Cena bez DPH: 226 Kč
Cena s DPH: 274 Kč
Dostupnost: 14 dnů
Množství na skladě: 100 ks +
Náklady za dopravu: od 139 Kč
V košíku

Jestli máte dotaz, kontaktujte nás!

+420 593 035 134 info@gastromania.cz Zákaznický servis je vám k dispozici od pondělí do pátku od 8:00 do 16:00.
Informace:
výška 20 mm
max. teplota: 300 °C
váha: 0.86 kg
průměr: 150 mm
EAN kód: 5904816009316

Přítlačný kámen na sudy, kamenina, průměr 15 cm | BROWIN, 362115 - Popis:

Přítlačný kámen o průměru 15 cm, určený pro nádoby používané na kvašení zelí, okurek nebo na nakládání masa. Doporučený pro sudy a hrnce (zejména kameninové) o objemu od 5 do 10 litrů.

• Užitečný v každé domácnosti - přítlačný kámen zajišťuje ideální průběh kvašení zelí, okurek a dalších zelenin, stejně jako nakládání masa.
• Efektivní - velikost a hmotnost tlaku je zvolena tak, aby v sudu nebo nádobě o odpovídajícím objemu a průměru udržovala náplň pod hladinou nálevu / vznikající šťávy.
• Praktický a pohodlný na použití - kámen se skládá ze 2 vzájemně se doplňujících polovin s otvory, což usnadňuje odtok šťávy během kvašení a zajišťuje snadné vkládání a vyjímání tlaku, a také rychlý přístup k fermentované potravině bez nutnosti vyjmout obě části kamene.
• Vysoce kvalitní glazovaná kamenina - tento estetický tlakový kámen je ručně vyroben z kameniny, 100% přírodního materiálu, který nereaguje s potravinami a je odolný vůči působení kvasinek. Další výhodou kamene je jeho glazovaný, na poškrábání odolný povrch.
• Funkční - kámen je vhodný pro bezpečné uchovávání kvašených potravin po delší dobu, a otvory v polovinách kamene a třetí, vznikající po složení části tlaku, slouží také k tomu, aby se šťáva vznikající během kvašení mohla volně odvádět nad úroveň tlaku.
• Snadné čištění a skladování - díky glazování lze kámen snadno umýt po každém použití a po vysušení ho snadno udržovat v čistotě při skladování.

Kámen je odolný vůči teplotám 0-300°C.

Produkt má certifikát potvrzující, že je vhodný pro kontakt s potravinami.

Každý milovník chutných a zdravých domácích kvašených potravin (a také nakládaných masných specialit) ví, jak důležité je správné příprava a vedení procesu kvašení (nebo nakládání). Správné nádobí doplní správně zvolený přítlačný kámen z 100% přírodního materiálu, bezpečného pro kontakt s potravinami a odolného vůči kvasinkám. Ten udrží náplň pod hladinou nálevu / vznikající šťávy a pomůže zajistit nejlepší kvalitu náplně po dlouhou dobu. Tento dvoudílný tlakový kámen z glazované kameniny je ideálním řešením - dokonale funkční a praktický. Rozdělení kamene na 2 části má mimo jiné tu výhodu, že umožňuje vkládání a vyjímání tlaku do nádoby s průměrem hrdla, který je o něco menší než průměr kamene po složení.

Každá z dvou polovin kamene má otvor, a po složení kamene vznikne ještě jeden, střední otvor. Tyto otvory (o průměru 2 cm) usnadňují vkládání polovin tlaku a slouží k odvádění šťávy vznikající během kvašení nad úroveň kamene. Chcete-li vyjmout porci kvašené potraviny, stačí zvednout pouze jednu část kamene.

Tlakový kámen dohlíží na kvalitu náplně, její aroma a chuť. Glazovaný povrch kameniny umožňuje snadné udržování kamene v čistotě.

Pokyny pro použití:
Dobře umístěný tlak by měl zatížit zeleninu tak, aby se k ní nedostával vzduch. Během kvašení je třeba nádobu / nádobu umístit na bezpečné místo v místnosti s pokojovou teplotou. Jakmile začne mléčné kvašení, je třeba pravidelně kontrolovat, zda je zelenina ponořena v vytvářející se šťávě. Při dodržení těchto podmínek lze kvašenou potravinu úspěšně uchovávat i několik měsíců bez obav, že pod kamenem se objeví plíseň nebo bakterie (což se může stát při použití dřevěného tlaku).

Při použití nádob s vodním těsněním je dobré pravidelně doplňovat úroveň vody v tomto těsnění. To pomůže předejít ztrátě těsnosti tlaku. Nalitím trošky jedlého oleje do těsnění lze snížit odpařování kapaliny.

Doporučení pro čištění a skladování:
Kámen je třeba umývat pomocí kartáče a vody, bez použití detergentů. Neumývejte v myčce.
Skladujte po vysušení a dbejte na to, aby produkt nebyl vystaven rozbití.
Každý kus produktu je vyroben ručně, takže mohou nastat drobné rozdíly v vzhledu a rozměrech jednotlivých kamenů.

Rozměry:

průměr 15 cm
tloušťka 2 cm
Hmotnost: 860 g
Přítlačný kámen na sudy, kamenina, průměr 15 cm | BROWIN, 362115 - Recenze:
Pouze zákazníci, kteří si dané zboží zakoupili mohou přidat recenzi.
Přítlačný kámen na sudy, kamenina, průměr 15 cm | BROWIN, 362115 - Vrácení a reklamace:

V případě, že zakoupené zboží vám z jakéhokoliv důvodu nebude vyhovovat, jako spotřebitel, jej můžete vrátit do 14 dnů ode dne zakoupení. Vrácení zboží se řídí článkem 5. našich obchodních podmínek. Doporučujeme vyplnit formulář který lze stáhnout v níže uvedeném odkaze a zaslat ho spolu se zbožím na naší provozní adresu. Výměna zboží na jiné je rovněž možná. Doporučujeme se před odstoupením nebo výměnou domluvit s naším obchodním oddělením. V případě reklamace zboží vyplňte reklamační formulář který je pod odkazem níže.

Reklamační formulář

Formulář pro odstoupení od smlouvy