Cena bez DPH: 47 Kč
Cena s DPH: 57 Kč
Dostupnost: 14 dnů
Množství na skladě: 100 ks +
Náklady za dopravu: od 139 Kč
V košíku

Jestli máte dotaz, kontaktujte nás!

+420 593 035 134 info@gastromania.cz Zákaznický servis je vám k dispozici od pondělí do pátku od 8:00 do 16:00.
Informace:
délka 3000 mm
šířka 120 mm
max. teplota: 220 °C
váha: 0.018 kg
EAN kód: 5908277706128

Síťka k uzení sýrů - 3 m | BROWIN, 411402 - Popis:

V kuchyni je nepostradatelná, poslouží vám při výrobě domácích sýrů, uzení, dušení, pečení, sušení a zrání různých druhů masa.

• ​Všestranná tkanina - vhodná jak pro výrobu sýrů, tak i pro: uzení, dušení, pečení, sušení a zrání masa.
• Bezpečné použití - při výrobě sýra nedochází k úniku sýřeniny.
• Pohodlné a praktické - 3 m dlouhá síť, kterou lze podle potřeby stříhat.
• Tepelně odolná - pro pečení (do 220 °C, až 120 minut) a vaření v páře (do 125 °C, až 120 minut).
• Prověřená kvalita - certifikováno Státním hygienickým ústavem, použitý materiál neovlivňuje chuť ani vůni výrobků.

Síťka s univerzální vazbou - nepostradatelná mezi doplňky pro domácí výrobu sýrů. Je ideální nejen pro výrobu sýrů a uzení výrobků, ale lze ji použít i pro pečení (při teplotě do 220 °C, po dobu až 120 minut) a vaření v páře (při teplotě do 125 °C, po dobu až 120 minut). Mimořádně bezpečné použití - při výrobě domácích sýrů si můžete být jisti, že sýřenina neunikne. Materiál použitý k výrobě síťky neovlivňuje chuť ani vůni výrobků.

Recept na domácí uzený sýr

Ingredience na 1 kg sýra:
- 10 l nízko pasterovaného (do 74 °C) nebo čerstvého mléka,
- 11 kapek syřidla Vege Plus,
- 2 g chloridu vápenatého.

Recept:
Rozpusťte chlorid vápenatý v 50 ml vlažné vody a smíchejte ho s mlékem ohřátým na 38-40 °C.
2. Syřidlo rozpustíme v 50 ml vlažné vody a necháme působit jednu hodinu. Když se vytvoří pevná sýřenina, nakrájíme ji na kostičky o průměru 1 cm a necháme 10-15 minut odstát. Sýřeninu přendáme do formy a jemně z ní vytlačíme syrovátku. Sýřeninu vymačkáme.
3. V hrnci zahřejeme vodu na 75 °C, sýřeninu rozdělíme tak, aby se nám porce vešly do dlaně - několikrát ji spaříme. Po každém spaření porce vymačkejte, abyste se zbavili co největšího množství syrovátky. Když struktura sýra začne připomínat kompaktní hmotu, vytvarujte ji a vložte do sýrařské síťky.
4 Připravte si solný nálev: na každý 1 l vody přidejte 180 g soli a vložte do něj vychladlý sýr na 12 hodin. Po vyjmutí sýra ze solného nálevu jej jemně osušte a poté jej udíte, nejlépe ve studeném kouři, při teplotě do 35-40 °C po dobu 2-3 hodin.
5. Hotovo!

Vydejte se na kulinářské dobrodružství se sýrovou mřížkou Browin.. protože domácí je lepší!
Upozornění: po natažení získá síťka velikost deklarovanou výrobcem.
Síťka k uzení sýrů - 3 m | BROWIN, 411402 - Recenze:
Pouze zákazníci, kteří si dané zboží zakoupili mohou přidat recenzi.
Síťka k uzení sýrů - 3 m | BROWIN, 411402 - Vrácení a reklamace:

V případě, že zakoupené zboží vám z jakéhokoliv důvodu nebude vyhovovat, jako spotřebitel, jej můžete vrátit do 14 dnů ode dne zakoupení. Vrácení zboží se řídí článkem 5. našich obchodních podmínek. Doporučujeme vyplnit formulář který lze stáhnout v níže uvedeném odkaze a zaslat ho spolu se zbožím na naší provozní adresu. Výměna zboží na jiné je rovněž možná. Doporučujeme se před odstoupením nebo výměnou domluvit s naším obchodním oddělením. V případě reklamace zboží vyplňte reklamační formulář který je pod odkazem níže.

Reklamační formulář

Formulář pro odstoupení od smlouvy