Cena bez DPH: 176 Kč
Cena s DPH: 213 Kč
Dostupnost: 14 dnů
Množství na skladě: 100 ks +
Náklady za dopravu: od 139 Kč
V košíku

Jestli máte dotaz, kontaktujte nás!

+420 593 035 134 info@gastromania.cz Zákaznický servis je vám k dispozici od pondělí do pátku od 8:00 do 16:00.
Informace:
výška 315 mm
materiál:
  • nerezová ocel
  • sklo
max. teplota: 100 °C
váha: 0.04 kg
barva:
  • nerez (inox)
  • černá
  • bílá
průměr: 54 mm
EAN kód: 5908277705060

Pivovarský teploměr (0 st. C do +100 st. C) 31,5 cm | BROWIN, 101600 - Popis:

Pivovarský teploměr je nepostradatelná pomůcka, která osloví jak začátečníky, tak pokročilé domácí pivovarníky! Vsaďte na kvalitní výrobek, který vás bude svou spolehlivostí a přesností těšit dlouhá léta!

• Nepostradatelný při vaření piva - teploměr je ideální pro měření teploty mladiny.
• Kvalitní zpracování a přesné měření (tolerance chyby +/- 1 °C) zajistí, že vám teploměr bude dlouho sloužit!
• Praktické použití - díky speciálnímu klipu můžete teploměr snadno připevnit a ponořit například do fermentační nádoby nebo hrnce.
• Snadno čitelná stupnice - umožňuje měření na stupnici od 0 °C do +100 °C s užitečnými značkami, které vás provedou jednotlivými fázemi vaření..
• Velká výška - teploměr je dlouhý přes 31 cm, takže jej můžete snadno používat v případě velkých nádob a hrnců o objemu až 30-40 l!

Vaříte si vlastní pivo? Tento teploměr by neměl chybět ve vaší výbavě! Pivovarský teploměr, který dokáže měřit od 0 °C do +100 °C, vám umožní snadno, rychle a přesně zkontrolovat teplotu mladiny ve vařeném pivu s přesností +/- 1 °C. Teploměr se velmi snadno používá. Snadno čitelná stupnice umožňuje rychlé odečtení teploty a praktické značky usnadňují kontrolu teploty v každé fázi vaření piva. Teploměr je navíc vybaven klipem, který umožňuje jeho snadné připevnění a ponoření například na hrnec nebo kvasnou nádobu. Kvalitní zpracování tohoto přístroje zajistí, že vám teploměr bude dlouho sloužit a usnadní vám přípravu domácího vína a piva!

Teploměr má na stupnici 7 značek, které usnadňují kontrolu teploty během rmutování:
44 °C (10-20 min) - ferulový zlom, typický pro pšeničná piva, umožňuje objevit hřebíčkové tóny.
50-52 °C (10-20 min) - proteinová přestávka - dodává kvasinkám organické sloučeniny potřebné během kvašení. Není nutná.
62 °C (15-60 min) - maltózový zlom (sacharizace) - pracuje především beta-amyláza, která získává zkvasitelné cukry. Čím delší je tento interval, tím sušší bude výsledné pivo.
72 °C (15-60 min) - interval dextrinace (sacharizace) - působí hlavně alfa-amyláza, která produkuje nezkvasitelné cukry, zlepšuje kyselost a zvyšuje sladkost piva. Čím delší je tento interval, tím je pivo výraznější, šťavnatější a sladovější.

Právě přestávky v sacharizaci ovlivňují především chuť a alkoholovou hodnotu piva; regulací jejich délky rozhodujeme o tom, jaké pivo dostaneme. Začínajícím sládkům doporučujeme sacharizaci při teplotě 65-67 °C, aby dosáhli optimálního množství alkoholu a tělnatosti.

Do 80 °C - teplota, při které dochází k inaktivaci enzymů. Zahřívání nad tuto teplotu může mít za následek uvolnění dalšího škrobu s deaktivovanými enzymy. To má za následek trvalé zakalení mladiny, rychlejší kažení piva a uvolňování sloučenin, které nepříznivě ovlivňují chuť piva.

100 °C (60 minut) - vaření/vaření mladiny. V této fázi se nejčastěji provádí chmelení.
Pivovarský teploměr (0 st. C do +100 st. C) 31,5 cm | BROWIN, 101600 - Recenze:
Pouze zákazníci, kteří si dané zboží zakoupili mohou přidat recenzi.
Pivovarský teploměr (0 st. C do +100 st. C) 31,5 cm | BROWIN, 101600 - Vrácení a reklamace:

V případě, že zakoupené zboží vám z jakéhokoliv důvodu nebude vyhovovat, jako spotřebitel, jej můžete vrátit do 14 dnů ode dne zakoupení. Vrácení zboží se řídí článkem 5. našich obchodních podmínek. Doporučujeme vyplnit formulář který lze stáhnout v níže uvedeném odkaze a zaslat ho spolu se zbožím na naší provozní adresu. Výměna zboží na jiné je rovněž možná. Doporučujeme se před odstoupením nebo výměnou domluvit s naším obchodním oddělením. V případě reklamace zboží vyplňte reklamační formulář který je pod odkazem níže.

Reklamační formulář

Formulář pro odstoupení od smlouvy