Cena bez DPH: 2043 Kč
Cena s DPH: 2472 Kč
Dostupnost: 14 dnů
Množství na skladě: 100 ks +
Náklady za dopravu: od 139 Kč
V košíku

Jestli máte dotaz, kontaktujte nás!

+420 593 035 134 info@gastromania.cz Zákaznický servis je vám k dispozici od pondělí do pátku od 8:00 do 16:00.
Informace:
délka 313 mm
šířka 152 mm
výška 334 mm
materiál:
  • nerezová ocel
  • dřevo
  • silikon
příkon: 0.005 kW
max. teplota: 90 °C
váha: 2.858 kg
EAN kód: 5904816005769

Generátor kouře dragON Jet 1 s elektrickou pumpou dragON Air | BROWIN, 330143 - Popis:

Generátor kouře (dymogenerátor) je navržen pro nadšence domácího uzení, kteří chtějí vytvářet lahodná a aromatická masa, ryby nebo sýry bez zbytečných chemických přísad. Použití generátoru dýmu zajišťuje vynikající kvalitu a efektivitu procesu uzení. Tento inovativní dymogenerátor umožňuje efektivní uzení na studeno i na teplo/horko a dodává procesu profesionální vzhled.

Generátor lze namontovat na velkou i malou udírnu. Testy byly provedeny s udírnou o objemu 300 l.

Je vyroben z nerezové oceli a je univerzální pro každou udírnu. Tento robustní a odolný dymogenerátor lze namontovat na ocelovou, dřevěnou nebo zděnou udírnu. Inovativní tryska generátoru dýmu má konstrukci s přesně zkosenými konci, speciální úhlovou trubičkou a připojenou pumpou, což zajišťuje rovnoměrné vhánění dýmu do udírny a vysokou účinnost při nízké spotřebě štěpky. Tryska je zasouvána do udírny pod úhlem, což zvyšuje průtok dýmu a minimalizuje usazování zbytků. Pumpa vhánějící vzduch je připojena hadičkou k úhlové trubičce.

Montáž a demontáž jsou jednoduché, díky rychlému a snadnému připojení generátoru k udírně a jeho přípravě k použití. Zajišťuje také správnou těsnost během výroby dýmu. Prostorný korpus (tuba) umožňuje umístit cca 450 g štěpky (kalibr 8-12), což umožňuje několik hodin uzení bez potřeby přidávat další štěpku. Generátor lze snadno rozebrat a vyčistit bez použití nástrojů.

Výkonná elektrická pumpa s regulací průtoku vzduchu optimalizuje spalování štěpky. Pumpa je umístěna na dedikované montážní základně, což přenáší vibrace na spalovací komoru a zlepšuje uvolňování štěpky. Účinnost pumpy lze regulovat ovládacím kolečkem podle potřeb a objemu udírny.

Patent společnosti Browin. Generátor je vyroben v Polsku a lze ho montovat z obou stran udírny podle potřeby. Elektrická pumpa má výkon 5 W a výkon 2x3,5 L/min. Může být také použita v akvaristice pro provzdušňování akvárií s výkonem 420 L/h.

Generátor má kompaktní rozměry a vysokou účinnost při nízké spotřebě štěpky. Korpus je uzavřen dřevěným víkem, které zajišťuje správnou cirkulaci dýmu a chrání štěpku před kapkami deště. Dlouhá hadička (4 m) je upravitelná na potřebné délky pro připojení pumpy.

Plné naplnění generátoru umožňuje dodávat dým do udírny kontinuálně po dobu přibližně 3-4 hodin. Doporučujeme štěpku o velikosti 8-12 mm pro nejlepší efekt kouření. Inovativní tryska je kratší než u běžných modelů a má zkosení z obou stran pro lepší průtok dýmu a ochranu před ucpáváním.

Pumpa a její umístění na prodloužené základně zajišťují efektivní uvolňování štěpky a zvyšují efektivitu uzení. Přesné nastavení množství dýmu pomáhá vyhnout se zakvašeni výrobků. Pumpa je připojena hadičkou k integrované trubičce s tryskou. Konstrukce dymogenerátoru umožňuje snadnou montáž, demontáž a čištění bez použití nástrojů.

Sada obsahuje:

dřevěné víko
cylindr z nerezové oceli 304
elektrická pumpa (5 W)
tryska s úhlovou trubičkou
montážní základna z nerezové oceli
připojovací set (T-kus, ventil, silikonové hadičky)
nerezové podložky M8 - 4 ks
nerezové šrouby M8x40 - 2 ks (pro tloušťku stěny 3 cm, pro větší tloušťky je třeba použít odpovídající šrouby)
nerezové matice M8 - 2 ks
návod k obsluze
balení štěpky
Rozměry dymogenerátoru po složení:

výška: 334 mm
šířka: 152 mm
délka: 313 mm
průměr kouřové trubičky: 20 mm
Tip na výběr metody uzení:

Uzení na studeno se obvykle provádí při teplotách do 25°C a trvá od několika hodin do 14 dnů. Používá se různá hustota dýmu, rychlost průtoku by měla být 6-15 m/min. Tento způsob se používá pro dlouhodobé skladování nebo dozrávání produktů. Uzení na studeno poskytuje rovnoměrné schnutí a efekt dlouhodobého zrání.

Uzení na teplo/horko zahrnuje působení dýmem při teplotách nad 25°C. Uzení do cca 45°C se nazývá uzení na teplo, nad 60°C uzení na horko. Při uzení na horko lze produkty i opékat v udírně při teplotách až 80-90°C.

Uzení s pečením zahrnuje možnost oddělit generátor dýmu a ovlivnit produkt pouze teplotou.

Bez ohledu na zvolenou metodu je důležité správné příprava výrobků a jejich důkladné osušení před uzením. To pozitivně ovlivňuje kvalitu uzenin a zabraňuje jejich zakvašeni.
Generátor kouře dragON Jet 1 s elektrickou pumpou dragON Air | BROWIN, 330143 - Recenze:
Pouze zákazníci, kteří si dané zboží zakoupili mohou přidat recenzi.
Generátor kouře dragON Jet 1 s elektrickou pumpou dragON Air | BROWIN, 330143 - Vrácení a reklamace:

V případě, že zakoupené zboží vám z jakéhokoliv důvodu nebude vyhovovat, jako spotřebitel, jej můžete vrátit do 14 dnů ode dne zakoupení. Vrácení zboží se řídí článkem 5. našich obchodních podmínek. Doporučujeme vyplnit formulář který lze stáhnout v níže uvedeném odkaze a zaslat ho spolu se zbožím na naší provozní adresu. Výměna zboží na jiné je rovněž možná. Doporučujeme se před odstoupením nebo výměnou domluvit s naším obchodním oddělením. V případě reklamace zboží vyplňte reklamační formulář který je pod odkazem níže.

Reklamační formulář

Formulář pro odstoupení od smlouvy