Výkonnost elektrických drtičů ledu je nenahraditelná při podávání velkého množství studených nápojů ve stravovacích provozech. Bary, hospody, kluby, restaurace - všude tam, kde můžete potřebovat drcený led ve velkém množství k rychlému vychlazení nápojů. Právě pro takové úkoly byly vyvinuty elektrické drtiče ledu od renomovaných výrobců, které jsou k dispozici v této kategorii.

číst dál >

Elektrické drtiče ledu - konstrukce a provoz

Základem každého elektrického drtiče ledu je elektromotor s různým výkonem, který pohybuje sadou nerezových drticích nožů. Led se obvykle vkládá do podavače umístěného v horní části stroje, odkud vstupuje do komory, kde je drcen kovovými noži a padá do vestavěné nebo zasunuté nádoby. Jak je vidět, mechanismus fungování specializovaného drtiče ledu není nijak složitý, i když detaily konstrukce jednotlivých modelů již budou mít zásadní vliv na použití těchto strojů v gastronomických provozech.

Profesionální drtiče ledu - jak si vybrat?

Drtič ledu pro gastronomii je velmi důležité barové vybavení - bez nich by bylo obtížné vychladit velké množství nápojů v krátkém čase. Ne každý elektrický drtič ledu však bude fungovat v každé provozovně, proto se před nákupem vyplatí znát rozdíly mezi jednotlivými modely.

Výkon a rozměry

Automatický drtič ledu může dosahovat různých výkonů - až 300 kg za hodinu. Ne vždy však bude tak velké množství ledu potřeba, ačkoliv je třeba přiznat, že výroba ledu v takovém zařízení je nejrychlejší a nejsnadnější. Obvykle se spolu s tímto parametrem zvyšují i rozměry stroje, což by nemělo zůstat bez povšimnutí při výběru konkrétního zařízení. Nejmenší elektrické drtiče ledu se bez problémů vejdou do každé kuchyně nebo k baru a jejich výkon kolem 15 kg drceného ledu za hodinu by měl být v mnoha případech dostačující.

Požadavky na led

Před nákupem elektrické drtiče ledu je vhodné analyzovat, pro jaké produkty je drcený led potřeba a jak často se objednává. I když je však vaše provozovna zaměřena na prodej chlazených nápojů, neznamená to, že bude potřeba výkonný drtič.

Je třeba předpokládat, že prodej výrobků z drceného ledu bude po většinu dne na průměrné úrovni, a tomuto průměru se vyplatí přizpůsobit výkon zvoleného drtiče. Nicméně je vhodné vzít v úvahu i špičky a výjimečné situace, kdy může být poptávka i několikanásobně vyšší. Pro zabezpečení i těchto situací proto můžete zvážit i pořízení o něco výkonnějšího drtiče, samozřejmě za předpokladu, že to volný prostor v areálu umožňuje.

Bezpečnost

Nezanedbatelné jsou i další vlastnosti konstrukce drtiče. Většina z nich se týká bezpečnosti, proto je dobré zvážit přítomnost i těchto prvků. Elektrické výrobníky a drtiče ledu by měly být vybaveny protiskluzovými nožičkami pro stabilní a bezpečný provoz například při umístění na kuchyňské lince. Důležitým bezpečnostním mechanismem přítomným v mnoha drtičích je automatický vypínač, který zabrání provozu přístroje, pokud zůstane řezná komora otevřená.

Kombinací všech výše uvedených praktických hledisek - výkonu, velikosti a bezpečnosti, bude možné vybrat optimální elektrický drtič ledu.

Elektrické drtiče ledu - aplikace a doplňkové vybavení

Studené nápoje, zejména drinky, ledová káva, tříšť, dezerty - to jsou produkty, pro které je drcený led nejužitečnější, i když jej lze použít i k servírování některých produktů, například mořských plodů. Pokud je podávání výše uvedených produktů a barmanské služby důležitou součástí vašeho podnikání, pak se kromě elektrického drtiče vyplatí investovat i do dalších strojů na výrobu ledu, jako je například výrobníky ledu, ledovače nebo výrobníky ledové drtě.

Takové stroje nabízejí pohodlí a umožňují rychle obsloužit mnoho zákazníků. Máte-li jakékoli dotazy týkající se elektrických drtičů nebo jiných našich výrobků, rádi vám je zodpovíme - neváhejte nás kontaktovat!