Síťka k uzení sýrů - 3 m | BROWIN, 411402
Cena bez DPH:
47 Kč
Cena s DPH:
57 Kč
Jestli máte dotaz, kontaktujte nás!
+420 593 035 134
info@gastromania.cz
Zákaznický servis je vám k dispozici od pondělí do pátku od 8:00 do 16:00.
Informace:
délka | 3000 mm |
šířka | 120 mm |
max. teplota: | 220 °C |
váha: | 0.018 kg |
EAN kód: | 5908277706128 |
Síťka k uzení sýrů - 3 m | BROWIN, 411402 - Popis:
V kuchyni je nepostradatelná, poslouží vám při výrobě domácích sýrů, uzení, dušení, pečení, sušení a zrání různých druhů masa.• Všestranná tkanina - vhodná jak pro výrobu sýrů, tak i pro: uzení, dušení, pečení, sušení a zrání masa.
• Bezpečné použití - při výrobě sýra nedochází k úniku sýřeniny.
• Pohodlné a praktické - 3 m dlouhá síť, kterou lze podle potřeby stříhat.
• Tepelně odolná - pro pečení (do 220 °C, až 120 minut) a vaření v páře (do 125 °C, až 120 minut).
• Prověřená kvalita - certifikováno Státním hygienickým ústavem, použitý materiál neovlivňuje chuť ani vůni výrobků.
Síťka s univerzální vazbou - nepostradatelná mezi doplňky pro domácí výrobu sýrů. Je ideální nejen pro výrobu sýrů a uzení výrobků, ale lze ji použít i pro pečení (při teplotě do 220 °C, po dobu až 120 minut) a vaření v páře (při teplotě do 125 °C, po dobu až 120 minut). Mimořádně bezpečné použití - při výrobě domácích sýrů si můžete být jisti, že sýřenina neunikne. Materiál použitý k výrobě síťky neovlivňuje chuť ani vůni výrobků.
Recept na domácí uzený sýr
Ingredience na 1 kg sýra:
- 10 l nízko pasterovaného (do 74 °C) nebo čerstvého mléka,
- 11 kapek syřidla Vege Plus,
- 2 g chloridu vápenatého.
Recept:
Rozpusťte chlorid vápenatý v 50 ml vlažné vody a smíchejte ho s mlékem ohřátým na 38-40 °C.
2. Syřidlo rozpustíme v 50 ml vlažné vody a necháme působit jednu hodinu. Když se vytvoří pevná sýřenina, nakrájíme ji na kostičky o průměru 1 cm a necháme 10-15 minut odstát. Sýřeninu přendáme do formy a jemně z ní vytlačíme syrovátku. Sýřeninu vymačkáme.
3. V hrnci zahřejeme vodu na 75 °C, sýřeninu rozdělíme tak, aby se nám porce vešly do dlaně - několikrát ji spaříme. Po každém spaření porce vymačkejte, abyste se zbavili co největšího množství syrovátky. Když struktura sýra začne připomínat kompaktní hmotu, vytvarujte ji a vložte do sýrařské síťky.
4 Připravte si solný nálev: na každý 1 l vody přidejte 180 g soli a vložte do něj vychladlý sýr na 12 hodin. Po vyjmutí sýra ze solného nálevu jej jemně osušte a poté jej udíte, nejlépe ve studeném kouři, při teplotě do 35-40 °C po dobu 2-3 hodin.
5. Hotovo!
Vydejte se na kulinářské dobrodružství se sýrovou mřížkou Browin.. protože domácí je lepší!
Upozornění: po natažení získá síťka velikost deklarovanou výrobcem.
Síťka k uzení sýrů - 3 m | BROWIN, 411402 - Recenze:
Síťka k uzení sýrů - 3 m | BROWIN, 411402 - Vrácení a reklamace:
V případě, že zakoupené zboží vám z jakéhokoliv důvodu nebude vyhovovat, jako spotřebitel, jej můžete vrátit do 14 dnů ode dne zakoupení. Vrácení zboží se řídí článkem 5. našich obchodních podmínek. Doporučujeme vyplnit formulář který lze stáhnout v níže uvedeném odkaze a zaslat ho spolu se zbožím na naší provozní adresu. Výměna zboží na jiné je rovněž možná. Doporučujeme se před odstoupením nebo výměnou domluvit s naším obchodním oddělením. V případě reklamace zboží vyplňte reklamační formulář který je pod odkazem níže.