Kráječe chleba jsou užitečným zařízením, které využívají zejména obchody, restaurace, cateringové společnosti, pekárny nebo zařízení hromadného stravování, jako jsou školní a zaměstnanecké jídelny. Gastro kráječe chleba umožňují pohodlné krájení tvrdého chleba, celozrnného chleba i měkkého toustového chleba. Umožňují rozdělit chléb na rovnoměrné plátky a také nastavit tloušťku plátků podle druhu podávaného jídla.

Sortiment společnosti Gastromania zahrnuje jak malé kráječe chleba pro domácí použití, tak i mnoho velkých automatických kráječů chleba. Kromě kráječů jsme se postarali o to, aby bylo k dispozici i příslušenství, jako jsou vyvýšené nožičky pro volně stojící stroje nebo police, na které lze umístit krájené výrobky.

číst dál >

Kráječe chleba – typy

Hlavním parametrem, který rozhoduje o koupi kráječe, je obvykle jeho velikost.

V nabídce máme tyto nářezové stroje:

  • malé ruční kráječe chleba - snadno a příjemně se používají. Jsou ideální pro malé snídaňové bary nebo restaurace;
  • elektrické stolní kráječe - zabírají o něco více místa než jejich předchůdci. Jsou obvykle vyrobeny z nerezové oceli a nabízejí efektivní a přesné krájení;
  • velké volně stojící kráječe - jedná se o pokročilé kuchynské stroje, které nabízejí nejvyšší kapacitu a řadu dalších funkcí.

Náš sortiment zahrnuje také horizontální kráječ chleba pro pekárny. Tento gastro kráječ chleba je ideální také pro cukrárny, protože jej lze použít například k porcování dortů.

Na co si dát pozor při výběru kráječů chleba pro gastronomii? 

Gastronomické stroje, jako je například kráječe chleba, se liší podle jednotlivých parametrů. Při výběru výrobku stojí za to věnovat pozornost faktorům, jako jsou např: 

  • maximální délka a výška bochníku, který lze krájet;
  • vnější rozměry zařízení, aby se dokonale vešlo do dostupného prostoru;
  • kapacita a doba krájení chleba - udávaná v sekundách potřebných ke krájení chleba a počtu bochníků, které lze nakrájet za hodinu;
  • výkon stroje - ten ovlivňuje cenu zařízení, ale může také určovat schopnost krájet rychleji a efektivněji, včetně tvrdších cukrářských výrobků;
  • nastavení tloušťky krájení nebo rozteče řezných nožů, které udávají, jaký může být rozsah krájení nebo tloušťka plátků.

Stroj na krájení chleba – doplňující funkce

Kráječe pro gastronomii mohou mít řadu dalších funkcí nebo vybavení, které mají zefektivnit práci. Často také umožňují lepší ochranu stroje, krájeného produktu i osoby obsluhující zařízení. Patří mezi ně např:

  • protiskluzové nožičky, na kterých kráječ stojí, nebo v případě malých modelů přísavky;
  • vestavěná kolečka, díky nimž je kovový stroj na krájení chleba mobilní;
  • ochrana proti náhodnému spuštění nebo automatickému vypnutí po ukončení provozu - zajišťuje bezpečnost osob pracujících v kuchyni i ochranu zařízení; 
  • možnost vestavby - kráječ chleba může být vestavěný, je však třeba dbát na zajištění dostatečného větrání. Je také možné použít vozík, na kterém se chlebový stroj přepravuje.

Kráječ chleba pro gastronomii - promyšlený nákup elektrického kráječe chleba 

Materiál pouzdra by měl být odolný. Na druhou stranu části, které přicházejí do styku s potravinami, jako jsou nože, by měly být nejlépe vyrobeny z nerezové oceli. Příjemným doplňkem jsou kartáče, které čistí pás od drobků, nebo páky, které nevyžadují další olejování. Některé modely mají také zásuvku na drobky.

Ať už potřebujete profesionální kráječ chleba pro obchod, nebo potřebuje Vaše malá prodejna kráječ chleba, z naší nabídky si určitě vyberete. Doporučujeme Vám prohlédnout si náš sortiment!