Hrnce Stalgast jsou určeny pro provozovny, které vyžadují, aby jejich kuchyňské vybavení bylo vyrobeno z nejkvalitnějších materiálů, s využitím moderních technických řešení. V této kategorii najdete hrnce různých velikostí a objemů od tohoto uznávaného polského výrobce, který vyrábí i další gastronomické vybavení. Všechny se vyznačují použitím vynikající nerezové oceli a hliníku, jsou odolné, ergonomické a lze je použít na jakémkoli typu sporáku.

číst dál >

Cateringové hrnce od společnosti Stalgast

Hlavním rysem každého hrnce Stalgast je kvalita zpracování a vynikající nerezová ocel. Nádobí se dodává v mnoha různých variantách, které umožní přizpůsobit používané gastro hrnce každé kuchyni nebo podniku. Výrobce rozdělil hrnce Stalgast do tří řad. Zde je uvedeno, čím se jednotlivé řady vyznačují:

  • Řada Gredil - hrnce vybavené vícevrstvým sendvičovým dnem, vícebodovým upevněním a zesílenými, nýtovanými úchyty, které se nezahřívají. Hrnce této řady jsou dodávány s poklicí;
  • Premium Line - hrnce s kapslovým vícevrstvým dnem, zesílenými nýtovanými uchy a pokličkami, které lze zakoupit samostatně;
  • Comfort Line - nerezové gastro hrnce s vícevrstvým sendvičovým dnem a možností dokoupení poklice.

Náš sortiment hrnců značky Stalgast doplňují výrobky se specifickým určením a funkcemi - nabízíme hrnce s kohoutkem na cedění velkého množství zeleniny, hrnce na dušení a vložky na vaření těstovin.

Hrnce Stalgast jsou k dispozici v celé řadě velikostí, takže je lze snadno přizpůsobit potřebám konkrétní kuchyně. S ohledem na výšku rozlišujeme hrnce:

  • nízké - díky větší šířce a tím i povrchu, na kterém se jídlo ohřívá, jsou ideální pro dušení a pomalé vaření. Jsou vhodné na vaření gulášů, dušení masa a zeleniny. V případě, že potřebujete připravit menší porce pokrmu - použití velkého hrnce pak není praktické, mimo jiné proto, že je pak obtížnější jej mýt;
  • střední - jedná se o nejuniverzálnější a nejužitečnější hrnce, které lze použít téměř na všechno. Polévky, omáčky, dušené maso - to vše lze připravit efektivně a v množství odpovídajícím alespoň několika porcím;
  • vysoké - jsou nejlepší volbou pro velké gastronomické provozy. Velká kapacita umožňuje připravit téměř jakýkoli pokrm ve velkém množství. Užší provedení zajišťuje, že omáčka nebo jiné tekutiny vytvořené během vaření proniknou rovnoměrně do celého pokrmu a dodají mu plnou chuť.

Nádobí Stalgast - pro plynové, sklokeramické a indukční sporáky

Nerezová ocel používaná k výrobě nádobí Stalgast se vyznačuje vysokou odolností proti poškrábání a snadnou údržbou. Zvláštní pozornost si  zaslouží specifická vícevrstvá konstrukce dna hrnců Stalgast. Dno sendvičového typu se stejně jako dno kapslové skládá ze dvou vrstev nerezové oceli, mezi nimiž je hliníkové jádro.

Díky kvalitní nerezové oceli jsou hrnce odolné proti poškození, snadno se čistí a jsou vhodné pro použití na indukčních sporácích. Hliník zase zajišťuje vynikající rozložení tepla po celém povrchu dna. To znamená rychlejší vaření, nižší spotřebu energie a menší riziko připálení potravin. Všechny hrnce gastro stalgast této kategorie lze bez problémů používat na sklokeramických, plynových nebo indukčních sporácích.

Čištění a údržba nádobí z nerezové oceli

Snadné čištění je jednou z předností nádobí  značky Stalgast. Díky materiálu, z něhož je vyrobeno, je vysoce odolné vůči změně barvy způsobené stykem s potravinami. Přesto se vyplatí znát podrobnosti o údržbě, aby Stalgast hrnce  vydržely v dobrém stavu ještě déle. Všechny hrnce Stalgast lze mýt v profesionální myčce nádobí pro gastronomii a to i běžně dostupnými čisticími prostředky.

Bez ohledu na kvalitu materiálů a zpracování však může při dlouhodobém kontaktu s kyselinou citronovou, octem, solí nebo tvrdou vodou hrnec stalgast změnit barvu.  To nemá negativní vliv na přípravu pokrmů, ale rozhodně není esteticky příjemné. Za zmínku stojí rada, že sůl by se neměla sypat do hrnce před tím, než se voda uvaří a neměla by se sypat ani do hrnce  prázdného.

Pokud však již došlo ke změně barvy, lze k  čištění použít speciální čisticí prostředky obsahující lehké kyseliny. Vyhněte se drátěným kartáčům a silným čisticím prostředkům, zejména pokud jsou určeny k čištění jiných kovů než nerezové oceli. Při vaření používejte dřevěná a silikonová míchadla, která ochrání dno hrnců před poškrábáním. Je důležité také zmínit jednu bezpečnostní zásadu, která může ochránit hrnec stalgast před pádem na zem a poškozením a kuchaře před popálením. Hrnce Stalgast, zejména ty největší, by se měly vždy přenášet tak, že se oběma rukama drží za obě ucha. Dodržováním těchto rad budete moci udržet hrnce Stalgast ve výborném stavu po dlouhou dobu.

Jak vybrat správné nádobí z nerezové oceli?

I když jsou si gastro hrnce Stalgast hodně podobné, každý je určený k různým potřebám gastronomických provozů. Nabídka tohoto výrobce je navíc široká, takže výběr sady vhodných hrnců není vždy jednoduchá.

Velikost hrnce by měla být jednou z klíčových kritérií výběru. Měla by se zohlednit možnost potřeby připravit velké množství potravin najednou. V takovém případě byste se rozhodně měli rozhodnout pro hrnce Stalgast s velkou kapacitou. Mezi hrnci najdete modely s objemem až 95 litrů. V opačném případě vám postačí malý a středně velký hrnec Stalgast. Přesto je lepší mít po ruce pestrý výběr hrnců, už jen kvůli pohodlí při přípravě různých pokrmů. Dalším aspektem, který souvisí s velikostí hrnce, je nutnost přizpůsobit jej velikosti prostor. V menších  kuchyních budou velké hrnce působit rušivě a manipulace s nimi bude obtížná, nebo dokonce nebezpečná.

Je také dobré věnovat pozornost příslušenství - hrnce Stalgast s kohoutkem, vložky pro přípravu těstovin, volitelné poklice - stojí za to zvážit nákup některých z nich v závislosti na potřebách kuchyně. Poklice se budou hodit například při potřebě dušení potravin.

Proč je správný hrnec pro gastronomii důležitou investicí?

Mnohé hrnce z nerezové oceli se od sebe na první pohled neliší. Jsou ale věci, které nejsou na první pohled viditelné, jako je konstrukce dna nebo jiné vlastnosti, které ovlivňují, jak bude nádobí fungovat v gastronomickém zařízení. Právě tyto detaily při každodenním intenzivním používání po několik měsíců a let dělají z nádobí úspěšnou investici.

Značka hrnců Stalgast věnuje pozornost všem otázkám ergonomie a produktivity, které jsou v tomto odvětví tak důležité. Pohodlné, nezahřívající se, bezpečnostní úchyty pro přenášení hrnců budou neocenitelné, zejména u větších modelů. Tepelná vodivost hliníku a odolnost nerezové oceli byly zkombinovány tak, aby bylo dosaženo rychlejší a úspornější přípravy pokrmů se snadnou údržbou a možností použití na jakémkoli typu sporáku. K dispozici jsou různé řady velikostí nádobí, které vám umožní vybrat si hrnce Stalgast odpovídající rozměrům vaší kuchyně a potřebám vašeho podniku. Díky všem těmto vlastnostem se rozhodně vyplatí zvážit nákup hrnců pro gastronomii z dané kategorie.

Pokud stále váháte, zda si koupit ty správné hrnce Stalgast pro svou firmu, neváhejte nás kontaktovat. Rádi Vám poskytneme veškeré potřebné informace.