-
Krájecí kotouč na kostičky 8 mm | SAMMIC, 1010362
bez DPH: s DPH: -
Krájecí kotouč na kostičky 10 mm | SAMMIC, 1010363
bez DPH: s DPH: -
Mřížka na kostky ke krouhači - FMC-14D - 14 mm | HENDI, 1010364
bez DPH: s DPH: -
Mřížka na kostky ke krouhači - FMC-10D - 10 mm | HENDI, 1010363
bez DPH: s DPH: -
Mřížka na kostky ke krouhači FMC-8D - 8 mm | HENDI, 1010362
bez DPH: s DPH: -
Sada disků na kostičky 10x10x10 mm | ROBOT COUPE, 28112
bez DPH: s DPH: -
Sada disků na kostičky 20x20x20 mm | ROBOT COUPE, 28114
bez DPH: s DPH: -
Sada disků na kostičky 5x5x5 mm | ROBOT COUPE, 28110
bez DPH: s DPH: -
Sada disků na kostičky 14x14x14 mm | ROBOT COUPE, 28113
bez DPH: s DPH: -
Sada disků na kostičky 50x70x25 mm (salát) | ROBOT COUPE, 28180
bez DPH: s DPH: -
Disk kostičkovač 20x20 mm | RM GASTRO, D20x20 SX
bez DPH: s DPH: -
Disk ke krájení hranolek 10 x 10 mm | ROBOT COUPE, 28135
bez DPH: s DPH: -
Kráječ kostek 20x20 mm | FEUMA, 7111040
bez DPH: s DPH: -
Disk kostičkovač 16x16 mm | RM GASTRO, D16x16 SX
bez DPH: s DPH: -
Krájecí kotouč kostkovací 10x10x10 mm | MA-GA, 6230/1
bez DPH: s DPH: -
Disk kostičkovač 10x10 mm | RM GASTRO, D10x10 SX
bez DPH: s DPH: -
Disk kostičkovač 8x8 mmpro ZK-50 | REDFOX, D8x8
bez DPH: s DPH: -
Mřížka ke krájení na krájení kostek 25x25 mm | HÄLLDE, 37194
bez DPH: s DPH: -
Kráječ kostek 10x10x8 mm | FEUMA, 7113041
bez DPH: s DPH:
Kostkovací kotouče
(98)V obchodě Gastromania.cz nabízíme široký sortiment krájecích kotoučů pro krouhače, které umožňují přesné krájení zeleniny na kostičky. Kotouč na kostičky je příslušenství, které je nepostradatelné v každé profesionální kuchyni, kde je čas na přípravu pokrmů velmi důležitý. Tyto kostkovací kotouče se vyznačují různými průměry, rozměry získaných kostek a možností jejich použití v modelech gastronomických krouhačů, které jsou k dispozici v našem obchodě.
Stroje na zpracování zeleniny se správným řezným kotoučem jsou v odvětví HoReCa nezbytné a možnost krájet zeleninu na kostičky s jejich pomocí výrazně urychluje každodenní práci v kuchyni. Krájecí kotouče zeleniny jsou ideální pro získání stejnoměrných kousků zeleniny, což přispívá k estetice pokrmů i k jejich rovnoměrné tepelné úpravě.
Na co se zaměřit při nákupu krájecích kotoučů?
Každý výrobce krouhačů zeleniny uplatňuje své vlastní normy týkající se kotoučů, což znamená, že výběr správného příslušenství pro váš stroj nemůže být náhodný. Gastrokotouče jsou určeny pouze pro spotřebiče dané značky- například kotouče do gastro krouhače Hendi budou kompatibilní pouze se spotřebiči Hendi.
Důvodem je nejen rozdíl v rozměrech, ale také ve způsobu montáže - každý disk má specifický typ montážní patice, která se u jednotlivých výrobců liší. Při nákupu kotoučů je také důležité věnovat zvláštní pozornost modelu a roku výroby stroje - opět mohou existovat značné rozdíly v kompatibilitě.
Krájecí kotouče se nejčastěji vyrábějí z nerezové oceli, hliníku nebo hliníkových slitin. Je však třeba mít na paměti, že hliníkové kotouče nejsou vhodné pro mytí v profesionálních myčkách, protože silné chemikálie mohou poškodit jejich povrch. Za zmínku také stojí, že samotné nože jsou vyrobeny z nerezové oceli a u některých modelů je lze vyměnit, což usnadňuje jejich používání.
Jak funguje krájecí disk profesionálního krouhače zeleniny?
Krájecí kotouče v profesionálních krájecích strojích jsou souborem vzájemně se doplňujících součástí, které zajišťují rychlé a přesné krájení výrobků. Nejčastěji se tyto sady skládají ze dvou nebo tří kotoučů, z nichž každý má jinou funkci. První kotouč funguje jako standardní nůž, který krájí zeleninu na silnější plátky o šířce 5 až 10 mm. Nakrájený plátek pak prochází dalším kotoučem vybaveným sadou nožů uspořádaných do charakteristické mřížky - obvykle ve tvaru čtverců o rozměrech od 5x5 mm do 10x10 mm. Díky odstředivé síle se plátek protlačí přes mřížkované nože a tím vznikne rovnoměrně nakrájená kostka.
Kostkovací kotouče - pokud je dokonalý tvar důležitý
Krájecí kotouče jsou mimořádně všestranným nástrojem, který se používá v mnoha aspektech přípravy potravin. Pomocí takto vybaveného krouhače lze rychle a efektivně nakrájet zeleninu, což je velmi důležité, když je třeba v kuchyni v krátkém čase připravit mnoho zeleninových pokrmů. Na výběr jsou kotouče na kostky, ty vytvářejí kostky o straně 5 až 25 mm, ale také kotouče, které sekají na kostky méně pravidelného tvaru.
Kuchynské stroje pro gastronomii vybavené tímto kotoučem umožňují získat kousky konzistentní, opakovatelné velikosti, což má pozitivní vliv na prezentaci zeleninových pokrmů. V profesionálních kuchyních, kde jde o čas, urychlují krájecí kotouče proces přípravy surovin na saláty, polévky nebo hlavní chody . Díky rozmanitosti dostupných kotoučů je lze přizpůsobit specifickým potřebám každé kuchyně.
Krájecí kotouč - nezbytné příslušenství pro krouhač
Krájecí kotouč je klíčovou součástí krouhače, která ovlivňuje kvalitu řezání. Při vkládání zeleniny do stroje vykonává kotouč rychlé pohyby a přesně krájí suroviny. V kombinaci se správným otáčením umožňuje kotouč získat dokonalé kousky zeleniny v krátkém čase.
Za zmínku stojí také snadná instalace a demontáž kostkovacích kotoučů ze stroje, což usnadňuje čištění a údržbu. Pravidelná péče o kotouč na kostku zajišťuje dlouhodobé používání a trvale uspokojivé pracovní výsledky.
V obchodě Gastromania.cz najdete nejen krouhače a kotouče na krájení zeleniny na kostičky, plátky a jiné, ale také další vybaveni kuchyne, které usnadňuje práci v profesionální kuchyni. Doporučujeme Vám proto podívat se i do dalších kategorií našeho obchodu. Rychlé dodání, plná podpora při výběru produktů a rozmanité vybavení profesionálních kuchyní - na to se můžete při nákupu v našem obchodě vždy spolehnout.