Bakteriální kultury pro zrání uzenin - 2 g | BROWIN, 410016
Cena bez DPH:
51 Kč
Cena s DPH:
57 Kč
Jestli máte dotaz, kontaktujte nás!
+420 593 035 134
info@gastromania.cz
Zákaznický servis je vám k dispozici od pondělí do pátku od 8:00 do 16:00.
Informace:
délka | 100 mm |
šířka | 5 mm |
výška | 100 mm |
váha: | 0.002 kg |
EAN kód: | 5904816000979 |
Bakteriální kultury pro zrání uzenin - 2 g | BROWIN, 410016 - Popis:
• Zrání masných výrobků na dosah ruky - od nynějška si můžete pochutnávat na vlastnoručně vyrobených zrajících klobásách. Bakteriální kultury vám umožní připravit mimo jiné chorizo, salám, prsty.• Zrání uzenin již za 10-14 dní - ideálně vybrané bakteriální kultury umožňují rychlé a hlavně bezpečné zrání uzenin a salámů v domácích podmínkách!
• Mimořádná bezpečnost - při použití našich bakteriálních kultur pro zrání uzenin máte jistotu, že vaše domácí výrobky jsou chráněny a zabezpečeny proti růstu škodlivých bakterií.
• Výrazná chuť a vůně - výrobek nejen urychluje zrání masa, ale také mu dodává zvláštní a jedinečnou vůni a chuť, která potěší všechny vaše blízké.
• Na 10 kg masa - lahvička bakteriálních kultur pro zrání uzenin vám umožní připravit přibližně 7 kg vašich oblíbených hotových zrajících výrobků!
Dokonale vybrané bakteriální kultury pro rychlé a bezpečné zrání domácích uzenin, např. choriza nebo salámu. Bakteriální kultury také chrání připravované výrobky před vznikem škodlivých bakterií a dodávají jim charakteristickou chuť a vůni zrajících klobás. Jedna lahvička vystačí na 10 kg masa.
Recept na 5 kg klobásy chorizo.
Složení: 1:
0,5 kg hovězího masa, 0,5 kg tučné slaniny, 200 ml studené vody, 75 g nejodované soli (3,5 lžíce), 15 g mleté pálivé papriky (5 lžiček), 10 g mletého černého pepře (3,5 lžičky), 7,5 g mleté červené papriky (2,5 lžičky), 7,5 g mletého bílého pepře (2,5 lžičky), 5 g uzené sladké červené papriky (2,5 lžičky), 6 g cukru (1 vrchovatá lžička), 5 g mletého bílého pepře (1,5 lžičky), 5 g granulovaného česneku (1,5 lžičky), 2 g oregana (2 lžičky), 200 ml suchého červeného vína, vepřová střeva, 1 g bakteriálních kultur (0,5 lahvičky).
Recept: Plecko a kýtu pomelte na hrubo, na velikosti 10-12 mm nebo pomocí trhače. Slaninu rozemeleme na sítu o velikosti 2 mm. Hovězí maso dvakrát umeleme na sítu o velikosti 2 mm a rozmícháme s 200 ml studené vody, až získáme bílou hmotu. Všechno maso smíchejte dohromady, přidejte koření a dobře prohněťte, přidejte 200 ml vína. Dejte na 2 hodiny do chladničky. Poté polovinu obsahu lahvičky nalijte do 10 ml studené vody, dobře promíchejte, přidejte k masu a dobře prohněťte. Pomocí nádivky naplňte střeva poměrně pevně nádivkou. Klobásu nechte asi 2 dny zrát při teplotě do 22 °C, nejlépe v zavěšené poloze, např. na stojanu na klobásy. To umožní aktivaci přidaných bakterií. Po vysušení přendejte klobásu do udírny a udíte ji při teplotě 30-35 °C po dobu 3 hodin. K uzení používejte ovocné dřevěné štěpky (třešně nebo švestky). Poté nechte klobásu na stojanu při teplotě do 22 °C další 2 dny. Po uplynutí této doby klobásu pro dosažení nejlepších výsledků vakuově zabalte a nechte ji v chladničce (+7 °C) po dobu min. 1 hodiny. 6 dní. Místo vakuového balení lze klobásu skladovat při teplotě +7 °C a vlhkosti přibližně 85 % v nádobě s odkapávací deskou a s přístupem vzduchu. Celý proces přípravy klobásy vám zabere 10 dní. Pro ještě výraznější chuť můžete dobu zrání prodloužit.
Složení: Staphylococcus carnosus, Staphylococcus xylosus, Lactobacillus curvatus, Lactobacillus sakei
Skladujte při teplotě: ≤ -17 °C
Doba trvanlivosti zohledňuje možnost přepravy výrobku při teplotách nižších než 30 °C po dobu až 7 dnů.
Bakteriální kultury pro zrání uzenin - 2 g | BROWIN, 410016 - Recenze:
Bakteriální kultury pro zrání uzenin - 2 g | BROWIN, 410016 - Vrácení a reklamace:
V případě, že zakoupené zboží vám z jakéhokoliv důvodu nebude vyhovovat, jako spotřebitel, jej můžete vrátit do 14 dnů ode dne zakoupení. Vrácení zboží se řídí článkem 5. našich obchodních podmínek. Doporučujeme vyplnit formulář který lze stáhnout v níže uvedeném odkaze a zaslat ho spolu se zbožím na naší provozní adresu. Výměna zboží na jiné je rovněž možná. Doporučujeme se před odstoupením nebo výměnou domluvit s naším obchodním oddělením. V případě reklamace zboží vyplňte reklamační formulář který je pod odkazem níže.