Marináda na bůček - 35 g | BROWIN, 410030
Cena bez DPH:
29 Kč
Cena s DPH:
33 Kč
Jestli máte dotaz, kontaktujte nás!
+420 593 035 134
info@gastromania.cz
Zákaznický servis je vám k dispozici od pondělí do pátku od 8:00 do 16:00.
Informace:
váha: | 0.035 kg |
EAN kód: | 5904816005646 |
Marináda na bůček - 35 g | BROWIN, 410030 - Popis:
Pečlivě vybrané bylinky a koření - dokonalá směs, která dodá vašim pokrmům ze slaniny dokonalou chuť, vůni a vzhled. Kvalita surovin a jednoduchý způsob jejich použití jsou důležitými přednostmi této marinády. Ocení je každý milovník domácího masa, zejména lahodně ochuceného, chutného bůčku. Výrobek neobsahuje glutaman sodný, dusitany a cukr.• Lahodný domácí bůček - dokonale vybraná směs bylinek a koření, která zvýrazňuje chuť a vůni této masové speciality.
• Na slaninu připravovanou různými způsoby - marináda určená na pečení bůčku, zrání slaniny apod. V jakékoli podobě bude bůček dokonale ochucený.
• Bez cukru, glutamátu sodného a dusitanů - váš oblíbený bůček bude nyní nejen velmi chutný, ale také zdravější.
• Efektivní výrobek připravený k použití - obsah balení (35 g směsi) vystačí na přípravu přibližně 1 kg bůčku.
• Rychle a jednoduše - marináda pro rychlé a snadné použití. Např. bůček který se má opékat, stačí potřít olejem a potřít marinádou, aby bylinky a koření mohly působit.
Recept na 1 kg pečeného bůčku:
• 1 kg bůčku (nejlépe v meších kouscích)
• 3 mrkve
• 3 petržele
• 1 cibule
• 2 stroužky česneku
• 2 sklenice vody
• 5 lžíce oleje
• 1 balení marinády
• volitelné malé brambory na opékání
Příprava: Bůček důkladně omyjte, potřete 2 lžícemi oleje a marinádou na bůček. Přikryté je nechte v chladničce asi 12 hodin odležet. Přibližně. 30 minut před pečením vyjměte bůček z lednice a připravte zeleninu. Zeleninu oloupejte a nakrájejte - mrkev, petržel a česnek na plátky a cibuli na kolečka. Vložte maso a zeleninu do pekáče nebo zapékací nádoby, přidejte dvě lžíce oleje a dva šálky vody. Přikryjte a vložte do teplé trouby. Pečte při 180 °C po dobu 1,5 hodiny (ohřev na nízký a vysoký stupeň s ventilátorem), poté snižte teplotu na 150 °C a pečte dalších 20 minut odkryté. Během pečení kontrolujte, zda se voda zcela neodpařila. Přesná doba pečení závisí na tloušťce kousků masa. Pokud chcete přidat brambory, je nejlepší je po 1 hodině pečení blanšírovat 10 minut v horké vodě a vložit je do misky s bůčkem.
Recept na 1 kg uzeného bůčku:
• Složení jako v receptu na pečený bůček plus 3 g dusičnanu draselného.
Příprava: Rozpusťte sůl ve sklenici studené vody (přibližně 40 ml) a roztok vmasírujte do masa. Pokud máte injektor na maso, vstříkněte do něj na několika místech a zbytek roztoku vetřete do masa. Poté jej celé potřete Marinádou na bůček. V ideálním případě vložte maso na 2-3 dny do vakuového sáčku. Pokud takovou možnost nemáte, nechte slaninu v zakryté nádobě 4-6 dní. Nezapomeňte maso každý den obrátit. Po uplynutí této doby slaninu vyjměte a nechte ji oschnout při pokojové teplotě na vzdušném místě. K urychlení sušení můžete použít studený ventilátor. Sušení může trvat několik hodin. Další fází je uzení - probíhá při teplotě 50-60 °C po dobu asi 3-4 hodin , poté se maso napařuje ve vodě o teplotě 80-85 °C, dokud vnitřní teplota masa nedosáhne 70-72 °C.
Recept na 1 kg vyzrálé/surové slaniny:
• Složení jako v receptu na pečený bůček plus 3 g dusičnanu draselného.
• 4 g cukru
• 0,2 g Bakteriální kultury pro zrání masa (1 g, 1/10 lahvičky)
• 10 g soli na přibližně 50 ml studené vody
Příprava: Bůček nakrájejte na kousky o hmotnosti přibližně 300 g. Připravte marinádu z přibližně 50 ml vody a bakteriálních kultur a solanky. Maso naložíme na několika místech a zbytek dobře potřeme. Potřete marinádou na bůček a nechte (nejlépe vakuově zabalené) 7 dní odležet. Poté vyjměte a osušte při pokojové teplotě - přibližně 24 hodin. Asi 5 h udíme studeným kouřem, nejlépe třešňovými třískami. Po uplynutí této doby slaninu pověsíme při pokojové teplotě na další 2 dny. Když je slanina pěkně vysušená, vakuově ji zabalte a odložte na min. 3 měsíce, aby mohla dozrát.
Složení: sůl, koření (granulovaný česnek, uzená sladká paprika, černý pepř), majoránka, látka: E 536.
Výrobek může obsahovat stopy hořčice, celeru, sóji, sezamu, lepku, ořechů.
Skladujte na suchém místě, nevystavujte přímému UV záření.
Marináda na bůček - 35 g | BROWIN, 410030 - Recenze:
Marináda na bůček - 35 g | BROWIN, 410030 - Vrácení a reklamace:
V případě, že zakoupené zboží vám z jakéhokoliv důvodu nebude vyhovovat, jako spotřebitel, jej můžete vrátit do 14 dnů ode dne zakoupení. Vrácení zboží se řídí článkem 5. našich obchodních podmínek. Doporučujeme vyplnit formulář který lze stáhnout v níže uvedeném odkaze a zaslat ho spolu se zbožím na naší provozní adresu. Výměna zboží na jiné je rovněž možná. Doporučujeme se před odstoupením nebo výměnou domluvit s naším obchodním oddělením. V případě reklamace zboží vyplňte reklamační formulář který je pod odkazem níže.