Jaký kávovar si vybrat? Žebříček profesionálních kávovarů

Profesionální kávovar je srdcem každé kavárny nebo restaurace - přímo ovlivňuje chuť kávy i spokojenost zákazníků. Přemýšlíte, jaký je nejlepší kávovar pro vaší provozovnu? Připravili jsme pro vás průvodce nákupem profesionálních kávovarů dostupných na trhu. Představíme vám také některé z našich kultovních záležitostí. Doufáme, že vám naše analýza pomůže vyřešit vaše požadavky - a vytvořit si vlastní žebříček kávovarů! Zveme vás k dalšímu čtení.

Kávovar - jaký vybrat ten správný a proč je to tak důležité?

Výběr správného kávovaru má přímý vliv na kvalitu a chuť kávy podávané ve vašem podniku. Profesionální kávovary zajistí optimální podmínky pro přípravu kávy, díky čemuž z kávových zrn získáme plné aroma a hloubku chuti. Tam, kde zákazníci ochutnají kávu špičkové kvality, tam se budou rádi vracet. Tímto si vybudujete základnu věrných zákazníků.

Investice do dobrého vybavení a tedy i do dobrého kávovaru je jedním z prvků úspěchu v gastronomii. Kvalitní vybavení nejenže zlepšuje kvalitu podávaných nápojů, ale má vliv i na efektivitu personálu a prestiž podniku. Intuitivní ovládání a spolehlivost kávovaru umožňuje baristům soustředit se na přípravu dokonalé kávy, než na řešení technických problémů. Pokud si vyberete fenomenální model, například kávovar v retro stylu, přilákáte mnoho zvědavých pohledů, někdy i zpoza výlohy.

Dobrý kávovar znamená také rychlejší obsluhu zákazníků - minimalizuje čekací doby na objednávky. To zvyšuje spokojenost hostů a ovlivňuje pozitivní hodnocení podniku - nejen mezi hosty, ale také ta na Googlu. Výběrem správného kávovaru investujete do kvality podáváné kávy, efektivity, spokojenosti svého týmu a do své image.

Kávovar - který je nejlepší? Typy kávovarů.

Jaký kávovar je nejlepší pro váš podnik? Na trhu jsou různé typy kávovarů, z nichž každý nabízí jedinečné funkce a výhody. Níže uvádíme přehled hlavních typů kávovarů, který vám pomůže rozhodnout se pro ten správný.

a) Pákové kávovary

Pákové kávovary jsou tradiční přístroje, které jsou ceněny hlavně profesionálními baristy. Umožňují plnou kontrolu nad procesem přípravy kávy. Baristé mají plný prostor pro získání hloubky chuti a aroma ze samotných kávových zrn. Díky manuálnímu ovládání lze upravovat parametry, jako je síla kávy nebo doba extrakce a vytvářet tak nápoje dokonale přizpůsobené preferencím zákazníků. Jsou ideální pro přípravu všech klasických káv, včetně těch mléčných, jako je například latte macchiato. Pokud vás tyto kávovary zaujaly, zjistěte si u nás více informací.

b) Automatické kávovary

Automatické kávovary jsou rychlé a pohodlné v užívání. Jsou vynikající volbou pro prostory s velkou návštěvností. Umožňují přípravu klasických nápojů pouhým stisknutím tlačítka. Díky vybavení mlýnkem poskytnete svým zákazníkům chuť čerstvě namletých kávových zrn - automatika kávovaru v žádném případě neubírá na "wow" efektu. Programovatelnost vám navíc umožní snadno přizpůsobit parametry, jako je síla kávy nebo množství mléka, požadavkům a preferencím vašich zákazníků. Naše modely najdete v kategorii automatických kávovarů.

c) Kávovary s filtrem

Překapávače kávy jsou určeny k přípravě velkého množství kávy v krátkém čase. Překapávač kávy je jednoduchý na obsluhu a údržbu. Dobře funguje v místech s vysokou poptávkou po kávě, jako jsou snídaňové bufety, konference nebo hotely. Ačkoli je spojován především s přípravou černé kávy, může sloužit i jako základ pro kávy mléčné. Díky svému vysokému výkonu a mimořádné spolehlivosti je praktickou volbou pro mnoho gastronomických zařízení. Zjistěte více informací o našich kávovarech na překapávanou kávu.

Klíčová kritéria pro výběr kávovaru

Kávovar jaký vybrat? Při výběru kávovaru pro vaše stravovací zařízení je třeba věnovat pozornost několika klíčovým kritériím, která ovlivní kvalitu podávaných nápojů a spokojenost vašeho personálu.

Síla a nastavitelnost kávy

Zákazníci mají různé preference, pokud jde o intenzitu a chuť kávy. Proto je důležité, aby kávovar nabízel nastavitelnou sílu kávy. Automatické i pákové kávovary by měly umožňovat nastavení parametrů spaření tak, aby uspokojily chutě jak milovníků jemné, tak i silné kávy. Čím více možností nastavení kávovar nabízí, tím lépe.

Typ kávy: mletá nebo zrnková káva

Při rozhodování o konkrétním modelu je důležité zvážit, zda kávovar pracuje se zrnkovou nebo mletou kávou. Automatické kávovary mají často zabudovaný mlýnek. To je výhoda - používání čerstvě namletých zrn má pozitivní vliv na aroma a chuť kávy. Některé kávovary na espresso naopak vyžadují, aby byla káva předem namleta. Pokud zvolíte druhou možnost, ušetříte sice čas, ale ochudíte se o lepší chuť . Mletí kávy vlastními silami ovlivní dobu přípravy nápoje, ale je také "fascinující", což může působit v náš prospěch, pokud zákazníci celý proces přípravy sledují.

Automatizace procesů vs. ruční manipulace

Zvažte, zda dáváte přednost úplné kontrole nad procesem přípravy kávy, nebo zda preferujete rychlost a pohodlí. Automatické kávovary zefektivní vaši práci tím, že vám umožní připravit kávu stisknutím jediného tlačítka. Toto je užitečné zejména v době špičky. Nabízejí také funkce automatického napěnění mléka, což usnadňuje podávání nápojů jako je caffe latté a další mléčné kávy. Často nabízejí i možnost přípravy dalších nápojů. Manuální kávovary naopak dávají baristům možnost experimentovat a přizpůsobit si tak každý krok přípravy kávy.

Množství denně připravované kávy a kapacita kávovaru

Při výběru kávovaru je třeba odhadnout denní spotřebu kávy. V prostorách s vysokou návštěvností se budou dobře hodit velkokapacitní modely schopné připravit velké množství nápojů v krátkém čase. Automatické kávovary mají často vyšší výkon a jsou méně náročné na obsluhu, což jim umožňuje pracovat rychleji a efektivněji v dynamickém gastronomickém prostředí. Pokud je ve vaší provozovně vysoká poptávka po kávě, zvažte také kapacitu nádržky na vodu.

Kávovar - žebříček našich nejoblíbenějších modelů

Zde je přehled nejoblíbenějších modelů kávovarů v naší nabídce. (kávovar žebříček) Pořadí je náhodné a každý z nich je oblíbený u profesionálů v gastronomii.

a) Elektra Belle Epoque Q1 - ikona stylu a tradice

  • Pákový kávovar v retro stylu.
  • Je vyroben z mosazi a mědi a zaujme na první pohled svým jedinečným designem.
  • Ideální pro kavárny, které si cení tradice a vysoké kvality chuti kávy.
  • Umožňuje přesné napěnění mléka pro mléčné kávy.

(b) Kávovar Marco Ottomatic - moderní přáprava kávy

  • Kompaktní, skladný kávovar na překapávanou kávu.
  • Přesná příprava kávy s nastavitelnými parametry.
  • Ideální pro místa, kde se podává velké množství kávy.
  • Snadná obsluha a údržba.

c) Hendi Profi Line - všestrannost a automatizace

  • Automatický kávovar s integrovaným mlýnkem.
  • Umožňuje přípravu kávy z kávových zrn o různé síle.
  • Díky automatickému napěnění mléka je ideální pro podávání mléčné kávy.
  • Intuitivní ovládací panel usnadňuje obsluhu.

d) Julia Compact 2-group - kompaktní výkon pro profesionály

  • Kompaktní automatický kávovar dvoupákový.
  • Ideální pro místa s omezeným prostorem, ale vysokou návštěvností.
  • Umožňuje připravit dvě kávy najednou.
  • Poskytuje vynikající kvalitu chuti kávy.

e) Victoria Arduino VA388 Black Eagle Gravitech - dokonalost pro baristy

  • Třípákový kávovar pro ty nejnáročnější.
  • Technologie Gravitech zajišťuje přesnou přípravu kávy.
  • Umožňuje plnou kontrolu nad chutí a konzistencí kávy.
  • Je vybaven pokročilým systémem pro napěňování mléka.

f) Stalgast 486812 - vysoká kapacita a spolehlivost

  • Automatický kávovar s objemem 8 litrů.
  • Určeno pro místa s vysokou poptávkou po kávě.
  • Jednoduché použití, ideální pro hotely a restaurace.
  • Umožňuje přípravu kávy z namletých kávových zrn, což zajišťuje vynikající chuť kávy.

Kávovary pro každou firmu

Výběr správného kávovaru je důležitým úkolem - zejména pokud hledáte kávovar do kavárny nebo restaurace. Doufáme, že Vás náš průvodce správně navedl na to, který kávovar by mohl být dobrou volbou pro vaši provozovnu. Prohlédněte si naši nabídku. Pokud si stále nejste jisti, neváhejte nás kontaktovat - naši specialisté Vám rádi s výběrem pomohou!

Přidej komentář

Údaje označené (*) jsou povinné Vaše údaje budeme zpracovávat v souladu s našimi Zásady ochrany osobních údajů.