Jaký nůž na kebab vybrat? Žebříček nejlepších strojů

Kebab je kultovní turecké jídlo, které se do Česka dostalo již počátkem 70. let 20. století. Dnes jsou podniky specializující se na kebab nedílnou součástí české krajiny. Je však třeba poznamenat, že přístup k přípravě tohoto pokrmu se v průběhu času měnil. Nyní se restaurace zaměřují na co nejlepší kvalitu a návrat k autentické turecké chuti. Kromě kvalitních surovin používají také nejlepší vybavení, k němuž patří zejména jaký nůž na kebab a také jaký stroj na kebab. Jaký nůž na kebab pro gastronomii byste si však měli vybrat? Na co byste si měli dát pozor? Představujeme žebříček nožů na kebab!

Nejlepší nůž na kebab - proč je tak důležitý?

Zpočátku byl český kebab považován za rychlé občerstvení. Byl relativně levný, sytý a rychle připravený. Nároky spotřebitelů však byly stále vyšší. V důsledku toho se objevil prostor pro otevření prémiových kebabáren. Dnes se konkurence mezi restauracemi odvíjí od kvality. Milovníci kebabu jsou totiž ochotni zaplatit více, aby dostali maso s takovou chutí, jaká se konzumuje v Turecku.

Kvalita však nezávisí pouze na surovinách, ale také na vybavení. Proto je velmi důležité, jaký kebabový nůž si vyberete. Přesnost řezání, výkon, ostrost a přenosnost jsou jen některé z vlastností, které je třeba při výběru kráječe masa zohlednit. Zároveň stojí za to zvážit, jaký stroj na gyros je vhodný pro vaši provozovnu, aby zajistil nejlepší možnou kvalitu a efektivitu práce.

Ruční nebo elektrický nůž na kebab?

Ruční nože bývají levnější na nákup i údržbu - osvědčují se zejména v menších stravovacích zařízeních. Nevyžadují napájení, takže jsou spolehlivé a lze je používat kdekoli, aniž byste se museli starat o přístup k elektřině. Jejich jednodušší konstrukce také znamená méně údržby a menší riziko poruchy. Pokud se rozhodujete, jaký ruční nůž na kebab zvolit, je důležité zvážit kapacitu vaší provozovny a typ servírovaného masa.

Nevýhodou ručních nožů však je, že vyžadují více fyzické síly a zručnosti, abyste se zdokonalili v rovnoměrném krájení masa (tloušťka řezu je často pokaždé jiná). Nejsou také tak účinné jako jejich elektrické protějšky, což může být problematické v oblastech s velkým provozem, kde je důležitá rychlost a efektivní manipulace. Tam se ruční nůž pravděpodobně neuplatní.

Elektrické nože naopak šetří čas a námahu pracovníků. Vysokorychlostní stejnosměrné motory a stálé napájení zaručují výkonné a bezproblémové krájení velkého množství masa, což je důležité pro vysokou denní produkci. Ergonomické rukojeti, často vybavené nejmodernější technologií, minimalizují namáhání zápěstí a umožňují delší a pohodlnější práci než ruční nože. Elektronické napájecí zdroje s ochranou proti přehřátí, přepětí a zkratu zvyšují bezpečnost používání. Pokud se rozhodujete, jaký elektrický nůž na kebab by byl pro vás nejlepší, zvažte jak požadavky vaší provozovny, tak také své osobní preference.

Bohužel jejich cena bývá vyšší než u jejich manuálních protějšků. Vyžadují také stálý přístup k elektrické energii, což znamená horší mobilitu.

Potis - nejlepší elektrické nože na kebab?

Nože Potis jsou vodotěsné a vybavené bezpečnostními prvky odolnými proti zalití, takže si zachovávají kvalitní výkon i v zamlžených a stísněných kuchyních. Většina nožů se obvykle dodává včetně dvou 80mm čepelí a ocílky. Nabízejí nastavitelnou tloušťku řezu od 0 do 10 mm, takže se používají nejen v kebabárnách, ale také v restauračních kuchyních, pizzeriích a mnoha dalších gastronomických provozech. Důležitým aspektem je tichý chod nožů a pozvolný rozběh, který zvyšuje komfort a minimalizuje hluk v kuchyni. To je důležité zejména v případě, že provozovna má otevřenou kuchyni. Pokud se zajímáte, jaký stroj na krájení kebabu je pro vás nejvhodnější, modely Potis mohou být skvělou volbou.

Hendi - jaký elektrický nůž na kebab zvolit?

Elektrické nože Hendi Kitchen Line jsou v oboru rovněž vysoce ceněny. Jsou nejen účinné a přesné, ale také bezpečné při používání. Jsou ideální pro všechny bary nabízející kebab, gyros nebo tureckou kuchyni.

U většiny modelů je pouzdro nože vybaveno pohodlnou rukojetí z černého plastu, která zajišťuje komfortní používání i při dlouhodobé práci. Čepele o průměru 8 nebo 10 cm jsou mimo jiné vyrobeny ze špičkové nerezové oceli AISI 304, která se vyznačuje vysokou odolností proti poškrábání, promáčknutí a jinému mechanickému poškození a také proti vysokým teplotám. Díky tomu jsou nože mimořádně odolné a mohou sloužit po dlouhou dobu bez nutnosti časté výměny.

Který stroj na gyros a kebab? Výhody UYAR

Nože UYAR jsou vyrobeny z extrémně odolných materiálů, jako je nerezová ocel. To umožňuje efektivní a přesné krájení masa. Kromě toho se použitý materiál vyznačuje také dokonalou odolností. Do profesionálního vybavení tak můžete investovat jednou a pak se těšit z jeho funkčnosti po velmi dlouhou dobu.

Základem řady jsou elektrické nože. V jejich prospěch jistě hovoří bezvadný výkon - s jejich pomocí můžete pohodlně a efektivně krájet maso. Mezi dostupnými návrhy nechybí ani rozmanitost. Máte možnost zvolit si velikost čepele a maximální denní kapacitu.

Za zmínku stojí zejména model nože na kebab iCut-2 BasicLine. Má kalenou kruhovou čepel o průměru 80 mm s teflonovým povrchem, která se vyznačuje vysokou odolností a přesností řezu. Elektronický zdroj, nejvýkonnější na trhu, se automaticky přizpůsobuje vstupnímu napětí 110 V nebo 220 V a nabízí ochranu proti přehřátí, přepětí a je odolný proti zkratu. Díky vysokorychlostnímu stejnosměrnému motoru a nepřetržitému napájení poskytuje řezačka výkonné a bezproblémové řezání. Je také 100% vodotěsná. U tohoto modelu však hovoříme o kapacitě až 70 kg masa za den, což při velkém provozu v areálu nemusí být dostačující. Elektrický nůž od tohoto výrobce se vyznačuje také vysokou cenou.

Resto Quality - správná příprava masa nestačí...

...počítá se i perfektní střih! Resto quality nabízí speciální nože na kebab - mimo jiné se standardní 80mm čepelí z nerezové oceli. Nože jsou často dodávány s napájecím akumulátorem, druhým zoubkovaným ostřím a brouskem, takže přístroj můžete používat i na krájení jiných druhů masa a udržovat čepele v perfektním stavu.

Jednou z hlavních výhod těchto nožů je možnost nastavení tloušťky řezu v rozmezí 0 až 10 mm. To vám umožní doladit plátky podle vašich konkrétních potřeb a kulinářských preferencí. Nože značky Resto Quality dosahují rychlosti až 5 000 otáček za minutu. Denní výkon je u některých modelů až 160 kg, což je ideální pro obsluhu velkého počtu zákazníků. K jeho efektivnímu používání je však zapotřebí pevný úchop a velká síla.

Neumarker - správný nůž na kebab pro začátečníky

Nůž na kebab Neumarker je nejen funkční, ale také bezpečný a snadno použitelný nástroj. Díky svému designu a funkčnosti se doporučuje zejména začátečníkům, kteří v gastronomii teprve začínají. Tento nůž je vybaven transformátorem o výkonu 0,09 kW a nabízí stabilní a spolehlivý provoz potřebný pro efektivní krájení různých druhů pečeného masa. Jednou z nejdůležitějších výhod tohoto nože je možnost nastavení tloušťky řezu od 1 do 12 mm. Díky této funkci může uživatel přesně nastavit tloušťku plátků masa podle svých potřeb. Je to tedy ideální volba, pokud přemýšlíte, jaký nůž na kebab pro gastronomii zvolit.

ČASTO KLADENÉ OTÁZKY:

1. Jaké jsou výhody elektrického nože kebabu?

Elektrický nůž kebabu především zaručuje rovnoměrnou tloušťku řezu a výrazně urychluje celý proces servírování. Je efektivní a snadno se používá.

2. Jaký nůž na kebab si vybrat?

Nejoblíbenější jsou nože značek Uyar, Hendi, Potis, Resto Quality a Neumarker. Výrobci těchto elektrických nožů se zaměřují na pohodlná řešení a nabízejí spolehlivost a efektivitu řezání.

Přidej komentář

Údaje označené (*) jsou povinné Vaše údaje budeme zpracovávat v souladu s našimi Zásady ochrany osobních údajů.