů zeleniny a ovoce. Snadno tak najdete ideální řešení pro vaši kuchyni.

číst dál >

Kráječ zeleniny a ovoce - rychleji a snadněji

V profesionálních provozech by se kuchaři neměli soustředit na ruční krájení 100 mrkví na rovnoměrné kostky. Je to plýtvání zdroji, talentem a časem. Proto by všechny kuchyně, které denně zpracovávají stovky kusů zeleniny a ovoce, měly mít kráječe ovoce a zeleniny.

Tyto spotřebiče mají jednoduchou konstrukci, ale jsou neocenitelným vybavením. Díky nim lze zeleninu rychle a přesně nakrájet na různé tvary a velikosti, což výrazně urychluje proces přípravy jídla. Kráječe zeleniny a ovoce šetří drahocenný čas, který lze věnovat jiným fázím přípravy pokrmů.

Kráječ zeleniny pro gastronomii - pravidelný tvar má význam

Rovnoměrnost krájení zeleniny a ovoce je navíc v gastronomii velmi důležitá. Nejde jen o estetiku pokrmů, ale také o rovnoměrné vaření, opékání nebo smažení. Kráječe zeleniny, které jsou k dispozici v našem obchodě, zajišťují přesné a rovnoměrné krájení, kterého není snadné dosáhnout s tradičními noži. Díky tomu vypadají pokrmy profesionálněji a jejich chuť je vyvážená.

Kráječ ovoce a zeleniny

V sortimentu Gastromania najdete účinné a funkční ruční kráječe na zeleninu pro gastronomii z nerezové oceli. Ruční kráječ zeleniny je úsporný, mobilní a vyžaduje méně údržby. Zároveň se intuitivně ovládá – zvládne to i nezkušený pracovník.

V nabídce pro vás máme kráječe zeleniny, které jsou šikovným nářadím, jež lze snadno ovládat jednou rukou.  Můžete je použít ke krájení vajec, hub, brambor a další zeleniny. Tyto nářezové stroje jsou také skvělou volbou pro krájení ovoce jako jsou jablka, meruňky nebo banány.

Nabízíme také mnoho modelů kráječů ovoce. Jedná se o zařízení, která se obvykle používají k nakrájení ovoce na kousky, například na 6 kusů. S jejich pomocí můžete bez větší námahy nakrájet citron do nápojů, limetku na ozdobu dortu, nebo jablka na dezerty.

Profesionální kráječ zeleniny - na co si dát pozor?

  • Materiál konstrukce- kráječe vyrobené z vysoce kvalitních materiálů, jako je nerezová ocel, jsou odolnější vůči korozi. Plastové části jsou zase odolné a bezpečné při styku s potravinami.
  • Čepele - čepele jsou rovněž vyrobeny z vysoce kvalitní nerezové oceli, která zajišťuje dlouhotrvající ostrost a snadné krájení. 
  • Stabilita a bezpečnost- všechny gastronomickéstroje dostupné v našem obchodě jsou stabilní a mají protiskluzové nožičky nebo základnu, aby se stroj během používání nepohyboval.
  • Snadné čištění - naše kráječe ovoce a zeleniny se snadno rozebírají a čistí.
  • Ergonomie - ergonomický design usnadní používání kráječe po dlouhou dobu, aniž by se člověk příliš unavil.
  • Rozměry a skladování - podívejte se na rozměry kráječe zeleniny a ovoce, abyste se ujistili, že se vejde do pracovního prostoru vaší kuchyně. Je také důležité, aby se přístroj dal snadno uskladnit, když se nepoužívá.