Nářezové stroje na sýry jsou nepostradatelné v obchodech s potravinami, velkých gastronomických zařízeních i malých cateringových firmách. Jsou určeny k efektivnímu a přesnému krájení různých druhů sýrů - s různým stupněm tvrdosti nebo křehkosti.

Nářezové stroje na sýry zajišťují bezpečné používání a snadno se obsluhují a čistí. Výběr vhodného kráječe by se měl řídit jeho parametry a potřebami konkrétní provozovny. Doporučujeme vám prozkoumat širokou nabídku zařízení v Gastromanii.

číst dál >

Na co se zaměřit při výběru kráječe sýra?

V Gastromanii je k dispozici široká škála kráječů sýra od známých výrobců, jako jsou MA-GA, Bizerba nebo Asber. Nejdůležitějším faktorem, který rozhoduje o tom, jaký kráječ sýra si vybrat, je jeho použití. Níže jsme pro vás připravili několik tipů, které vám pomohou najít nářezový stroj na sýr splňující vaše specifické požadavky.

Typ kráječe

V nabídce našeho internetového obchodu jsou:

  1. ruční kráječe sýra- malé a kompaktní, ideální pro použití v malých gastronomických zařízeních nebo v domácnostech;
  2. poloautomatické kráječe - s vyšší úrovní účinnosti ve srovnání s ručními kráječi a s asistovaným ručním režimem. Jsou ideální pro obchody s potravinami;
  3. automatické kráječe- ideální pro supermarkety, stravovací zařízení, protože jsou funkční, rychlé a účinné.

Kromě toho nabízíme také příslušenství, jako jsou plátkovací dráty a strouhací stroje na měkké sýry, např. mozzarellu a jiné sýry na pizzu. Kromě toho je k dispozici příslušenství pro krájení sýrů nebo zpracování zeleniny.

Parametry kráječe

Při výběru cateringových strojů na krájení se vyplatí věnovat pozornost parametrům, jako jsou:

  • průměr nože - v malých obchodech jsou nejoblíbenější kráječe sýra s průměrem nože do 250 mm, zatímco v supermarketech je to nad 250, obvykle kolem 300 mm.
  • tloušťka plátků - u sýrů je důležité, jak silný má být plátek; jednotlivé kráječe sýrů nabízejí možnost krájení v určitém rozmezí, např. 0-24 mm; 0-16 mm nebo 0-8 mm;
  • sklon podávacího stolu vůči noži - může být například 25 nebo 45 stupňů;
  • rozměry podávacího stolu - ty závisí zejména na typu krájených výrobků; v případě kráječů sýrů jsou nejčastější rozměry 200 x 200 mm; 220 x 200 mm nebo 300 x 250 mm.
  • rozměry strojů - ty jsou důležité v každé menší prodejně a restauraci, aby se zařízení dokonale vešlo do dostupného prostoru.

Doplňující funkce kráječe

Kráječe pro gastronomii mohou být vybaveny dalšími funkcemi, které usnadňují každodenní používání stroje. Mezi ně mohou patřit:

  • vestavěný brusič – nářezový stroj na sýr, který je jím vybaven, vyžaduje méně pozornosti, pokud jde o údržbu, a zůstává déle ostrý;
  • ovládací panel – umožňuje rychlou volbu různých rychlostí pojezdového stolu, nebo nastavení délky zdvihu během provozu;
  • počítání plátků - možné v automatickém i ručním režimu. Usnadňuje krájení přesně takové porce sýra, jakou potřebujete;
  • doplňující bezpečnostní funkce - např. detekce nedostatku krájeného materiálu nebo automatické spínače, které v případě potřeby kráječ zastaví.

Jaký by měl být dobrý kráječ sýra?

Nejlepší nářezové stroje sýra pro gastronomii by měly být vyrobeny převážně z nerezové oceli.  Tento materiál zaručuje rychlé čištění, je odolný vůči korozi nebo čisticím prostředkům a nereaguje s potravinami. Díky tomu je v kuchyni nebo v cateringu nepostradatelný.

Kuchynské stroje teflonovým povrchem se také skvěle hodí do prostor pro přípravu potravin. Teflonové povrchy zajišťují, že se zařízení snáze udržuje v čistotě. Potraviny se na ně nelepí, takže poskytují pohodlné a estetické krájení, navíc jsou hygienické a odolné.

Gastro nářezový stroj na sýr by měl pracovat dostatečně tiše, aby nerušil ostatní zaměstnance kuchyně nebo obchodu. Nabízíme také tiché modely, které lze pohodlně používat po dlouhou dobu.

Ať už potřebujete poloautomatický nebo automatický kráječ, doporučujeme Vám vybrat si výrobek z naší nabídky Gastromania. Dbáme na sortiment od osvědčených výrobců a nabízíme pouze profesionální kráječe pro gastronomii.