Pivovarský teploměr (0 st. C do +100 st. C) 31,5 cm | BROWIN, 101600
Cena bez DPH:
175 Kč
Cena s DPH:
212 Kč
Jestli máte dotaz, kontaktujte nás!
+420 593 035 134
info@gastromania.cz
Zákaznický servis je vám k dispozici od pondělí do pátku od 8:00 do 16:00.
Informace:
výška | 315 mm |
materiál: |
|
max. teplota: | 100 °C |
váha: | 0.04 kg |
barva: |
|
průměr: | 54 mm |
EAN kód: | 5908277705060 |
Pivovarský teploměr (0 st. C do +100 st. C) 31,5 cm | BROWIN, 101600 - Popis:
Pivovarský teploměr je nepostradatelná pomůcka, která osloví jak začátečníky, tak pokročilé domácí pivovarníky! Vsaďte na kvalitní výrobek, který vás bude svou spolehlivostí a přesností těšit dlouhá léta!• Nepostradatelný při vaření piva - teploměr je ideální pro měření teploty mladiny.
• Kvalitní zpracování a přesné měření (tolerance chyby +/- 1 °C) zajistí, že vám teploměr bude dlouho sloužit!
• Praktické použití - díky speciálnímu klipu můžete teploměr snadno připevnit a ponořit například do fermentační nádoby nebo hrnce.
• Snadno čitelná stupnice - umožňuje měření na stupnici od 0 °C do +100 °C s užitečnými značkami, které vás provedou jednotlivými fázemi vaření..
• Velká výška - teploměr je dlouhý přes 31 cm, takže jej můžete snadno používat v případě velkých nádob a hrnců o objemu až 30-40 l!
Vaříte si vlastní pivo? Tento teploměr by neměl chybět ve vaší výbavě! Pivovarský teploměr, který dokáže měřit od 0 °C do +100 °C, vám umožní snadno, rychle a přesně zkontrolovat teplotu mladiny ve vařeném pivu s přesností +/- 1 °C. Teploměr se velmi snadno používá. Snadno čitelná stupnice umožňuje rychlé odečtení teploty a praktické značky usnadňují kontrolu teploty v každé fázi vaření piva. Teploměr je navíc vybaven klipem, který umožňuje jeho snadné připevnění a ponoření například na hrnec nebo kvasnou nádobu. Kvalitní zpracování tohoto přístroje zajistí, že vám teploměr bude dlouho sloužit a usnadní vám přípravu domácího vína a piva!
Teploměr má na stupnici 7 značek, které usnadňují kontrolu teploty během rmutování:
44 °C (10-20 min) - ferulový zlom, typický pro pšeničná piva, umožňuje objevit hřebíčkové tóny.
50-52 °C (10-20 min) - proteinová přestávka - dodává kvasinkám organické sloučeniny potřebné během kvašení. Není nutná.
62 °C (15-60 min) - maltózový zlom (sacharizace) - pracuje především beta-amyláza, která získává zkvasitelné cukry. Čím delší je tento interval, tím sušší bude výsledné pivo.
72 °C (15-60 min) - interval dextrinace (sacharizace) - působí hlavně alfa-amyláza, která produkuje nezkvasitelné cukry, zlepšuje kyselost a zvyšuje sladkost piva. Čím delší je tento interval, tím je pivo výraznější, šťavnatější a sladovější.
Právě přestávky v sacharizaci ovlivňují především chuť a alkoholovou hodnotu piva; regulací jejich délky rozhodujeme o tom, jaké pivo dostaneme. Začínajícím sládkům doporučujeme sacharizaci při teplotě 65-67 °C, aby dosáhli optimálního množství alkoholu a tělnatosti.
Do 80 °C - teplota, při které dochází k inaktivaci enzymů. Zahřívání nad tuto teplotu může mít za následek uvolnění dalšího škrobu s deaktivovanými enzymy. To má za následek trvalé zakalení mladiny, rychlejší kažení piva a uvolňování sloučenin, které nepříznivě ovlivňují chuť piva.
100 °C (60 minut) - vaření/vaření mladiny. V této fázi se nejčastěji provádí chmelení.
Pivovarský teploměr (0 st. C do +100 st. C) 31,5 cm | BROWIN, 101600 - Recenze:
Pivovarský teploměr (0 st. C do +100 st. C) 31,5 cm | BROWIN, 101600 - Vrácení a reklamace:
V případě, že zakoupené zboží vám z jakéhokoliv důvodu nebude vyhovovat, jako spotřebitel, jej můžete vrátit do 14 dnů ode dne zakoupení. Vrácení zboží se řídí článkem 5. našich obchodních podmínek. Doporučujeme vyplnit formulář který lze stáhnout v níže uvedeném odkaze a zaslat ho spolu se zbožím na naší provozní adresu. Výměna zboží na jiné je rovněž možná. Doporučujeme se před odstoupením nebo výměnou domluvit s naším obchodním oddělením. V případě reklamace zboží vyplňte reklamační formulář který je pod odkazem níže.