Všechny kategorie v sekci Kávovary bez mlýnku

Překapávač kávy je skvělým řešením pro stravovací zařízení, hotely nebo cateringové společnosti, které chtějí připravit větší množství kávy v krátkém čase při zachování stálé kvality a chuti. Některé modely dokáží připravit až několik desítek litrů kávy najednou. Nejvýkonnější kávovary jsou schopny uvařit až půl tisíce šálků a 20 litrů vroucí vody za hodinu. Kávovar s překapáváním jse tou správnou investicí, kdy by množství mělo jít ruku v ruce s kvalitou.

Prohlédněte si modely kávovarů na překapávanou kávu v našem internetovém obchodě s profesionálním příslušenstvím pro gastronomii. Naši poradci vám rádi pomohou vybrat to nejlepší řešení pro váš podnik!

číst dál >

Filtrační kávovary - jak fungují

Kávovar na překapávanou kávu, funguje na principu automatického přelévání horké vody přes mletou kávu. Do speciálního koše nebo dripperu se nejprve vloží papírový nebo kovový filtr. Ten pomáhá zadržet mletou kávu a poskytuje ta čirý nápoj. Poté se do filtru přidá příslušné množství čerstvě namleté kávy. Hrubost mletí kávy je třeba přizpůsobit preferované chuti a způsobu přípravy. Po přidání kávy se obvykle doporučuje jemně namočit kávová zrna do vody o teplotě nižší než vroucí, aby se uvolnilo aroma a provedl se tzv. proces rozkvětu nebo předinfúze.

Jakmile je káva řádně namočená, zalévá se mletá zrna postupně horkou vodou. Tento proces by měl probíhat rovnoměrně, aby došlo k rovnoměrnému nasycení kávy a extrakci chuti. Voda proudí přes kávu, extrahuje z ní chuť a aroma, a poté spadne do konvice nebo šálků pod kávovarem.

Proč se rozhodnout pro kávovar bez mlýnku?

  • Více chutí - překapávač kávy umožňuje přípravu kávy s různými příchutěmi a aromaty, protože můžete nastavit řadu faktorů, jako je poměr kávy a vody, teplota a doba spařování. Výsledný nápoj je základem pro vytvoření mnoha dalších druhů přidáním dalších ingrediencí.
  • Řízení procesu - tento typ kávovaru umožňuje plnou kontrolu nad procesem přípravy kávy, což baristům umožňuje přizpůsobit chuť a intenzitu nápoje individuálním preferencím zákazníka.
  • Kvalita kávy - díky možnosti nastavení optimálních parametrů spaření pomáhají kávovary typu pour-over vyrábět kávu vynikající kvality a zachovávají plný chuťový potenciál kávových zrn.
  • Estetika a rituál - vaření malého množství kávy pomocí překapávacího kávovaru může být také vizuálně přitažlivé a poskytovat jakýsi rituál, který umocňuje zážitek zákazníka. Jedná se také o tradiční způsob přípravy kávy.
  • Flexibilita – kávová konvece s překapáváním je poměrně jednoduchá na obsluhu a lze ji používat v malých i větších gastronomických zařízeních. Snadno se také čistí.
  • Efektivita - překapávací kávovar je schopen připravit najednou mnohem více kávy než jiné podobné přístroje. Menší kávovary dokáží naplnit džbánek, zatímco větší modely mohou uvařit až několik desítek litrů nápoje.

Překapávací konvice na kávu - seznamte se s výrobci

Moderní kávovar na překapávanou kávu nejen vaří kávu, ale je také jakousi atrakcí a ozdobou prostor. Dodává šálkům kávy zcela jinou vůni a chuť, což je pro opravdové znalce velmi důležité. Důležitá je však také kvalita kávovaru, aby byla zachována vysoká kvalita kávy. Proto v našem obchodě nabízíme pouze výrobky, pod kterými jsou podepsány značky známých a uznávaných výrobců ve světě baristiky. Máte tak záruku, že kávovar zakoupený u nás je dobrou investicí

Marco Beverage Systems

Profesionální kávovary vytvořený společností Marco je energeticky úsporné, přesné a zajišťuje pokaždé konzistentní přípravu kávy. Udržují přesnou a stálou teplotu vody a dávají baristovi nebo kávovaru plnou kontrolu nad procesem (nastavení síly kávy). Zároveň existují modely, které celý proces přípravy kávy pour-over zcela automatizují, jako je například kávovar Ottomatic vybavený technologií Greedy Cup, která je zodpovědná za postupné řízení spařovacích cyklů, udržování správné teploty během přípravy kávy a dokonce i extrakci.

Bravilor

Automatické vypnutí, digitální programování, indikace konce vaření a indikátor pro odstranění vodního kamene jsou jen některé z funkcí, kterými kávovary této značky disponují. Tradiční „americký“ vzhled a výkon jsou jistě vlastnosti, které se také vyplatí počítat mezi přednosti těchto kávovarů. V nabídce jsou modely, které dokáží uvařit až čtyři konvice kávy, což dává maximální výkon 224 šálků za hodinu. Použitý způsob spařování zároveň produkuje nejvyšší koncentraci kofeinu, což se projevuje intenzivním aroma kávy.

Kávovary bez mlýnku – cena

Ceny přenosných kávovarů se značně liší. Díky širokému sortimentu můžeme nabídnout menší kávovary v ceně několika tisíc i větší a výkonnější kávovary za několik desítek tísíc korun.

Tyto náklady závisí na několika faktorech, ale mezi ty nejdůležitější patří např.

  • značka a výrobce - kávovary vyráběné renomovanými společnostmi mohou být dražší vzhledem k jejich pověsti, kvalitě provedení a dalším funkcím a také prestiži, kterou přináší barové zařízení,
  • model a funkce - různé modely kávovarů na překapávanou kávu mohou mít různé funkce, například regulaci teploty, programovatelné vaření nebo vestavěné mlýnky na kávu. Čím více funkcí a možností kávovar nabízí, tím  dělá barové vybavení o něco dražší
  • kapacita a výkon - 0 kávovary s větší kapacitou, které umožňují připravit více kávy najednou, mohou být dražší než kávovary s menší kapacitou.

Který kávovar na filtrovanou kávu si vybrat? Co byste měli zvážit?

  • Velikost vašich prostor - pokud máte malé prostory, bude výhodné zvolit menší kávovar, který zabere méně místa na pultu nebo v kuchyni. U větších provozoven se vyplatí zvážit propracovanější kávovary nebo několik menších, pokud je obsluha intenzivní.
  • Kapacita - vyberte si takový překapávač kávy, který zvládne zpracovat přiměřený počet objednávek během špičky. Podívejte se na specifikace výkonu a kapacity kávovaru.
  • Funkce a možnosti - zkontrolujte, zda má kávovar všechny funkce, které potřebujete k přípravě různých druhů kávy, například možnost přípravy esence, mléčné kávy nebo přístroje, které umožňují nastavit teplotu a dobu přípravy.
  • Snadné použití - ujistěte se, že se kávovar s překapáváním snadno používá, a to jak pro zaměstnance, tak pro zákazníky, kteří mohou mít ke kávovaru přístup, pokud je umístěn ve veřejné části provozovny.
  • Provozní náklady - podívejte se na náklady spojené s provozem kávovaru, jako jsou náklady na kávu, filtry, náhradní díly a údržbu. Vyberte si kávovar, který bude ekonomicky výhodný pro dlouhodobé používání.