Vlastní uzenářské výrobky přitahují zákazníky - to je eso každého malého i velkého stravovacího zařízení a každého výrobce. Proto jsme pro náš obchod vybrali ty nejlepší plničky klobás pro restaurace, obchody a gastro provozovny. Ruční, elektrické i hydraulické, vertikální nebo horizontální; od malých strojů, které se vejdou všude, až po stroje pro velkovýrobu - v našem obchodě najdete to pravé řešení pro vás. A my vám rádi poradíme.

Nabízíme profesionální i domácí plničky masa od uznávaných značek gastronomického vybavení (včetně Hendi, Stalgast, Resto Quality, Browin). Vybrali jsme kuchynské stroje, které jsou osvědčené, se sadami potřebného příslušenství, robustní a snadno se čistí. Srdečně vás zveme k využití naší nabídky.

číst dál >

Profesionální plničky klobás - jak vybrat tu správnou?

Chcete-li vybrat to správné zařízení pro vybavení kuchyně, odhadněte objem výroby, naplánujte prostor pro zařízení (kde ho budete používat a skladovat) a stanovte si priority (rychlý provoz, efektivita výroby, snadná údržba, nízké náklady). To vám pomůže zúžit a urychlit hledání zařízení na plnění klobás.

  • Ruční plnicí stroje - nižší pořizovací a provozní náklady, snadné použití a spolehlivost. Obvykle mají kapacitu do několika litrů, takže jsou vhodné pro menší i větší restaurace. Jejich obsluha vyžaduje trochu námahy, ale zařízení umístíte kamkoli (nepotřebuje napájení) a v jednoduchém mechanismu se zkrátka nic nerozbije. K dobré výrobě a přesnosti plnění je však potřeba trochu cviku.
  • Elektrické plnicí stroje - efektivní a rychlá výroba, nastavitelné. Elektrické plničky masa jsou dražší, ale pístem již pohybuje motor, takže obsluha je bezproblémová a intuitivní. Rychlost pístu je nastavitelná: můžete ji přizpůsobit hustotě nádivky, velikosti a tloušťce střívka, takže je snazší dosáhnout profesionálního výsledku. Takováto plnička klobás se obvykle ovládá pomocí nožního pedálu - odpadá tak neustálé mytí rukou. S kapacitou až několik litrů splňuje potřeby malých i velkých provozoven.
  • Hydraulické plničky - pro velkovýrobu v řeznictvích, velkých restauracích a cateringových společnostech. Jejich kapacita je již mnohem větší: od desítek až po několik desítek litrů. Hydraulický mechanismus zajišťuje efektivní a rychlou výrobu uzenin z velkého množství masa. Výrobky jsou dokonale tvarované: bez vzduchových bublin. Tyto stroje jsou však velké; vyžadují také odbornou údržbu a větší pořizovací rozpočet.
  • Vertikální versus horizontální plničky. Plničky klobás, zejména ruční, se vyrábějí ve dvou variantách. Pokud chcete ušetřit co nejvíce místa, zvolte vertikální. Je také o něco snazší kontrolovat rychlost plnění. Horizontální plnička klobás zabere více místa na kuchyňské lince, ale je stabilnější. Můžete ji také obsluhovat v pohodlnější poloze (i vsedě).
  • Plničky klobás různých objemů. Profesionální plnička klobás nemusí být nutně průmyslové zařízení. Velké hydraulické stroje se doporučují spíše pro řeznictví, potravinářské podniky, velké hotelové kuchyně nebo cateringové společnosti. Menší a větší restaurace, regionální hostince a agroturistické farmy obvykle volí plničky s kapacitou do 15 litrů, což odpovídá přibližně 13 kilogramům náplně.

Plničky klobás pro profesionální catering - na co se zaměřit?

  • Plnička z nerezové oceli. Z nerezové oceli musí být vyroben alespoň plnič - pak je odolný proti pádům, poškrábání, promáčknutí a vysokým teplotám při čištění, takže vydrží déle. Všechny pohyblivé části: ložiska a převody by měly být vyrobeny z kalené oceli - tento materiál zajišťuje odolnost vůči mechanickému namáhání.
  • Nastavitelná rychlost plnění. Když se rozhodnete pro elektrickou plničku, nezapomeňte zkontrolovat její nastavitelnost. Díky ní si zajistíte profesionální a kvalitní výrobky, protože rychlost plnění můžete přesně přizpůsobit konzistenci nádivky a velikosti a tloušťce klobás. Práci vám usnadní také automatické dávkování, i když není nezbytně nutné.
  • Praktické doplňky a příslušenství v ceně. Je dobré, když si spolu s plničkou pořídíte sadu několika trychtýřů různých průměrů - nemusíte je montovat zvlášť. Pozornost věnujte také protiskluzovým nožičkám nebo nástavci na desku stolu a ergonomii rukojetí: zlepší komfort práce. Těsnění pístu by mělo být pružné a vyměnitelné. Píst nebo trychtýře by měly mít odvzdušňovací systém, který odstraní případné vzduchové bubliny a usnadní profesionální tvarování výrobků.
  • Čištění částí, které přicházejí do styku s potravinami. Všechny části, které přicházejí do styku s potravinami, musí být možné vyjmout a důkladně vyčistit. Měly by také splňovat hygienické normy pro potraviny. Výrobky dostupné v obchodě Gastromania tyto požadavky splňují.

Ostatní stroje pro výrobu vlastních uzenářských výrobků

Výrobu vlastních uzenářských výrobků vám usnadní také další stroje pro gastronomii: mimo jiné míchačky na nádivky, naklepávače masa nebo stroje na krájení. Pokud je vaše kuchyně proslulá masem (nebo se jí hodlá stát), pak se vám při každodenní práci budou hodit kráječe, lisy, sekáčky nebo formovače masových kuliček. Již léta vybavujeme gastronomické provozy - rádi vám poradíme s výběrem. Pomůžeme Vám sestavit vybavení, které zajistí kvalitu Vaší kuchyně, přiláká zákazníky a tím zajistí zisky.