Cena bez DPH: 109 Kč
Cena s DPH: 132 Kč
Dostupnost: 14 dnů
Množství na skladě: 100 ks +
Náklady za dopravu: od 139 Kč
V košíku

Jestli máte dotaz, kontaktujte nás!

+420 593 035 134 info@gastromania.cz Zákaznický servis je vám k dispozici od pondělí do pátku od 8:00 do 16:00.
Informace:
váha: 0.003 kg
EAN kód: 5904816000313

Bakteriální kultury pro výrobu tvarohu 3 g | BROWIN, 411243 - Popis:

Dokonale sladěná směs lyofilizovaných mezo- a termofilních bakterií mléčného kvašení, s níž připravíte lahodný domácí tvaroh nebo sražené mléko.

• Směs ideální pro domácí výrobu tvarohu nebo sraženého mléka - přídavek bakterií celý proces urychluje a stabilizuje.
• Snadné použití - použití směsi lyofilizovaných mezo- a termofilních bakterií mléčného kvašení při domácí výrobě sýrů nevyžaduje specializované znalosti ani dovednosti.
• Dlouhá trvanlivost - protože bakterie jsou lyofilizované, tj. sušené při nízké teplotě za vysokého tlaku, lze je skladovat po dlouhou dobu, aniž by ztratily svou účinnost.
• Mimořádná účinnost - směs lyofilizovaných mezo- a termofilních bakterií mléčného kvašení je vytvořena tak, aby zkvasila až 50 litrů mléka.
• Jedna směs, mnoho způsobů výroby lahodného tvarohu - směs lyofilizovaných mléčně kvašených bakterií lze použít k výrobě různých druhů tvarohu i sraženého mléka, což vám umožní experimentovat a vytvářet různé chutě a textury. Navštivte naši knihu receptů.

Směs lyofilizovaných mezo- a termofilních bakterií mléčného kvašení je vhodným zákysem a přísadou pro výrobu domácího tvarohu nebo sraženého mléka. Díky těmto vybraným bakteriím je proces fermentace rychlejší a stabilnější, výsledkem je výrobek s jednotnou strukturou a chutí.

Recept na tvaroh:
Nalijte 5 litrů nízko pasterovaného (do 74 °C) nebo čerstvého mléka do hrnce a zahřejte na 40 °C. Přidejte přibližně 0,3 g (přibližně 1/5 čajové lžičky) bakterií rozpuštěných v přibližně 30 ml studené vody nebo mléka. Celou směs nechte 24 hodin stát při pokojové teplotě (při tomto procesu vzniká sražené mléko). Poté, abyste získali tvaroh, postupně* zahřívejte získané sražené mléko na 38-45 °C a udržujte nastavenou teplotu, dokud se neoddělí syrovátka (nejméně 30 minut). Sýřeninu vložte do síťky, aby se scedila, a uložte ji na přibližně 8 hodin do chladničky. Tvaroh doporučujeme konzumovat se smetanou a pažitkou nebo na sladko s ovocem.
*Čím nižší teplota, tím měkčí bude tvaroh. Účinnost výrobku: 1 U. Hmotnost bakteriálních kultur se může lišit v závislosti na jejich aktivitě. Čerstvé mléko - přímo od krávy, se doporučuje pasterovat při teplotě přibližně 65⁰C po dobu 30 minut.

Nezapomeňte pečlivě dodržovat pokyny týkající se množství a doby fermentace, protože příliš dlouhá fermentace může vést k rozkladu mléka a nepříjemnému zápachu.

Doba použitelnosti zohledňuje, že výrobek může být přepravován při teplotách nižších než 30 °C po dobu až 7 dnů.

Složení: Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, Lactobacillus helveticus, Lactococcus lactis subsp. lactis, Lactobacillus lactis subsp. cremoris, laktóza.
Bakteriální kultury pro výrobu tvarohu 3 g | BROWIN, 411243 - Recenze:
Pouze zákazníci, kteří si dané zboží zakoupili mohou přidat recenzi.
Bakteriální kultury pro výrobu tvarohu 3 g | BROWIN, 411243 - Vrácení a reklamace:

V případě, že zakoupené zboží vám z jakéhokoliv důvodu nebude vyhovovat, jako spotřebitel, jej můžete vrátit do 14 dnů ode dne zakoupení. Vrácení zboží se řídí článkem 5. našich obchodních podmínek. Doporučujeme vyplnit formulář který lze stáhnout v níže uvedeném odkaze a zaslat ho spolu se zbožím na naší provozní adresu. Výměna zboží na jiné je rovněž možná. Doporučujeme se před odstoupením nebo výměnou domluvit s naším obchodním oddělením. V případě reklamace zboží vyplňte reklamační formulář který je pod odkazem níže.

Reklamační formulář

Formulář pro odstoupení od smlouvy