Příprava pokrmů vyžaduje použití různých pomůcek, které celý proces zefektivňují - patří mezi ně například gastro kotouče do krouhačů zeleniny. Díky nim je příprava pokrmů rychlá, což snižuje časovou náročnost vaření. Disky ke krouhači zeleniny zajišťují přesné a rychlé krájení surovin.

číst dál >

Na co si dát pozor při výběru řezných kotoučů do krouhačů?

Při výběru kotoučů do krouhačů je vhodné věnovat pozornost několika klíčovým aspektům, které vám budou vyhovovat.

  • Materiál konstrukce - například nerezová ocel je trvanlivá, odolná proti korozi a snadno se čistí. Je to jedna z nejlepších voleb pro dlouhodobé používání.
  • Účel - můžete si zakoupit kotouče k kráječům pro různé tloušťky plátků, např. tenké na chipsy nebo o něco větší na saláty. Některé naopak slouží ke strouhání, tj. krájení na velmi malé kousky (obvykle proužky).
  • Velikost a kompatibilita - ujistěte se, že jsou výrobky kompatibilní s vaším krouhačem. Zkontrolujte rozměry a systém upevnění disků, abyste ze svého stroje na zpracování zeleniny dostali maximum.
  • Snadné čištění - nasaďte disky, které se snadno udržují. Nejlepší budou ty, které lze mýt v myčce. Ujistěte se, že na nich nejsou těžko přístupná zákoutí, kde by se mohly hromadit zbytky jídla.
  • Ostrost a trvanlivost - dobrý kotouč by měl být ostrý a zachovat si své řezné vlastnosti po dlouhou dobu. Vybírejte výrobky uznávaných a důvěryhodných značek, abyste si mohli dlouho užívat jejich trvanlivosti a výkonu.

Nerezový krouhací kotouč

Nerezový kotouč k kráječi je koupí, která zajišťuje dlouhou dobu používání. Tento výrobek se vyznačuje mimořádnou odolností vůči korozi a mechanickému poškození. Díky tomu bude ideální pro každodenní použití v kuchyni i v restauracích.

Jednou z největších výhod nerezových kotoučů je, že je lze mýt v myčce nádobí, takže se mnohem lépe udržují v čistotě. Toto řešení šetří váš čas a zajišťuje hygienickou přípravu pokrmů.

Nerezová ocel navíc zaručuje ostrost a přesnost krájení. To se projevuje v lepší kvalitě a estetice připravovaných pokrmů. Výběrem nerezových krouhacích kotoučů investujete do spolehlivého nástroje, který vám usnadní každodenní rutinu - jak profesní, tak soukromou.

Krouhací kotouče - použití

Řezné kotouče k kráječům mají širokou škálu použití. Snadno s nimi nakrájíte zeleninu na různé tvary a velikosti - získáte například tenké plátky, ideální pro zdobení pokrmů. Skvěle se hodí také na krouhání zelí.

Kromě toho lze kotouče k kráječům v závislosti na typu použít k sekání tvrdých produktů, například ořechů. Takto je můžete rychle a pohodlně nasekat na malé kousky, které jsou ideální pro přidání do koláčů, dezertů nebo salátů.

Jiné kotouče jsou určeny speciálně k mletí sýrů. To se hodí zejména při přípravě pizzy, těstovin nebo zapékaných pokrmů. Jemné hobliny se rovnoměrně roztaví a vytvoří na povrchu pokrmu chutnou vrstvu.

Nezapomeňte však vždy používat jak profesionální kotouče do krouhačů zeleniny, tak veškeré kuchyňské stroje v souladu s pokyny dodanými s výrobkem. Tímto způsobem zajistíte efektivní a bezpečné používání.

Krájecí kotouče a další produkty z naší nabídky

Srdečně Vás zveme k prohlídce naší nabídky. Zahrnuje různé typy gastronomických strojů a kuchyňského příslušenství. Sortiment zahrnuje krouhače zeleniny a další zařízení od uznávaných značek. Usnadní Vám přípravu nejrůznějších pokrmů. Nabízíme výrobky z odolných materiálů, které jsou ideální pro přesné krájení a strouhání surovin. Díky pečlivě vybrané nabídce si u nás jistě vyberete. Vítejte!