Bakteriální kultury pro řecký typ sýra 3 g | BROWIN, 411241
Cena bez DPH:
109 Kč
Cena s DPH:
123 Kč
Jestli máte dotaz, kontaktujte nás!
+420 593 035 134
info@gastromania.cz
Zákaznický servis je vám k dispozici od pondělí do pátku od 8:00 do 16:00.
Informace:
váha: | 0.003 kg |
EAN kód: | 5908277717773 |
Bakteriální kultury pro řecký typ sýra 3 g | BROWIN, 411241 - Popis:
Dokonale vybraná směs lyofilizovaných mezo- a termofilních bakterií mléčného kvašení pro výrobu lahodného řeckého sýra feta, který je skvělým základem zdravé výživy a neobsahuje lepek.• Směs je vhodná pro domácí výrobu řeckého sýra feta - přídavek bakterií celý proces urychluje a stabilizuje.
• Snadné použití - použití směsi lyofilizovaných mezo- a termofilních bakterií mléčného kvašení při domácí výrobě sýrů nevyžaduje specializované znalosti ani dovednosti.
• Dlouhá trvanlivost - protože bakterie jsou lyofilizované, tj. sušené při nízké teplotě za vysokého tlaku, lze je skladovat po dlouhou dobu, aniž by ztratily svou účinnost.
• Mimořádná účinnost - směs lyofilizovaných mezo- a termofilních bakterií mléčného kvašení je navržena tak, aby zkvasila až 50 litrů mléka.
• Jeden mix, spousta požitku - lze ho jíst syrový nebo použít jako přílohu k salátům, předkrmům a také jako přísadu do různých hlavních jídel. Navštivte naši knihu receptů.
Směs lyofilizovaných mezo- a termofilních bakterií mléčného kvašení je vhodným zákysem a přísadou pro výrobu domácího řeckého sýra feta. Díky těmto vybraným bakteriím je proces fermentace rychlejší a stabilnější, výsledkem je výrobek s jednotnou strukturou a chutí.
Způsob použití:
U čerstvého kravského mléka se doporučuje pasterace při teplotě asi 65 °C po dobu 30 minut.
Nalijte 6 l mléka do hrnce a ohřejte na 33 °C. Vypněte ohřev. Odměřte přibližně 0,4 g bakterií a rozpusťte je ve sklenici v malém množství vlažné vody. Směs přidejte do mléka a důkladně promíchejte. Po této době, pokud jste použili nízko pasterizované kupované mléko, přidejte cca 1 g chloridu vápenatého (pokud používáte čerstvé kravské mléko, chlorid vápenatý přidávat nemusíte), zahřejte mléko na 38 °C a přidejte cca 0,6 g sušeného syřidla rozpuštěného v troše vlažné vody. Několika prudkými pohyby promíchejte. Vypněte ohřev. Přibližně po 50 minutách nakrájejte tvaroh na 1-2 cm velké kostky. Kromě toho lze sýřeninu ještě krájet pod úhlem. Nechte 10-15 minut působit, aby se syrovátka začala oddělovat. Po uplynutí této doby sýřeninu sítkem vymačkejte a naběračkou odstraňte syrovátku, která do ní vtéká. Když se většina syrovátky oddělí, přendejte sýřeninu na plátno a vložte do lisu na sýr. Postupně zvyšujte zatížení lisu. Když zatížení dosáhne přibližně 5 kg, nechte sýr nejméně 12 hodin při pokojové teplotě. Sýr přelijte na 6 hodin do slaného nálevu (1 l vody + 180 g soli) a poté do druhého slaného nálevu (1 l vody + 70 g soli) pro další skladování a uchovávejte v chladničce.
Složení: Lactobacillus helveticus, Lactococcus lactis subsp. lactis, Lactobacillus lactis subsp. cremoris, laktóza.
Doba použitelnosti zohledňuje možnost přepravy výrobku při teplotách nižších než 30 °C po dobu až 7 dnů.
Bakteriální kultury pro řecký typ sýra 3 g | BROWIN, 411241 - Recenze:
Bakteriální kultury pro řecký typ sýra 3 g | BROWIN, 411241 - Vrácení a reklamace:
V případě, že zakoupené zboží vám z jakéhokoliv důvodu nebude vyhovovat, jako spotřebitel, jej můžete vrátit do 14 dnů ode dne zakoupení. Vrácení zboží se řídí článkem 5. našich obchodních podmínek. Doporučujeme vyplnit formulář který lze stáhnout v níže uvedeném odkaze a zaslat ho spolu se zbožím na naší provozní adresu. Výměna zboží na jiné je rovněž možná. Doporučujeme se před odstoupením nebo výměnou domluvit s naším obchodním oddělením. V případě reklamace zboží vyplňte reklamační formulář který je pod odkazem níže.