-
Multifunkční pánev 490x310x195 mm | BARTSCHER, 150340
bez DPH: s DPH: -
Multipánev 550 mm | HENDI, 239605
bez DPH: s DPH: -
Multipánev 400 mm | HENDI, 239506
bez DPH: s DPH: -
Elektrická pánev, sklopná, 36 l, 6 kW | EGAZ, PE-1
bez DPH: s DPH: -
Elektrická multifunkční pánev 55 cm | BARTSCHER, A150155
bez DPH: s DPH: -
Elektrická pánev, sklopná, 72 l, 12 kW | EGAZ, PE-2
bez DPH: s DPH: -
Elektrická multifunkční pánev 41 cm | BARTSCHER, A150114G
bez DPH: s DPH: -
Elektrická pánev 37 l | KROMET, 000.PE-025P
bez DPH: s DPH: -
Elektrická univerzální pánev, Ø 41 cm | BARTSCHER, Grande
bez DPH: s DPH: -
Multifunkční pánev 500x470x190 mm | BARTSCHER, 150121
bez DPH: s DPH: -
Elektrická smažící pánev 50 l | KROMET, 700.PE-03
bez DPH: s DPH: -
Plynová pánev, 340x540x300 mm | HENDI, Bake Master Mini
bez DPH: s DPH: -
Sklopná pánev na podstavci | STALGAST, 778002
bez DPH: s DPH: -
Plynová pánev, 650x540x300 mm | HENDI, Bake Master Maxi
bez DPH: s DPH: -
Pánev TB1100, 700x540x70 mm | BARTSCHER, 106204
bez DPH: s DPH: -
Elektrická smažící pánev 80 l | KROMET, 900.PE-05Ex
bez DPH: s DPH:
Pánve sklopné
(220)Všechny kategorie v sekci Pánve sklopné
Pánve sklopné patří do sortimentu zařízení určeného pro smažení v nízké hladině tuku. Pánve používané v profesionálních kuchyních, restauracích, školních a závodních jídelnách, hotelech a všude tam, kde je zapotřebí většího výkonu v souvislosti s větším počtem porcí určených ke smažení např. bramborové placky, míchaná vejce, smažené brambory, maso, klobása a také na vaření tekutých potrav jako je např. guláš atd. Velkokapacitní pánve v závislosti na modelu mají mělké nebo hluboké smažící mísy s velkým povrchem dna, které jsou ohřívané elektrickým proudem nebo plynem. Smažící pánve jsou vybaveny obvykle shora uzavíratelným sklopným víkem, které usnadňuje proces vaření a její tvar umožňuje sběr kondenzátu.
Ve všech výklopných pánvích je smažící mísa sklopná, díky páce, ručnímu šnekovému převodu nebo elektrickému šneku, díky čemuž vylévání a mytí zařízení je snadnější a při práci pohodlnější. Konstrukce profesionální gastronomické pánve má ergonomický lépe řešené detaily a celkové provedení z nerezové oceli zajistí velmi snadnou údržbu.
Konstrukce profesionální gastronomické pánve
Jak je uvedeno výše multifunkční pánve jsou standardně vyrobené z vysoce kvalitní nerezové oceli nejčastěji typu AISI 304. Smažicí mísa, u většiny pánvi v tomto sortimentu je vyrobená z nerezové oceli, ale na trhu jsou také smažící mísy, které jsou vyrobeny z litiny nebo kvalitní kovové slitiny umožňující snadné rozložení tepla. Ve starších modelech topné spirály byly umístěné těsně pod dnem mísy – v důsledku čehož docházelo k nesprávnému rozkládání tepelné energie, což mělo za následek poměrně časté připálení pokrmu na dně mísy. V novějších modelech pod dnem mísy z nerezové oceli, litiny nebo kovové slitiny se umísťuje hliníková deska, která pomáhá odebírat teplotu a zároveň rovnoměrně rozkládat teplo po celé ploše. Prodáváme také modely pánve pro smažení bez tuku, nebo při velmi malém množství tuku. Smažící mísy těchto druhu pánví mají velmi hladký povrch a jsou vyrobené z velmi tlusté kovové vrstvy, aby nedošlo k poškození povrchu mísy při teplotě dosahujících až 300 ºC. Velkokuchyňské pánve mohou být dodávány k montáží tzv. varným blokům nebo varných ostrovech (řada 700 nebo řada 900). Existují také verze volně stojící připevněné ke stěně nebo umístěny centrálně. Nejprodávanější jsou pánve o objemu od 37 do 80 litrů, ale ne zřídka se dodávají i menší pánve (používané ve venkovních prostorech nebo na rautech) a větší pánve jsou používané v průmyslových závodech.
Ergonomie práce na pánvi určené do velkokapacitních kuchyní
Proces smažení v multifunkčních pánvích probíhá standardně v teplotě od 160 do 220 ºC. Vzhledem k vysoké teplotě, objemu horkého tuku ale také ergonomie práce, musí zařízení splňovat následující podmínky:
- musí být vyrobené z bezpečných materiálů, které odpovídají konkrétním atestům a podmínkám pro přímý kontakt s potravinami
- doba ohřevu tuku na 180 ºC nesmí být delší než 30 minut
- zařízení musí mít možnost přesné regulace teploty
- možnost umístění do varného bloku
- snadné sklápění smažící mísy a vyústění pro výlev
- rovný povrch smažící mísy – nerovný povrch je příčinou stékání oleje do hlubších míst pánve
- rovnoměrnost teploty na celém povrchu dna pánve. Doporučuje se, aby rozdíl mezi kterýmkoli bodem v pánvi nebyl vyšší než 25 ºC.
- hloubka mísy měla by mít 100-150 mm což umožňuje snadný přístup ke smažené potravě
Měření a vyhodnocení výkonů elektrické pánve a plynové pánve
Chcete-li zkontrolovat správnost rozložení teploty pánve a její výkon, můžete provést jednoduchý test se smažením bramboráku. Potřebujete si připravit těsto na bramborové placky: 1 kg brambor nastrouhané na pyré, 0,1 kg mouky, 1 vejce a sůl. Rovnoměrně smažit 12 ks bramborových placek, které současně dejte na dno smažící mísy. Poznamenejte si čas smažení v jednotlivých bodech pánve a na základě toho si nastavte průměrný výkon pánve v kusech na hodinu. Rozdíl mezi časem smažením každého z 12 bramboráků nesmí být větší než 10%.