Cena bez DPH: 109 Kč
Cena s DPH: 132 Kč
Dostupnost: 14 dnů
Množství na skladě: 100 ks +
Náklady za dopravu: od 139 Kč
V košíku

Jestli máte dotaz, kontaktujte nás!

+420 593 035 134 info@gastromania.cz Zákaznický servis je vám k dispozici od pondělí do pátku od 8:00 do 16:00.
Informace:
délka 125 mm
šířka 3 mm
výška 186 mm
váha: 0.003 kg
EAN kód: 5908277717902

Bakteriální kultury pro sýr gouda 3 g | BROWIN, 411242 - Popis:

Dokonale sladěná směs bakterií mléčného kvašení, která vám umožní vyrobit si lahodný domácí sýr gouda přímo u vás doma!

• Domácí výroba sýrů na dosah ruky - mezotermofilní bakterie, pro polotvrdé a tvrdé sýry vám pomohou začít vaše sýrařské dobrodružství!
• Domácí sýr gouda - sýrové kultury gouda vám umožní vyrobit si tento žlutý polotvrdý sýr ve vaší kuchyni!
• Na 50 l mléka - jedno balení vám umožní vyrobit sýr z 50 l mléka!
• Zrání během 4 týdnů - gouda jako zrající sýr vyžaduje trpělivost. Věřte nám - čekání se vyplatí!
• Skladujte v chladničce - doba trvanlivosti zohledňuje, že výrobek může být přepravován při teplotě nižší než 30 °C až 7 dní.

Máte rádi sýr? Sníte o ručně vyráběných pochoutek? Máme pro vás skvělou zprávu! Bakteriální kultury pro sýr gouda je dokonale sladěná směs bakterií mléčného kvašení, která vám umožní vyrobit si lahodný domácí sýr gouda přímo u vás doma! Mezo - termofilní bakterie, určené pro polotvrdé a tvrdé sýry, budou dobře fungovat pro různé druhy sýrů včetně goudy, jednoho z nejoblíbenějších sýrů u nás, který je skvělým základem zdravé výživy, navíc bezlepkové. Díky použití lyofilizace - speciální metody sušení, která je jednou z nejdokonalejších metod konzervace potravin - si tyto kultury zachovávají svůj plný potenciál po dlouhou dobu. Jedno balení vystačí na 50 l mléka! K výrobě vlastního sýra můžete použít mléko přímo od krávy nebo mléko z obchodu - čerstvé, málo pasterované!

Upozornění!
Doba trvanlivosti zohledňuje možnost přepravy výrobku při teplotách nižších než 30 °C po dobu až 7 dnů.

Návod k použití:
V případě čerstvého kravského mléka se doporučuje pasterizace při teplotě přibližně 65 °C po dobu 30 minut.

Nalijte 6 l mléka do hrnce a ohřejte na 33 °C. Odměřte asi 0,5 g bakterií a rozpusťte je ve sklenici v malém množství vlažné vody. Celou směs přidejte do mléka a důkladně promíchejte. Nechte asi hodinu pod pokličkou. Po této době, pokud jste použili málo pasterované kupované mléko, přidejte přibližně 1 g volného chloridu vápenatého, poté mléko zahřejte na 38 °C a přidejte přibližně 0,6 g sušeného syřidla rozpuštěného ve sklenici vlažné vody. Celou směs promíchejte. Vypněte ohřev. Asi po 50 minutách nakrájejte sýřeninu na 1-2 cm velké kostky a jemně promíchejte. Nechte 10-15 minut, aby se syrovátka začala oddělovat. Po této době slijte asi 20-30 % syrovátky a místo ní přidejte vodu s teplotou asi 30-35 °C. Vzniklé zrno pak za stálého míchání zahřívejte po dobu 20-30 minut na 40-45 °C, dokud není dostatečně pružné, aby se pod tlakem v ruce spojilo. Odlijte syrovátku až po úroveň zrna, přendejte ji do sýrařské látky a vložte do lisu na sýr. Takto vytvořený sýr nechte asi 12 hodin při pokojové teplotě, čas od času jej v lisu obracejte a stlačujte. Po uplynutí této doby sýr vyjměte, vložte do solného nálevu (0,5 l vody + 0,5 l syrovátky + 180 g soli) a nechte 8 hodin odstát. Poté se sýr vyndá ze solného nálevu, přenese se na sýrařskou podložku a nechá se 24 hodin sušit při pokojové teplotě, přičemž se každých pár hodin otáčí. Sýr skladujte v chladničce. Když se na něm vytvoří kůra, ochraňte ji sýrařskou polevou nebo sýrařským voskem. Sýr nechte zrát minimálně 4 týdny při teplotě 8.

Složení: Lactobacillus lactis subsp. cremoris, Lactococcus lactis subsp. lactis biovar. diacetylactis, Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris, Streptococcus thermophilus, laktóza.

Účinnost: 1U

Hmotnost bakteriálních kultur se může lišit v závislosti na jejich aktivitě.
Bakteriální kultury pro sýr gouda 3 g | BROWIN, 411242 - Recenze:
Pouze zákazníci, kteří si dané zboží zakoupili mohou přidat recenzi.
Bakteriální kultury pro sýr gouda 3 g | BROWIN, 411242 - Vrácení a reklamace:

V případě, že zakoupené zboží vám z jakéhokoliv důvodu nebude vyhovovat, jako spotřebitel, jej můžete vrátit do 14 dnů ode dne zakoupení. Vrácení zboží se řídí článkem 5. našich obchodních podmínek. Doporučujeme vyplnit formulář který lze stáhnout v níže uvedeném odkaze a zaslat ho spolu se zbožím na naší provozní adresu. Výměna zboží na jiné je rovněž možná. Doporučujeme se před odstoupením nebo výměnou domluvit s naším obchodním oddělením. V případě reklamace zboží vyplňte reklamační formulář který je pod odkazem níže.

Reklamační formulář

Formulář pro odstoupení od smlouvy